Braces on!

alexa-dagmar-raudat
Vanhoja kunnon selfieitä ei ole täällä nähty aikoihin, mutta nyt oli mitä parhain syy tehdä sääntöön poikkeus! Tiistaina kipitin jännittynein mielin Bulevardin Klinikalle, jossa päästiin viimein tositoimiin rautaprojektin kanssa. Vuosia odottamani hetki oli siis koittanut, ja olin samaan aikaan innoissani ja peloissani tulevasta. Miltäköhän ne tuntuu? Miten totun niihin? Miltä ne tulevat näyttämään? Kyseessä on kuitenkin melkein kaksi vuotta kestävä projekti, joka on läsnä arkielämässäni päivittäin. Oikomistani hoitaa alan huippu David Rice, jonka oppilaitakin kuulemma löytyy sieltä lukijoiden parista. Myös muutama ystäväni on hoitanut oikomisprojektin Davidin kanssa, joten pystyin kuitenkaan olemaan todella luottavaisin mielin. David on kyllä huikea persoona ja hyviä ennen / jälkeen tapauksia nähneenä tiedän että myös mun hymystä tulee tämän projektin jälkeen upea.

David oli tosiaan tutkinut viime kerran jälkeen röntgenkuvia ja niiden perusteella pystyi arvioimaan hoitoprosessia. Hampaita tullaan poistamaan kaiken kaikkiaan neljä (neloset kulmahampaiden jälkeen), mutta se tehdään vasta pääsiäisen jälkeen.

Laitettiin siis nyt alkuun kojeet vain ylähampaisiin ja alahampaisiin asennetaan loput kun ylimääräiset hampaat on poistettu tieltä. Sinänsä mukavan pehmeä lasku tälle projektille, niin pystyn ensin totuttelemaan näihin. Ainakin toistaiseksi pahimmilta säryiltä on vältytty, joskin pureskeleminen on ollut melkein mahdotonta. Pari päivää on siis menty smoothie – ja keittolinjalla, mutta tänään voi varmaan jo koittaa syödä kiinteämpää. Kuulemma tämä sama juttu toistuu aina rautoja kiristäessä, mutta kyllä tämän onneksi hyvin kestää. Kaikki särkyihin liittyvä on tietysti aina ihan yksilöllistä, mutta täytyy sanoa että odotin ehkä pahempaa. Niin moni kertoi mulle horror-tarinoita, että mut oltiin hyvin peloteltu etukäteen haha.

Ja sitten siihen rautojen ulkonäköön! Eikö olekin siistit?!? Ei niitä edes kaukaa näekään. Kyseessä on kuitenkin ihan kiinteät kojeet, eikä mikään vaihtoehtoinen oikomisratkasu. Niitä on vain vuosien varrella kehitetty hurjasti eteenpäin. Lanka on toistaiseksi vielä valkoinen, mutta kuulemma viimeisien kuukausien aikana se pitää vaihtaa vahvempaan rautalankaan. Laitoin tänne lähikuvan, jos haluatte kurkata. Olen edelleen aivan super innoissani tästä oikomisprojektista, sillä nyt kaikki vuosien miettiminen ja odottaminen konkretisoituu. Nyt kun ollaan päästy alkuun, niin jokainen päivä on kotiinpäin!

P.S. Jos kiinnostaa nähdä hampaat ennen tätä projektia, niin tässä videossa kerron projektista ja näytän ongelmaiset hampaat lähietäisyydeltä :)

I finally got braces! It probably sounds weird, but I’m so happy. I have been waiting for this moment for years now and I’m glad I have finally started the process. It will take from 1,5 year to 2 years, but it will be totally worth it. I have never heard anyone regretting getting braces haha. My dentist David Rice at Bulevardin Klinikka is really one of the most talented specialist here in Finland, so I’m sure my smile will be as perfect as it can be once the project is done. 

I’m also surprised how decent the braces look! It’s way different comparing to the braces that my friends had way back in the nineties. All in all, I’m feeling great and super motivated. In 2018, the latest, I will have the perfect smile! :)

Hammasprojektissa mukana Bulevardin Klinikka

Leave a Reply

Your email address will not be published.

