Body Image Talk

Alexa-Dagmar-by-Vilma-P.-3 Kauneuskäsitteeni on muuttunut paljon vuosien varrella. Muistan nuorena olleeni huolissani ihostani ja painostani, vaikka totta puhuen niissä ei olisi ollut mitään syytä huoleen. Onneksi ymmärsin lopettaa painoni seuraamisen täysi-ikäistyttyäni, sillä se on vaikuttanut positiivisesti minäkuvaani. Painoni ei määrittele minua millään tavalla, eikä sillä ole mitään merkitystä. Tärkeintä on se että voin hyvin ja olen tyytyväinen itseeni, oli painoni sitten viisi kiloa enemmän tai vähemmän. Painon seuraamisen jätettyäni en ole myöskään harrastanut minkään sortin laihduttamista, mistä olen äärimmäisen kiitollinen. Moni fitness -intoilija kutsuu ruokaa polttoaineeksi, mutta minulle se on sen lisäksi myös ilo ja nautinto.

Miten opin olemaan tyytyväinen peilikuvaani? Varmasti paras vinkkini on lopettaa turhanpäiväinen kropan syynääminen. Tiedättehän, se peilin edessä seisominen ja sättiminen. Jokainen löytää itsestään aina virhekohtia jos etsimällä etsii, joten kannattaa jättää se kokonaan ja sen sijaan kiittää itseeän niistä upeista asioista mitä sinulle on suotu. Oli se sitten pyöreä peppu, pitkät sääret tai vaikka lihaksikkaan olkapäät.

Mun on myönnettävä että olen oppinut olemaan täysin sujut vartaloni kanssa vasta kuluneen vuoden aikana. Varmasti merkittävin tekijä on nimenomaan ollut se että ei anna asialle liikaa valtaa arjessa. En mittaa kroppaani millään tavalla, enkä etsi siitä virhekohtia. Treenaan ainoastaan hyvän mielen vuoksi, enkä ole edes tietoinen siitä onko vyötärössä nyt kaksi senttiä enemmän tai vähemmän kun viime kuussa. Täytyy sanoa että tämän tasapainon löytäneenä huomaan sen että energiaa jää enemmän itselleni oikeasti merkityksellisiin asioihin, ja olen vielä aikaisempaa onnellisempi ja menestyneempi. Tästä syystä halusin jakaa tarinani, ja toivon voivani inspiroimaan teitä voimaan myös paremmin. Hyvinvoinnista ja terveellisestä elämästä kun on niin monenlaisia käsitteitä, mutta mun näkemys hyvinvoinnista on se että voi hyvin ja on onnellinen. Onnellisuuteen on tietysti monenlaisia teitä, mutta itselleni tasopainoinen arki ja mielenrauha on ne kantavat teemat jotka onneen johdattaa.

Englanninkielisestä tekstistä tuli punainen lanka ehkä vielä paremmin esiin, joten kannattaa lukaista myös se jos aihe kiinnostaa!

I promised you a post about my body image, so here it is! I used to be really insecure about my body when I was younger, even though I was probably skinnier than I am today. I was constantly worried about my weight and looking for “imperfections” on my body. Nobody wouldn’t have known though, because I have always been really breezy, positive and outspoken. When I turned eighteen I finally stopped watching my weight, I haven’t been on a scale ever since. I haven’t even let doctors weight me, because I don’t really care to need to know the number as long as my jeans fit and I’m feeling good. Weight doesn’t define you, me or anyone else, it’s just a number. It’s probably my number one tip to young women to start feeling better about themselves. 

Even though I stopped weighting myself five years ago, I need to admit that I have found peace with my body during this year. I have stopped obsessing about (#bodygoals) goals regarding fitness, so I haven’t been waiting for results,  I have been working out just to feel good. I’m glad I still really enjoy it, but I don’t feel bad anymore if I skip day or two at the gym. If I don’t feel like it, I don’t go – it supposed to be a fun thing, not a “have to do” thing. So my second tip is to not obsess about “body goals”, because there is a chance that you will be too obsessed and never completely satisfied with the results. 

I mostly enjoy eating fresh and healthy food, but I don’t diet. If I feel like eating a hamburger with side fries and ice cream afterwards (yesterday!), it’s totally fine. After a real food coma I don’t crave for junk food in a while. Mövenpick ice-cream is actually my favorite guilty pleasure, I’m glad they don’t sell my favorite flavors (mint chocolate and coconut chocolate, yumm….) in the grocery store, I would probably eat them every day haha. So my third tip is to enjoy eating healthy and fresh food the most of the time and not to feel guilty when eating junk food every once in a while. Hope you enjoyed the post!
Alexa-Dagmar-by-Vilma-P.-9 Alexa-Dagmar-by-Vilma-P.-12 Alexa-Dagmar-by-Vilma-P.-1
Suurkiitos ihanalle Vilmalle näiden kuvien ikuistamisesta. Vaikka paljasta ihoa himean näkyykin, niin mielestäni kuvista huokuu tietynlainen herkkyys. Odotankin jo seuravaa Vilman Suomen reissua että päästään yhdessä kuvaamaan!

