Breakfast at Fleuriste

Kokeilin viimein lauantaina Fleuristen aamiaista! Vaihtoehtoina oli pöytiintarjoiltu aamiainen tai isompaan nälkään vähän reilumpi brunssi. Pöytiintarjoilu on musta paras konsepti ikinä, sillä kaverin kanssa on paljon mukavempaa seurustella kun ei tarvitse jatkuvasti ravata noutopyödässä.

Fleuristessa tykkään sijainnin (Uudenmaankatu 13) lisäksi kodikkaasta tunnelmasta, ja ihanan freeisestä raaka-aineista. Miinukseksi sanoisin ehkä aamiaisen koon suhteessa hintaan. 14,50€ hintaan kuului kaikki mikä kuvassa näkyy eli kahvi, mehu, sämpylä ja pieni kippo jogurttia myslillä. Maksan mielelläni palvelusta ja kivasta miljööstä, mutta jäin vielä kaipaamaan jotain pientä. Pitää varmaan ensi kerralla testata se brunssi! 

Jokunen teistä suosittelikin muuten Sis.Delin brunssia, ja se on vielä toistaiseksi testaamatta. Ensi kerralla on kyllä päästävä sinne!:)

Fleuriste is one of the most hyped cafés in Helsinki. It’s a tiny café combined with a flower shop, what a cute idea! Many of my friends have been praising the breakfast, so I finally managed to try it. The fact that I love about Fleuriste is the table service. It’s a lot nicer to catch up with a friend when you don’t need to go back and fourth to the buffet. 

The breakfast was quite pricey. 14,50€ for a glass of juice, a sandwhich, a cup of coffee, a small cup of yogurt and muesli. They all were heavenly though! If you are coming to Helsinki, I recommend you to stop by for a cup of coffee at Fleuriste. And don’t forget to try their sinfully good mudcake!

Fleuriste
Uudenmaankatu 13 

Leave a Reply

Your email address will not be published.

23 comments

 1. Natali May 6, 2014

  I’ve been there for the 1st time about two months ago and I loved it! Super cute little cafe :)

  http://lartoffashion.blogspot.com

  Reply
  • Alexa Aavarinne May 6, 2014

   Yeah! :) xx

   Reply
 2. Sasha May 6, 2014

  This looks delicious :)

  Reply
  • Alexa Aavarinne May 6, 2014

   Yeah it was super yummy! :) xx

   Reply
 3. Veera May 6, 2014

  Mä olin vähän pettyny siihen sis. delin brunssiin! se makso jotain melkein 18 e ja siinä oli vaan jotain perus leipää ja leikkelettä :( jos maksan melkein 20e brunssista kyl mä vähän jotain enemmän siihen kaipaan!
  Pitää kyl käydä kattoo toi fleuriste näyttää söpöltä! :)

  Reply
  • Alexa Aavarinne May 6, 2014

   Okei! :) No pitää jossain vaiheessa käydä tsekkaamassa! Fleuriste on kyllä ihana! Kahvit ja leivokset ihan huippuluokkaa, ja ihana tunnelma:) xx

   Reply
 4. minsu May 6, 2014

  Näyttää herkulliselta, mutta vaikuttaa kyllä aika hintavalta siihen nähden mitä rahalla saa. Pöytiintarjoilusta kyllä iso plussa!

  Reply
  • Alexa Aavarinne May 6, 2014

   Joo oon samaa mieltä! :) Jos olisin tiennyt esim. mysliannoksen koon, niin olisin ehkä valinnut toisin! :) xx

   Reply
 5. vera May 6, 2014

  Fleuriste on aivan ihana, ehkpäpä suosikkikahvilani Helsingissä. Melko kallis kyllä, mutta kaikki mitä siellä olen syönyt, on ollut erittäin herkullista ja laadukasta. Sämpylät on todella hyviä ja kaikki kakut ihan mielettömiä, viime kesänä söin siellä jotain raparperipiirakkaa enkä varmasti koskaan ole maistanut yhtä hyvää!

  Reply
  • Alexa Aavarinne May 6, 2014

   Jep, se on ihana! Sämpylät on aina ihanan tuoreita ja salaatit raikkaita! :) xx

   Reply
 6. Anonymous May 6, 2014

  Hei Alexa! Pidän sinun tyylistä kovasti! Mitenkään tähän postaukseen ei liity, mutta mitä laittaisit päälle hautajaisiin?

  Reply
  • Alexa Aavarinne May 6, 2014

   Kiitos! :) Apua tulipa vaikea! Mä laittaisin ehkä ihan klassisen pikkumustan, bleiserin, tummat sukkahousut ja avokkaat. Klassinen toimii aina! Otan osaa.

   Mukavaa kesää sinulle! :) xx

   Reply
 7. Anonymous May 6, 2014

  Kiitos paljon ja hyvää kesää sinulle myös :)

  Reply
 8. R May 6, 2014

  Moi Alexa!
  Millä ohjelmalla muokkaat sun kuvat?:) Ja oisko sulla jotain neuvoja blogiaan alottelevalle? Kiitos ihanasta blogista ja hyvää kevättä!:)

  Reply
  • Alexa Aavarinne May 6, 2014

   Heippa! :) Photoshopilla yleensä, tosin nämä kuvat tässä postauksessa on kännykkäkuvia! Suosittelen olemaan ahkera, ja tuottamaan laadukasta sisältöä. Laadukkaisiin ja makeisiin kuviin kiinnittää huomiota! Kannattaa olla omannäköinen ja luottaa omaan tyyliin, eikä täysin kopioida muita :) Kiitos kovasti ja samoin sinne! xx

   Reply
 9. Huhhei May 6, 2014

  14,50 tosta?! Nyt lähtee palautetta kyseiseen mestaan. Toi on TÄYSIN naurettavaa.

  Reply
  • Alexa Aavarinne May 7, 2014

   Joo, kyllä mäkin odotin enemmän hintaan nähden! :) xx

   Reply
 10. Anonymous May 7, 2014

  Täh. Näyttää hyvältä, mutta nyt ei hinta ja laatu korreloi! Annoitko mitään palautetta aamiaisen koosta?

  Reply
  • Alexa Aavarinne May 7, 2014

   Jeps! :) En tosiaan kyllä tajunnut antaa siinä tilanteessa, kun niin hyvillä fiiliksillä olin muuten kaikesta! xx

   Reply
 11. Sofie May 7, 2014

  Fleuriste on ihana paikkana, mutta olen samaa mieltä toi aamiainen oli aika pieni hintansa nähden. Oletko muuten kokeillut La Torrefazionen brunssia tai aamupalaa? Suosittelen, annokset ovat hyviä ja reilun kokoisia. Bonuksena erinomaista kahvia ja pöytiintarjoilu!

  Reply
  • Alexa Aavarinne May 7, 2014

   Suurkiitos vinkistä! Olen käynyt Torrefazionessa useasti, mutta ei ole tullut aamiainen mieleenkään! :) Kiitos! xx

   Reply
 12. Jenna May 9, 2014

  tulin vain sanomaan, että sulla on ihana blogi! Oon käynyt täällä silloin tällöin ja nyt venähti tunti skrollaten juttuja aina jouluun asti ja pääsit bookmarkseihin! :)

  Reply
  • Alexa Aavarinne May 9, 2014

   Voi kiitos, ihana kuulla! :) xx

   Reply