69 comments

 1. Laurap March 3, 2016

  Tsemppiä rautojen kanssa! Itselläni oikomishoito päättyi pari vuotta sitten ja hampaat melkein yhtä vinot kuin alussa, retentiokaarista huolimatta.. Tuntuu vähän siltä, että ne 4000e meni hukkaan.

  Reply
  • Alexa March 3, 2016

   Eikä? No onpa ikävää :/ En ole aikaisemmin kuullut vastaavaa! xx

   Reply
   • stiia March 3, 2016

    Mulla kävi sama ylähampaiden kanssa. Retentiokaari poisteettiin ilmeisesti liian aikaisin (no näitähän on tietty vaikea arvioida aina, mutta siis juuri minulla olisi ehkä pitänyt olla pidempään se) ja ylähampaat meni lähes yhtä viinoon. Alahampaissa on edelleen kaari takana, vaikka rautojen poistosta on 12 vuotta ja ne on niin suorassa kun ne ovat olleetkin (hieman vinot, mutta täysin suoria niistä ei kai edes olisi (tuon ajan tekniikalla) saanutkaan..
    Mutta näin tosiaan voi käydä.

    Reply
    • Alexa March 3, 2016

     Joo siis mun lääkäri sanoi että retentiokaari/lanka on hyvä olla loppuelämän, sillä hampailla on nimenomaan tapana hakeutua takaisin sinne vanhoille paikoille… xx

     Reply
     • Laurap March 3, 2016

      Pakko vielä sanoa, että vitsit siihen tunteeseen jää koukkuun kun hampaat alkaa suoristua! Paras oli aina kiristyspäivä ja sen jälkeinen kipu kun tunsi että jotain todella tapahtui :D


     • Alexa March 3, 2016

      Haha no todellakin :D Tietää että homma toimii!! xx


     • Hanna March 5, 2016

      Oon myös kuullut monia kauhutarinoita että hampaat liikkuvat takaisin paikoilleen pitkän oikomisprosessin jälkeen!! Mun pelastus on ollut (retentaariolankojen lisäksi) semmoset hammasmuotit, jotka silloin sain oikomishoidon päätteeksi! Mun hampaista tehtiin semmoset läpinäkyvät muoviset muotit, jotka voin laittaa hampaiden päälle silloin kun huvittaa, etenkin aluksi pidin paljon! Nykyään pidän niitä ehkä kerran kuukaudessa vuorokauden, mutta niillä olo on ainakin “seiffi” että hampaat on ainakin samassa kaaressa edelleen :D Vaikka oikomishoito makso monta tonnia, niin oon ollu maailman onnellisin että tein sen :-)

      ps koska tulee taas synttärikutsuu uunisaareen??? ;)


     • Alexa March 5, 2016

      Okei kuulostaa tosi hyvältä noi muotit, pitääkin kysellä niistä! :) Hahah mitkä synttärit uunisaaressa?! xx


 2. Nita March 3, 2016

  Hirveästi tsemppiä projektiin! Itse olen ollut onnekas, kun en ole joutunut oikomisprojektiin, mutta miehellä se olisi edessä ja seuraan siksi innoissani sinun projektisi etenemistä :).

  Reply
  • Alexa March 3, 2016

   Kiitos paljon! Tsemppiä sinne! :) xx

   Reply
 3. Ansku March 3, 2016

  Vau on kyllä ihan eri mitä itsellä teininä kun oli metallia suu täynnä. Saako kysyä että onko häät tarkoituksella vasta tämän projektin jälkeen?