Photos by: Vilma P.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

33 comments

 1. Pinja November 8, 2015

  Ihan mielettömän hyvä teksti! Olen itse ollut todella epävarma omasta kehostani, mutta kun lopetin vaa’alla käymisen ja painoni tarkkailun olen viihtynyt kropassani huomattavasti paremmin! Enää en edes halua tietää kuinka paljon painan, eikä sillä ole minulle oikeastaan edes väliä, kunhan tunnen itse voivani hyvin omassa kehossani. Painoni seuraamisen lopettamisen jälkeen en ole myöskään kokenut samanlaista huonoa omatuntoa herkuttelusta kuin aiemmin. Vaikka edelleen teen suurimmaksi osaksi niistä terveellisempiä valintoja, voin kuitenkin hyvillä mielin ilman morkkiksia ottaa vaikka pullan kahvin kanssa tai muuta vastaavaa :) Painoni seuraamisen lopettaminen on ehdottomasti vaikuttanut mun elämään positiivisella tavalla!

  Reply
  • Alexa November 8, 2015

   Just näin! Ihan loistavaa!! :) xx

   Reply
 2. kommentaattori November 8, 2015

  Näytät raikkaan kauniilta näiden kuvien luonnollisessa meikissä. <3 Tätä lisää!

  Reply
  • Alexa November 8, 2015

   Voi kiitos! :) Kuvattiin tosi extempore niin en kunnolla ehtinyt edes meikkaamaan, mutta se sopii kyllä näiden kuvien tunnelmaan. Kiva kuulla että tykkäät! :) xx

   Reply
 3. xod November 8, 2015

  Ihania kuvia :) Mustakin sulle sopii tollanen luonnollisempi meikki! Tekstikin oli kyllä täyttä asiaa

  Reply
  • Alexa November 8, 2015

   Jee ihana kuulla, kiitos! :) xx

   Reply
 4. Mami November 8, 2015

  Hienoa Alexa, että noin nuorena olet jo tajunnut asian ytimen. Monet keski-ikäisetkin vielä kipuilevat oman kehonsa ja sen hyväksymisen suhteen…ja se on lähinnä surullista. Kokonaisuus ratkaisee, kehon ja mielen tasapaino. Ja jos alkaa tavoitella täydellisyyttä, se ei lopu koskaan. Jatka samaan malliin!

  Reply
  • Alexa November 8, 2015

   Juuri näin! Se fiilis kun on saavuttanut tasapainon on aika uskomaton, jää niin paljon energiaa kaikkeen muuhun. Nuorempana luulin että en koskaan tule saavuttamaan sitä, mutta loppuen lopuksi se on vain omista valinnoista kiinni. Toivon että pystyn inspiroimaan nuoria saavuttamaan tämän saman hyvän fiiliksen! xx

   Reply
 5. Elsie November 8, 2015

  I think you should really proud of how you look to your body. You are totally right about it. I think it easier for someone to tell then really do and feeling it. Eating healthy and conscious really helps with it!!

  Reply
 6. sanna/Inspired by love November 8, 2015

  Pystyn hyvin samaistumaan tekstiisi ja näin se vaan on, että monesti (ei aina) vuodet tekevät näissä asioissa tehtävänsä. Nuorempana mietin ja murehdin paljonkin painoasioita, nykyään keskityn siihen hyvään oloon. Jää sitten aikaa muuhunkin kuin sen oman navan ympärillä pyörimiseen! :D

  Reply
  • Alexa November 8, 2015

   No just näin! :) Musta tuntuu että oon saanut niin paljon enemmän aikaiseksi ja fiilis on ylipäätään paljon positiivisempi kun ei murehdi noin turhanpäiväisestä asiasta! xx

   Reply
 7. Ey November 8, 2015

  Voi hitsi, olin niin tämän tarpeessa! Aivan mahtava postaus ja sanoma. Ja tämä se ydin taitaa ollakin; ei ajatella asioita liian monimutkaisesti. Taidan itsekin ottaa neuvosi käyttöön! :) nuo tavoitteet ovat juuri niitä mistä saa aina aikaan aivan järkyttävän huonon mielen ja omantunnon. Jos todella ottaisi tavoitteeksi hyvinvoinnin eikä minkään numeron. ; )

  Reply
  • Alexa November 8, 2015

   Joo siis todellakin! :) Voin sanoa että jos punnitsemisesta pääsee eroon, niin se on jo puolimatkaa parempaa itsetuntoa kohtaan. Sitten vielä kun oppii katsomaan itseään hieman armollisemmin, niin alkaa olemaan paketti kunnossa. Nämä on asioita jotka ei tapahdu yhdessä yössä, mutta pikku hiljaa hyvä tulee! :) xx

   Reply
 8. Tarja November 8, 2015

  Oli kiva lukea, että melko ulkonäkökeskeisessä blogimaailmassa nuori tyttö ymmärtää mikä on tärkeää ja levittää terveen positiivista asennetta omaan kehoon. Hienoa!

