Building a Balcony?

Olen ehkä sopivasti sekaisin, nimittäin olen aloittanut projektin nimeltään parveke. Kyllä, kuulitte oikein. Taloyhtiöömme on nimittäin rakennettu useita huoneistokohtaisia parvekkeita vuonna 2012, ja meitä suunnattomasti harmittaa ettemme asuneet taloyhtiössä jo silloin parvekerempan aikaan. Tämä kaikki alkoi älyttömästä päähänpistosta, ja viime viikolla meilasin kilpaa isännöitsijälle selvitellen kustannuksia ja byrokratiaa.

Ihan halpa projekti tämä ei varmastikaan ole, arviolta n. 30-40k. Jos nyt ylipäätään saadaan lupa-asiat kuntoon, niin uskon kyllä että projekti kannattaa ja saamme siitä vähintään omamme takaisin myyntivaiheessa. Niin harvassa Etelä-Helsingin Jugendtalossa on parveketta, puhumattakaan siitä että niitä olisi markkinoilla saatavilla.

Maybe I am a little out of my mind. I have started dreaming about building a balcony! It’s crazy I know, but it would be so awesome and it’s actually possible. I have been in contact with our estate manager and now we are trying to get all the licenses to build the balcony. It will not be cheap, but it will be worth it. I hope we can make this dream come true! I’ll keep you guys updated. 
balcony-scandinavian-style
En löytänyt omaan tyyliini sopivia inspiraatiokuvia Pinterestistä, mutta nämä saavat nyt toimia kuvituskuvina. Alimmainen kuva on hyvin lähellä totuutta, sillä taloyhtiömme parvekkeet ovat todella tyylikkään minimalistisesti rakennettu. Plussaa kauniista isoista tuplaovista, jotka voin jo sielunisilmin kuvitella makuuhuoneeseemme. Että sellaista tällä kertaa! Aikamoinen paperisota tässä on edessä, mutta mitä olisinkaan ilman sopivaa remppaprojektia? Mähän suorastaan elän niitä varten! Pidän teidät ajantasalla.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

28 comments

 1. papukaisa November 10, 2015

  Nyt osuit niin kiinnostavaan aiheeseen että toivottavasti kirjottelet tästä proggiksesta enemmänkin! Mä haluaisin ihan hirveesti parvekkeen omaan kämppään (varsinkin kun olen ruotsalaisia blogeja lukiessa tajunnut että niitä tosiaan tehdään jälkikäteen) mutta luulin sen suomi-byrokratiassa niin mahdottomaksi projektiksi etten ole asiaa sen enempää tutkinut. Meidän taloyhtiössä ei myöskään ole “ylimääräisiä” parvekkeita.

  Jos vaan voit avata millaisia lupia tämä vaatii – riittääkö taloyhtiön hallituksen lupa vai pitääkö kenties kysyä kaupungilta? Olisiko teidän parveke muuten sisäpihalle vai kadun puolelle? Onko parvekkeiden määrä jotenkin rajattu (vain tietyistä kerroksista ylöspäin/ joku minimineliömäärä asunnossa jne)?

  http://mminimalisticss.com/

  Reply
  • Alexa November 10, 2015

   Joo mä ehdottomasti pidän teidän ajantasalla! Tähän tarvitaan siis sekä hallituksen että rakennusvalvonnan lupa, heh saattaa mennä tovi lupien hakemiseen. Joudun ensin pyytämään sunnnitelmat arkkitehdilta, ja sen jälkeen päästään hakemaan lupia. Meillä on ikkunoita vaan sisäpihalle (taloyhtiössä kaksi sisäpihaa ja ollaan “välissä”) eli sisäpihalel tosiaan tulisi. Jännää jännää! :) xx

   Reply
 2. Laura November 10, 2015

  Vau, kuulostaa huikeelta projektilta ja varmasti nostaa asunnon arvoakin! Ja kyllä aina pitää olla joku projekti kodin kanssa, muuten elämähän olis ihan tylsää! ;) Odotan innolla että päästään miehen kanssa opiskelujen loputtua muuttamaan ihan ikiomaan kotiin ja suirin toive olisi, että päästäisiin rakentamaan talo ihan alusta! Siihen on kyllä muutama vuosi vielä aikaa, mutta kyllä nyt jo voi unelmoida…

  Reply
  • Alexa November 10, 2015

   No eiks vaan, just näin! :) Hyvää kannattaa odottaa, todellakin! xx

   Reply
 3. Hoho November 10, 2015

  repesin! Siis sä oot niin hullu! ihan heittämällä susta tuli nyt päämäärätietoisuuden ja ideoinnin ykkösidoli ja esikuva elämääni!