  Reply
  • Alexa March 3, 2016

   No eiks vaan! Todella hyvännäköiset, jos raudoista voi nyt niin sanoa. Kyllä, haluan että raudat on veks hääpäivänä, se on varmaan ihan ymmärrettävää? :D Tosin ei meillä muutenkaan ole kiire, halutaan suunnitella ja fiilistellä rauhassa :) xx

   Reply
   • Satu S. March 3, 2016

    En nyt viittaa tällä sinuun Ansku, mutta joillain ihmisillä on kumma käsitys että kihlauksen jälkeen naimisiin on suotavaa mennä ASAP, mielellään vielä samana vuonna… Meillä oli kihlauksen ja naimisiinmenon välissä neljä vuotta ja se oli mielestäni ihan sopiva aika, kun välissä oli myös asunnonvaihtoa, työpaikanvaihtoa ym. :)

    Reply
 4. Neilikka March 3, 2016

  Siis miten siistit, eihän noita edes näy?! Kääk, itse oioin Invisalignilla, joka oli kyllä tosi tosi huomaamaton menetelmä mutta työläs hygienian suhteen, apua nyt olen sulle vähän kateellinen :D ja multakin on poistettu neloset juurikin ahtauden takia (isot hampaat, pieni leuka…) Tsemppiä, lopputulos on kaiken arvoinen<3

  Reply
  • Alexa March 3, 2016

   Joo siis mä oon ihan super tyytyväinen tähän! Niin moni alan ammattilainen sanoi että Invisalign ei korjaisi tarpeeksi mun purentaa, niin näillä mentiin. Aluksi olin kauhuissani siitä että mulle laitettaisiin ns. “näkyvät” raudat kun teen kuitenkin tällästä duunia, mutta sitten ajattelin että “aivan sama, koskaan ei tule ns. oikeaa aikaa tälläiselle projektille.” Nyt kun nämä härpäkkeet on suussa, niin oon kyllä tosi fine tämän asian kanssa :D Etenkin kun näyttää just tosi huomaamattomalta ja päästään hyvään lopputulokseen! xx

   Reply
 5. H. March 3, 2016

  En muista oletko jo jossain asiasta puhunut mutta korjataanko leukoja kirurgialla myös vai riittääkö pelkkä oikomishoito? Tuossa pikkukuvassa näkyy kyllä hyvin tuo vino purentataso yläleuan osalta! Hoito on varmasti pitkällä tähtäimellä kipujen arvoista! Noista purentavioista kun voi tulla iän myötä yhtä sun toista harmia… Nuo uudet kojeet on kyllä niin huomaamattomat ja toisaalta miksi niitä edes pitäisi piilotella! Hyvältä näytät ja tsemppia pitkään hoitoprosessiin! Varmasti lopputulos tulee olemaan kaiken arvoinen.
  David on huippu! Olet niin hyvissä käsissä!

  Reply
  • Alexa March 3, 2016

   Joo siis oon maailman onnellisin tästä päätöksestä ja David on kyllä ihan huippu, olen todella luottavaisin mielin. Hänestä en ole kuullut yhtään pahaa sanaa, päinvastoin. Ehdin jo pelkäämään että joutuisin leikkaukseen, mutta luustossa ei tosiaan ole vikaa / korjattavaa, joten saadaan oikomisella kaikki hyvin fiksattua – onneksi. Olisin ollut kyllä valmis menemään leikkaukseen jos se olisi sen vaatinut, mutta onneksi ei tosiaan tarvitse :) xx

   Reply
   • H. March 3, 2016

    No sepä kiva! Vaikka ne leikkauksetkin tehdään nykyään niin hienosti :) Ainahan se on parempi että ei tarvitse leikata.

    Kiva että toit tämän asian tänne blogiin. Minä ainakin mielelläni seuraan tätä projektia :)

    Reply
    • Alexa March 3, 2016

     Nimenomaan! Jee! :) xx

     Reply
 6. Eva March 3, 2016

  Tsemppiä projektiin! Viisas päätös, josta varmasti iloitset loppuelämäsi. Ihanaa että olet niin innoissasi. Kiitos myös että jäät tämän kanssamme, hammasongelma tekee sinusta aidomman ja samaistuttavamman. :)

  Reply
  • Alexa March 3, 2016

   Totta kai, uskon että tästä voi olla varmasti monelle hyötyäkin! Oli niin ihana kuulla yhdeltä äidiltä kuinka hänen ala-asteikäinen tyttärensä sai mun postauksista tsemppiä rautaprojektiin :) xx

   Reply
 7. Ellu March 3, 2016

  Eikä miten huomaamattomat, noissa selfieissä ei ees kunnolla näy! Olispa tollasia ollut jo sillon teininä, kun omat hampaat oiottiin.. :D Toivottavasti tän oikomishoidon myötä nähdään lisää näitä hymykuvia, sulla on ihana valloittava hymy :)!