  Reply
  • Alexa November 8, 2015

   Kiitos kovasti kauniista sanoistasi! :) xx

   Reply
 9. Jossu November 8, 2015

  Ihana Alexa & ihana teksti :) Täällä puolenkin olen vasta hiljattain alkanut tajuamaan sen, että less is (sometimes) more: aina ei tarvitse suorittaa, pakottaa ja pyrkiä pakon turvin parhaaseen tulokseen “riittääkseen”.
  Ihanaa nähdä tälläisiä luonnollisia kuvia susta välillä vaikka älyttömän taitava meikkaaja oletkin (lääh jos osaisin käyttää huulipunaa ja kulmameikkiä kuten sinä..) :) Mitä maskaraa sulla näissä kuvissa on?

  Reply
  • Alexa November 8, 2015

   Just näin! Nämä havainnot on niin tärkeitä oman hyvinvoinnin kannalta. Käytän melkeinpä aina Maybellinen Lashsensationalia ;) xx

   Reply
 10. ninni November 8, 2015

  Hei Alexa,

  todella hyvä kirjoitus taas ja näytät erittäin kauniilta. Tulin vielä kiittämään mekko vinkeistä, joita kyselin pari viikkoa sitten. Stockan Karen Millenin osastolta löytyi upea pikkumusta :)

  Reply
  • Alexa November 8, 2015

   Voi kiitos! :) Ja hei ihanaa että mekko löytyi! xx

   Reply
 11. Natalie November 8, 2015

  I’m sooo glad you posted such a different, natural photos! It’s pretty rare to see you without any make-up. I think we all love that glamourous Alexa, we used to have on your posts. But I’m always waiting to see the other side of you- how you look naturally. And you look great! Such a delicate face with pure, glowing skin. :)

  PS. Do you have eye-brow pigmentation or what do you do, that your eye-brows always look good? (I mean both- shape and colour?)

  Reply
  • Alexa November 8, 2015

   Thanks :) I need to admit that I’m not completely without makeup! So I actually have filled in my brows ;) xx

   Reply
 12. Em November 9, 2015

  Hei! Olen iloinen että julkaiset juttuja tärkeistä asioista. Nuoret ihailevat ja ottavat mallia bloggaajista, ja on hyvä, kun pystyt käyttämään asemaasi hyvään. En tiedä oletko koskaan käsitellyt kirjoituksissasi vaateteollisuuden eettisyyttä. Tahtoisin suositella sinulle “True Cost” -nimistä elokuvaa, vaikkei tämä liitykään postauksesi aiheeseen. Tahdon lisätä ihmisten tietoisuutta aiheesta.

  Reply
  • Alexa November 9, 2015

   Haluan ehdottomasti puhua tärkeiden asioiden puolesta ja auttaa nuoria voimaan paremmin. Pitää ehdottomasti katsoa tuo leffa! :) xx

   Reply
 13. Silvia November 9, 2015

  Hi Alexa ! When I was reading your post I fell like it was about me :) I have the same body type as you, super thin stomach and more women hips. When I was in high school I have been so obsessive about my body… I had a helthy problems because of that :( Now it’s my 6th year ” wightless” and i feel good, I see everything what my family and friends hsve said me all those years ago What I couldn’t seen before. But I know how hard it is, stop care about what I’m looks like, what people say. Regards Silvia

  Reply
  • Alexa November 9, 2015

   Thanks so much for commenting Silvia! Keep up the positive attitude! xx

   Reply
 14. Taru | HOME AT LAST November 9, 2015

  Nostan hattua sulle, Alexa. Upeaa kuulla, että noinkin nuorella mimmillä on homma niin hanskassa oman kehokuvan kanssa. Se ei nimittäin ole mikään itsestäänselvyys edes puolet sua vanhempien naisten keskuudessa. Toivottavasti vielä suakin nuoremmat ymmärtävät vähän ottaa tästä mallia, ja miksei me vanhemmatkin. ;) Niin piristävää kuulla tällaista sanomaa nuoren ja menestyneen naisen suusta, jatka samaa rataa! :)

  Reply
  • Alexa November 9, 2015

   Voi kuinka ihana kuulla, kiitos kovasti Taru! :) xx

   Reply
 15. Jana November 9, 2015

  Thank you for these words! I think it’s great to use your audience to be honest and don’t motivate to live on diet!
  Also really great Pictures, I really like the atmosphere in them.

  Xo from Germany

  Jana

  Reply
  • Alexa November 9, 2015

   Thanks so much Jana! :) xx

   Reply
 16. mrj November 10, 2015

  it was a nice text and im very happy for you! howabout you discuss some photoshop related thoughts next time? i think blogs are probably the most available fashion/lifestyle guides out there for girls and women nowadays and sadly the amount of photoshope used on the ‘homemade’ pictures and snaps is disturbing. of course i understand the blog quality issue on the blogger side too, but mainly it just plants the unrealistic ideals to young reades’ mind. I’m in no way accusing you of using airbrushing (: its just an overall trend i see in blogs all over the world and i wonder if blog owners do feel any moral responsibility over the ”picture perfect” world they present?

  Reply
 17. Sarah November 12, 2015

  You are so beautiful ! Love to see you in a natural way it suits you perfectly

  Reply