  Reply
  • Alexa November 10, 2015

   Haha no mut sopivan hulluhan pitää olla, eiks niin? :D xx

   Reply
 4. Paula November 10, 2015

  Kiinnostava projekti! Me asutaan jugendtalossa ja meillä on alkuperäinen parveke sisäpihan puolella. Super kiva lisä kaupungissa asumiseen. Asuimme välillä asunnossa, jossa oli huikea merinäköala, mutta ei parveketta. Nyt ei ole tuota näköalaa, mutta on parveke. Ja valitsen mieluusti näin päin kun molempiin ei ollut mahdollisuutta.

  Naapurimme haki lupia parvekkeen rakentamiseen ja saikin ne. Prosessissa haettiin myös lausunto naapureilta. Tosin rakentaminen ei ole vielä alkanut. Niin ja naapurijugendtalossa on useita sisäpihan puolelle jälkikäteen rakennettuja parvekkeita. Eli kyllä tämä onnistuu ihan hyvin Suomessakin.

  Reply
  • Alexa November 10, 2015

   Ihana kuulla kokemuksia, ja vieläpä positiivisia sellaisia! Loistavaa, kiitos :) xx

   Reply
 5. Aliina November 10, 2015

  Vau! Tulevana rakennus DI:nä kyllä näitä sun remppaprojekteja on mielenkiintosta lukee! Varsinkin tän projektin toteutus on kiinnostava! :)

  Reply
  • Alexa November 10, 2015

   Jee, huippua! Toivottavasti saadaan projekti aluilleen :) xx

   Reply
 6. sk November 10, 2015

  Mä en edes tiennyt että tällanen on mahdollista :o Toivottavasti saatte luvat ja päästään täällä blogin puolella seuraamaan tätä huikeeta projektia! :)

  Reply
  • Alexa November 10, 2015

   No toivotaan siis! :D Jännityksellä odotan… Tänään lähti viesti arkkitehdille, yaiks! xx

   Reply
 7. -M- November 10, 2015

  Aivan mahtavaa! Odotan innolla suunnitelman etenemistä, toivottavasti saatte luvat kuntoon. Minäkin olin siinä luulossa, että Suomessa on jokseenkin mahdotonta rakennella jälkikäteen parvekkeita, mutta tämähän antaa toivoa meillekin, jotka epätoivoisesti yrittävät löytää parvekkeellisen jugendasunnon.
  Olen todella innoissani puolestasi, superkiva että keksit tämän idean :)

  Reply
  • Alexa November 10, 2015

   No joo todellakin! Ajattelin että avomieheni torppaisi idean heti (mä olen meistä se hullu idealisti ja hän on taas parisuhteemme järki), mutta hänkin oli samantien ihan messissä – joskin epäileväinen lupien ym. suhteen. Onhan se hyvä olla vähän pessimisti niin ei tule pettymyksiä (noot!!!), no mutta eikun peukut pystyyn! :) xx

   Reply
 8. nymmeli November 10, 2015

  Ooh!

  Ja ehdottomasti kannattaa jotenkin kysyä muiltakin ei-parvekkeellisilta, josko heistäkin joku haluaisi samalla rakennuttaa parvekkeen – varmaan ainakin jonkun tonnin säästäisi, kun varmaan luvat ja suunnitelmat olisivat samanlaiset?