  Reply
  • Alexa March 3, 2016

   No älä muuta sano :D Haha mä oon niin monta vuotta inhonnut mun hymyä, mutta nyt siihen tulee muutos ;) xx

   Reply
 8. Rg March 3, 2016

  Tosi hyvä aihe! Onko sulle nuoruudessa yritetty tehdä jotain noiden hampaiden suhteen? Katoin tuon aiemman videon ja olin vähän järkyttynyt, että kouluterveydenhuollossa ei oo noita hampaita kuntoon hoidettu, koska eihän sulla oo koskaan voinut olla normaalia purentaa. Itellä ylä-ja alaleuka myös eri paria, mutta koska vaan alaleuassa 2 hammasta hyppii rivistä ja muuten ulkonäkö hyvä, en viitsi oikomishoitoon lähteä. Kuitenkin hammaslääkärini sanoo, että juuri huonon purennan takia, pureskelen hampaita yöllä ja tarvitsen hammaskiskot. Olisin ollut tosi onnellinen, jos tämä asia olisi hoidettu jo lapsena. Mutta kuten itsekin sanoit, nuo raudat näyttää aika huomaamattomilta ja tekevät mielestäni hammasrivisi jopa tasaisemman näköseksi(en ole ikinä huomannut hammasongelmaasi ja oli kyllä rohkeata näyttää tällainen heikko kohta :) ) ja tsemppiä projektiin!

  Reply
  • Alexa March 3, 2016

   Joo ei tosiaan tehty mitään nuorena asian suhteen! Hitsi omat lapseni laitan kyllä oikomishoitoon niiltä kysymättä jos purenta sellaista vaatii :D Musta tuntuu että iän myötä toi purenta ja siihen liittyvät ongelmat ovat pahentuneet, että oli tosiaan jo aikakin hoitaa tämä kuntoon. Sinänsä huvittava unelma mulla, mutta olen jo nyt niin tyytyväinen että olen päässyt projektin kanssa alkuun :) xx

   Reply
   • Tiina March 3, 2016

    Minä meinasin kans tulla kysymään samaa, että eikö oikomishoitoa ehdotettu kun olit lapsi? Vastauksesta ei mulle nyt ihan auennut, että onko hoidosta ollut puhetta, mutta et itse ole halunnut hoitoa vai onko terveydenhoidon puolelta laiminlyöty asia eikä ole edes ehdotettu hoitoa tai mainittu sen tarpeellisuudesta. Olen törmännyt viime vuosina useampaan aikuiseen, jolla oikomisprojekti edessä ja siksi olen kiinnostunut, että onko tosiaan niin, että kaikki eivät ole tätä hoitomahdollisuutta lapsena saaneet.

    Itselläni oli muistaakseni ala-asteella useamman vuoden raudat ja nimenomaan leukojen asentoa korjattiin. Sen jälkeen ongelmia ei ole ollut ja purenta on pysynyt hyvänä.
    Paljon on raudat muuttuneet parissa kymmenessä vuodessa. Itselläni oli aika näkymättömät ns. yöraudat mutta muistan kun siskollani oli suu täynnä metallia kun vinoja hampaita oiottiin. :) Eihän noita sun edes huomaa.

    Reply
    • Alexa March 3, 2016

     Mulle kyllä ehdotettin sitä, mutta purenta ei ollut silloin niin paha että kaupunki olisi kustantanut. Äiti antoi mun päättää että laitetaanko omakustanteisesti ja arvaa vain kuinka siinä kävi :D Mutta ei mua tosiaan edes harmita, sillä tämä on niin huomaamatonta että oksat pois! Ehkä on käynyt vähän tuuriakin, sillä pahimmilta säryiltä on vältytty, mitä nyt pureminen sattuu nämä ensimmäiset päivät :) xx

     Reply
   • Rg March 3, 2016

    Mulla on 12-vuotias tytär ja hänen kanssaan hoito loppusuoralla, raudat(kylläkään ei noin hienot kun sulla!!) saadaan pois ihan lähiviikkoina. Kivasti just ennen yläasteen alkua:) Ylläpitohoito kuuluu tietysti vielä asiaan ja mä kyllä katon, että hän tekee sen hyvin. Hoito kesti 2 vuotta ja maksoi täällä Sveitsissä yli 7000 Frangia ja olisi kyllä tosi sääli jos vaikutus ei pysyiskään.

    Reply
    • Alexa March 3, 2016

     Kannattaa tosiaan pyytää retentiokaari / levy loppuiäksi, mutta uskon että taitavat hammaslääkärit ymmärtävät sen laittaa anyway :) Terkkuja ja tsemppiä loppuviikkoihin täältä! :) xx

     Reply
 9. S March 3, 2016

  Siiis vautsi miten hienoja noi raudat on nykyään! Eihän noita huomaa lainkaan. Mä sain itse nauttia yläasteaikani (josta tosiaan on jo reilusti yli kymmenen vuotta) niistä vanhanaikaisista täysin metallisista raudoista, sanotaanko näin että asiaa ei auttanut silmälasit! :D

  Tosi ihana juttu että nykyään on noin siistejä rautoja!

  Reply
  • Alexa March 3, 2016

   Haha voi rassukka :D Mutta niin se oli kaikilla niihin aikoihin, muistan itse hyvin kun luokkalaisilla oli braketteja ties missä sateenkarenväreissä! Mutta joo nimenomaan, ihanaa että näitäkin on kehitetty vuosien varrella! :) xx

   Reply
 10. Kati Elisa March 3, 2016

  En ole ikinä edes ajatellut että sinun hampaasi on olleet kierot ja suun pitäminen auki on ollut minulle sellainen persoonallinen asia sinussa ja oon ehkä toisinaan tehnyt samaa matkiakseni sinua :D mutta jännityksellä odotetaan et minkälaiset hampaat tulee ja varmasti niistä tulee ihanat!

  Reply
  • Alexa March 3, 2016

   Haha eikä :D Jee, innolla odotan lopputulosta! xx

   Reply
 11. Naomi March 3, 2016

  I think you took the best decision. Having braces while you’re young is definitely better than when you’re 50.
  Two years are really nothing in a life and you will be so happy when it’ll be over! I had braces at the age of 14 and I’m so glad I had them, my smile is perfect now!

  Love, Naomi

  Reply
 12. Annikki March 3, 2016

  Katoin ton sun videon “miksi hankin raudat” ja tuli jotenkin niin iloinen olo sun puolesta! Ihanaa että saat asian kuntoon ja kuitenkin aika kivuttomasti.
  Sulla on niin kaunis hymy niin kiva että nähdään sitä tulevaisuudessa enemmän! Onnea projektiin :)

  Reply
  • Alexa March 3, 2016

   Nimenomaan :) Haha no ehkä, ehkä! ;) Kiitos! xx

   Reply
 13. Kati March 3, 2016

  Hienoa, että ryhdyit projektiin!

  Itselläni on viisi vuotta sitten päättynyt oikomishoito ja leuan kirurginen “siirto”. Silti kannatti ja ilostuttaa vieläkin. Toki halusin itselleni jälkihoidoksi sekä retentiolangat ylös ja alas että yökiskon. Eivätpähän himmahdakkaan ;)

  Reply
  • Alexa March 3, 2016

   Huh se leukaleikkaus kuulostaa niin hurjalta! :) Mutta varmasti hyvä fiilis! xx

   Reply
 14. Ansku March 3, 2016

  En nää:D on se nykyaika hienoa! Onnea projektiin<3

  Reply
 15. Maria March 3, 2016

  Kyllä se on kaiken sen arvoista.
  Tyttärelläni oli monen vuoden projekti tuo hampaiden oikominen ja kyllä on nykyään niin nätti hymy :)
  Monet itkut tuli itkettyä ja buranat otettua särkyyn.