  Reply
  • Alexa November 10, 2015

   Erittäin mahtava huomio! En tosiaan tullut tätä ajatelleeksi. Sen verra iso taloyhtiö että mahdollisesti joku muukin on tänne muuttanut sitten viime parvekerempan. Onneksi pystymme käyttämään yläkerran suunnittelukaavoja (pakkokin että tulee varmasti identtinen), mutta kyllä tossa varmasti säästäisi jos olisi useampi tarjouksessa mukana. Kiitos kovasti! :) xx

   Reply
 9. Laura November 10, 2015

  I think a balcony would be such a great idea! I know that I spend a lot of time outside when the weather permits and I love to garden and just sit outside, drinking some coffee and enjoying the fresh air. At night to have wine, candles glowing and little fairy lights is so magical. I can’t wait to see your balcony when it’s finished!

  Reply
  • Alexa November 10, 2015

   Totally :) Sounds amazing, can’t wait to get forward with the plan! xx

   Reply
 10. nanette November 10, 2015

  Se on kyl oikeesti super sääli että Helsingin keskustassa on niin vähän parvekkeita, koska parveke on ihan ehdon MUST-juttu, jos ei voi olla omaa pihaa. Aamukahvi omalla kaupunkiparvekkeella, olisi ihan täydellistä. Ja juuri sellainen ihana ruotsalaistyylinen parveke; minimalistisen tyylikäs.
  Parveke on kyllä ihan ehdoton mikä pitää olla/mahdollisuus rakennuttaa, siinä vaiheessa kun olen omaa asuntoa ostamassa.

  Reply
  • Alexa November 11, 2015

   No älä muuta sano! :) Minimalistisen tyylikäs tosta meidänkin parveekkeesta tulee jos saadaan projekti käyntiin :) xx

   Reply
 11. Susanna November 11, 2015

  Heippa!

  Onpa mielenkiintoista nähdä, miten tämä prosessi etenee. Itselle ei ole tullut edes koskaan mieleen, että parvekkeen rakentaminen jälkeenpäin voisi olla mahdollista. Itsellä on kanssa tässä juuri menossa ensimmäisen omistusasunnon etsintä, joten hyvä tietää tälläisiäkin asioita! Kallista puuhaa tuo on, mutta olisi myös myöhemmissä postauksissa kiva kuulla tuosta budjetista. Ei sitä tiedä, jos vaikka itselle tulisi samanlainen projekti joskus eteen ;) Itsekin, kun rakastan kämppä projekteja! Tuskin maltan oottaa, että pääsen ensimmäistä asuntoa remppaamaan ;)

  Reply
  • Alexa November 11, 2015

   Joo siis pidän teidän ajantasalla ihan kaikesta! Toivotaan vaan että saadaan homma toimimaan :) Ja tsemppiä projektiin! Se on raskasta mutta kaiken sen vaivan arvoista :) xx

   Reply
 12. Nancy November 11, 2015

  That is so cool! More places to decorate and make cozy!

  Reply
 13. tyty November 12, 2015

  Hahaa :DD kuulostaa niin uskomattomalta, mut upealta! Tulisiko parveke siis makkarin ikkunoiden kohdalle? Eikö siinä pidä koko seinä aukaista? Mutta varmasti on kaiken vaivan arvoinen. Eikä tuo 30-40 k kuulosta pahalta, monella menee keittiöremonttiin ton verran. Parveke on kuitenki aika ikuinen ja tosiaan kun haluatte myydä asunnon, se revitään käsistä, voitte pyytää miten paljon ilkiitte :D Kiva kuulla lisää :))

  Reply
  • Alexa November 12, 2015

   Joo aika hurja projekti kyllä tiedossa, jos nyt saadaa luvat läpi! Pitää varmaan käydä haastattelemassa naapureita että minkälainen prosessi oli kyseessä :) Mutta ihan totta puhut kyllä! En malta odottaa että pääsisi jo tosi toimiin! xx

   Reply
 14. Maija April 14, 2016

  Heipps!

  Mitä kuuluu parveke ideallle? :)

  Reply
  • Alexa April 14, 2016

   Ei ole kuulunut mitään arkkitehdiltä / taloyhtiöltä, muistutuksista huolimatta. Meille on herännyt taas remppakuume, joten voi olla että myydään jo ens vuonna ja etsitään kokonaan uusi projekti :) xx

   Reply