  Reply
  • Alexa March 3, 2016

   No joo todellakin tuon arvoista!! :) xx

   Reply
 16. nanette March 3, 2016

  Oli pakko katsoa toi sun video ja nyt vasta tajusin mistä oot puhunut sun “hammasongelmista” kertoessas. En oo ikinä huomannut kuvista tms että sulla olis hampaat jotenkin vinossa tai miten asia nyt oikeaoppisesti ilmaistaan.

  Mutta tosi siistiä että hampaat voidaan tuolla tavalla oikoa kuntoon, ja en edes tiennyt että joillakin voi olla liian pienet leukaperät hampaille. Itsellä on tosi “jykevä” leuka ja mulla mahtuu kaikki viisaudenhampaatkin kasvamaan suorassa, niin en oo tiennyt että tämä voi olla ihan päinvastoin jollakin. Jykevän leuan negatiivinen puoli on tosin se, että se meinaa pudota pois sijoiltaan jonka takia en saa syödä ikinä esim purkkaa (pikkuvikoja :D).

  Tsemppiä hurjasti hammasprojektiin!

  Reply
  • Alexa March 3, 2016

   Jee kiitos kovasti! :) xx

   Reply
 17. Hannah March 3, 2016

  Hi Alexa!
  Wow it looks amazing! You’ll love it once it’s done!
  I have the same braces on now, there ceramic right? :)
  Beware, the elastics that hold the wire to your teeth will stain with too much coffee, wine or even some colourful foods (spices like curry!!!)
  I always keep a toothbrush and whitening toothpaste and a little floss pick just in case! (It’s a life saver trust me)
  If your dentist gave you wax to help with the cutting on the inside of your mouth seriously use it!!! Especially at night for the first little bit!
  Good luck!!! After the first few weeks you won’t even realize you have them! I’ve had mine for a year and a few months (almost done woo!!) and people are still asking if I got them recently! They aren’t noticeable :)
  You look great!
  From Canada
  Xoxox :)

  Reply
  • Alexa March 3, 2016

   Yeah ceramic, exactly. Thanks for all the useful tips Hannah! :) Lucky you, you are almost there! xx

   Reply
   • Hannah March 4, 2016

    No problem!
    Don’t worry about the staining too much, you get the elastic part changed every 3-6 weeks (I did anyways!) but it just looks weird for a little while if it was stained (I was so self conscious about it for graduation pictures so I had mine changed the day before and it was good as new!)
    Time flies by with them – you’ll be almost done too! :)
    xox

    Reply
    • Alexa March 4, 2016

     That’s so true! I guess I’ll get used to them pretty fast :) xx

     Reply
 18. Krista March 3, 2016

  Tsemppiä oikomishoitoon Alexa! Täällä mennään jo loppusuoralla ja olisi tarkoitus saada raudat tämän vuoden elokuussa pois. Sen jälkeen saan kitalakilevyt, joiden tarkoituksena on pitää oiotut hampaan paikoillaan. Aloitin koko oikomisprosessin v. 2014 heinäkuussa, saman vuoden syyskuussa laitettiin ylähampaisiin raudat ja alahampaisiin viime vuoden kesäkuussa. Alkutilanne oli se, että ylähampaiden ykköset roikkui huomattavan paljon muita alempana ja muutoinkin hampaat oli vähän sikinsokin suussa. Alahampaiden tilanne ei ollut niin paha.

  Alkuvaiheessa oli vähän hankaluuksia syömisen kanssa, mutta nyt loppuvaiheessa kiristyksistä huolimatta oon pystynyt syömään kaikkea ruokaa. Alussa tosiaan mentiin sosekeitoilla ja smoothiella pari päivää. Kala on kans yks semmonen helposti pureskeltava ruoka, joka itsellä meni myös alkuvaiheessa. Jonkin verran päänsärkyä on ollut raudoista johtuen (oon purrut hampaita yhteen yöllä ja niska on mennyt jumiin..), mutta siitäkin on särkylääkkeillä ja hierojalla selvitty.

  Kaiken kaikkiaan oon todella tyytyväinen jo tähän asti enkä malta odottaa, että elokuussa (toivottavasti) saan raudat pois. Paljon rahaa on kulunut, mutta en kadu hetkeäkään :)

  Reply
  • Alexa March 3, 2016

   Loistavaa! Varmasti huikea fiilis kun olet jo noin pitkällä :) Tsemppiä loppurutistukseen! xx

   Reply
 19. Nancy March 3, 2016

  How exciting! I started my treatment last year :D I debated getting the ones that matched the color of my teeth, like yours, but I ended up getting the metal ones since I was scared of the material staining.
  http://www.simplynancyblog.com

  Reply
  • Alexa March 3, 2016

   Cool, good luck with the rest of the treatment!! :) xx

   Reply
 20. Kipsu March 3, 2016

  Jännää päästä lukemaan projektista, vaikkei itselleni mitenkään ajankohtainen/tarpeellinen olekaan.

  Huomasin vasta nyt tuon hammasvideon, ja sen nähtyäni ymmärrän kyllä oikomisen tarpeellisuuden. Kuvista ei välity yhtään samalla tavalla. Tsemppiä projektiin, sitä tarvitset!

  Ja noista kuvista, ei tahdo edes noita rautoja huomata!

  Tulipa hirveen negatiivinen viesti :D. Sorry! Pointti oli, että aihe on mielenkiintoinen!

  Reply
  • Alexa March 3, 2016

   Jee kiitos super paljon! Ja hei, ei ollut yhtään negatiivinen! :D xx

   Reply
 21. Hippu March 3, 2016

  Onnea matkaan!
  Sen verran vahvaa mainostamista mukana ja tulossa jatkossakin, niin ajattelitko tarjota lukijoille tarjousta tms klinikalle? Kiinnostuneita varmasti löytyy.

  Reply
  • Alexa March 3, 2016

   Kiitos paljon! :) Koen että kirjottaisin aiheesta ja klinikasta joka tapauksessa, kun tämä asia on tällä hetkellä niin suuressa roolissa omassa arjessani. En siis siinä mielessä miellä tätä jäätäväksi mainostamiseksi, vaikka teen Klinikan kanssa yhteistyötä asian tiimoilta. Pointtini on ehkä se että postauksen sisältö ei olisi millään tavalla erilainen, vaikka en saisikaan mitään kompensaatiota hoidosta. Halusin siis vain tuoda tämän asian nyt esille, mikäli joku muu tätä miettii. Emme ole toistaiseksi neuvotelleet lukija-alesta, mutta voin siitäkin toki kysäistä! :) xx

   Reply
 22. Emmi March 4, 2016

  Tsemppiä hamppiprojektiin Alexa! :) Mulla oli aikoinaan hammasraudat vuosien ajan ja alunperin hampaani olivat siis aivan täydellisen vinot ja etuhampaat vielä ihan eri suuntiin, mutta niin vaan saatiin oikomishoidolla mullekin suora hammasrivistö :’D Ihana kun kerroit projektistasi täällä bloginkin puolella, olen varma että rauta-operaatio sujuu hienosti <3

  Reply
  • Alexa March 4, 2016

   Se on kyllä mieletöntä mitä noilla raudoilla voidaan saada aikaiseksi! Kiitos kovasti! :) xx

   Reply
 23. Leanne March 4, 2016

  My braces just came off 6 months ago and I could not be happier with the results! Mine were on for about 2.5 years and well worth every moment.

  Love from South Africa

  http://arumlilea.com

  Reply
  • Alexa March 4, 2016

   Super!! Thanks for the support! :) xx

   Reply
 24. s March 5, 2016

  Tämä on mielenkiintoinen projekti, jota seuraan mielenkiinnolla, koska sama on edessä itsellä jossain vaiheessa. Itselläni on myös ylipurenta, juuri samalla tavalla kuten sinulla. Teini – ikäisenä minulle kokeiltiin oikomishoitoa öisin pidettävällä kojeella, mutta siitä ei tullut yhtään mitään kipujen vuoksi. Ihana hammaslääkäri totesi, että tällä hammasrivillä tulee vaikeuksia seurusteluiässä, eli toisin sanoen olisi vaikeaa löytää poikaystävää näin “rumilla” hampailla. No, melko nuoresta iästäni huolimatta takana on jo kymmenisen vuotta seurustelua :D Tekisi mieli sanoa muutama valittu sana kyseiselle oikojalle, nuorena ja epävarmana
  teininä en todellakaan uskaltanut sanoa mitään. Nytkään en tekisi hoitoa varsinaisesti ulkonäöllisistä syistä vaan siksi, että pureminen itsessään on välillä hankalaa.

  Toivottavasti hammasprojektisi sujuu mahdollisimman hyvin! :)

  Reply
  • Alexa March 5, 2016

   Eikä haha, jestas! :D Kiitos paljon! :) xx

   Reply
 25. Aliisa March 10, 2016

  Todella kiva kun avoimesti kerrot oikomisprojektistasi! Mielenkiinnolla jään seurailemaan sen etenemistä :) Itselläni on oikomishoito ihan loppusuoralla, sillä n. kk päästä otetaan kojeet suusta pois! Melkein 2 vuotta on raudat olleet suussa ja ei kyllä oo nuin nätit mitä sulla! Mulla on ihan “perus junaradat”, jotka näkyy selvästi. Kyselin kyllä ennen rautojen laittoa kirkkaasta vaihtoehdosta, mutta kun oli tiedossa, että minulle tehdään leuan siirto kirurgisesti nii lääkärit sano, että ne kirkkaat/valkoiset pitäs sitte vielä erikseen vaihtaa jotenkin vahvempaan materiaaliin, juurikin leikkausta varten.
  Minulla oli aikalailla samanlainen tilanne hampaiden kanssa kuin sulla. Ylä ja alahampaat oli tosi ahtaalla ja vinot, mutta mulla leikattiin vaan viisurit pois nii taakse saatiin sitte tilaan hampaille. Mutta mulla oli sen verran iso avopurenta, että vaati leikkauksen, että kaikki purennasta tulleet oireet helpottuis tai lähtis kokonaan pois.
  Mulle ehotettiin alaasteella rautoja, mutta olin niin jääräpää että en antanut laitattaa niitä. Yläasteella kuitenkin menin uudestaan oikojalle ja sieltä tuli suora vastaus, että leikkaukseen ja siinä samalla oikominen kun on yli 18v, kun ko. leikkausta ei alle 18v tehdä. 22 vuotiaana päätin sit aloittaa projektin ja en kyllä kadu mitään! Leikkaus sujui todella hyvin ja siitä toipuminen. Mulla hampaat ja näkyvä avopurenta vaikutti suuresti itsetuntoon, mutta nyt en voisi kyllä olla tyytyväisempi vaikka rauda vielä suussa onkin :D
  Tsemppiä sulle tähän projektiin! Aika menee äkkiä ja hampaat suoristuu yllättävän nopeasti! :)

  Reply
  • Alexa March 10, 2016

   Meillä on sitten melkein sama stoori :D Joskin mulla on viisurit poistettu ja silti pirun ahdasta! Ja mä säästyin leikkaukselta, mutta mukava kuulla että se meni silti hyvin ja palauduit nopeasti :) Tsemppiä vikoihin hetkiin ja nauti joka hetkestä ja hymyile kun saat rautasi pois! ;) xx

   Reply
 26. niina March 18, 2016

  En tiedä ootko jo vastannut, mutta olisitko päässyt kunnalliselle puolelle nyt aikuisena, vai kysyitkö edes. Mulla itsellä on niin paha ylipurenta, että pääsisin kunnalliselle. Mutta siihen kuuluu juurikin leukaleikkaus ja en uskalla mennä leikkaukseen, kun vaikuttaa niin kivuliaalta operaatiolta.

  Reply
  • Alexa March 18, 2016

   En itse asiassa käynyt kunnallisella. Ei tullut edes mieleen, kun tuomio on jo kerran annettu :) xx

   Reply
 27. Amanda April 18, 2016

  Hi Alexa! I’m so happy to see you got braces while you’re young! I had mine on from 18-20 and I thought I was too old, but it’s much better to do it now versus when you’re in your 30s or 40s! Congratulations on the engagement & I can’t wait to see your beautiful wedding photos & smile!

  Reply
  • Alexa April 18, 2016

   Exactly!! :) Thanks so much Amanda! xx

   Reply