Best Cafés in Helsinki

healthinki-820x547

Tein muutama kuukausi sitten NYC:in kahviloista listauksen ja osa teistä halusi Helsingistä vastaavan, joten ajattelin nyt listailla teille omia kahvilavinkkejäni. Helsingin suosikkiravintoloistani olenkin aikaisemmin tehnyt postauksen ja se on aika hyvin pitänyt kutinsa. Tosin Michelin vaihtaisin nyt OX:iin, joka on ihan mielettömän hyvä – vahva suositus siis sille. Innolla odotan myöskin Kampin yläkerrassa sijaitsevan Korttelin testausta, kun avajaiset jäivät väliin. Sinne on lyöttätynyt yhteen monta suosikkiani aina Hokusta Torrefazioneen ja Storyyn. No mutta siirrytään nyt näiden kahvilasuosikkien kimppuun!

A couple of months ago I posted a list of my favorite cafés in NYC and you wished to also hear about my favorite cafés in Helsinki. So here it is! If you want to learn more about my favorite restaurants, you should check this old post, but now let’s jump right into the cafés recommendations. 

best-brunch-helsinki

Penny Uudenmaankatu 13

Penny on itse asiassa ravintola, mutta brunssin varjolla päätin ottaa sen mukaan tähän postaukseen. Pennyn brunssilla ollaan muutamana sunnuntaina notkuttu tyttöjen illan jälkeen ja ollaan tykätty kovasti. Enemmän kuvia ruoista löydät tästä postauksesta. Miljöö on aivan ihastuttava, tulee nimittäin ihan NYC:in tunnelmalliset kahvilat mieleen.

Penny is actually more like a restaurant, but they have a fantastic brunch, so I needed to tell you about it. It’s small cozy place in Punavuori and atmosphere reminds me of NYC. You can find more pictures from Penny here

healthinki-4-820x547

Healthinki Tehtaankatu 13

Tästä kahvilasta olen myös kirjoitellut aikaisemmin ja se oli otettava mukaan tähän, sillä tykkäsin paikasta kovasti. Ullanlinna onkin kaivannut pitkään uusia kahviloita ja Healthinki on ihanan raikas tuulahdus kaupungin kahvilavalikoimaan. Paikka on pieni ja valikoimakin aika suppea, mutta smoothie bowleilla, avokadoleivillä ja raakakakuilla pääsee jo pitkälle.

I wrote about this place earlier this year and it’s such a lovely place in Ullanlinna, where you can find healthy snacks like avocado toasts ad smoothie bowls. Love it!

story-brunssi

Story Vanha Kauppahalli

Joku ehkä muistaakin että mun kirjajulkkarit pidettiin täällä? Ehdottomasti yksi kaupungin kivoimpia paikkoja, teki sitten mieli pöytiintarjoiltua brunssia taikka lohikeittoa. Story avasi tosiaan nyt myös Kampin yläkertaan, joten mukavaa että saatiin tämä huikea paikka myös tälle puolelle kaupunkia.

The best brunch in Helsinki, definitely. I also organized my book launch at Story. I’m glad they just launched their new restaurant at Kamppi shopping mall. 

roots-helsinki3

Roots Vaasankatu 14

Roots on myös yksi tämän kaupungin loistavista vegepaikoista. Ainoana miinuksena sanon sijainnin, sillä harvemmin tulee lähdettyä pyörimään Kalliossa. Eli toiveena olisi toinen paikka jossain täällä keskustassa?
Kokeilin muuten myös muutaman kerran Just Vege -nimistä paikkaa Kalliossa, mutta se ei vakuuttanut.

One of the best vegan places in town. It’s 3-4 metro stops from the city centre, so hopefully they are going to expand soon! 

the-cock-breakfast2-1

The Cock Fabianinkatu 17

Tämä lienee itsestäänselvyys, mutta en voinut jättää tätä listasta pois! Paras paikka pitää arkena tapaamisia ja pöytiintarjoiltu aamupala on ihan täydellinen. Innolla odotan Richardin ja kumppaneiden tulevaa Iso Roban vegepaikkaa. Toivon että listalla olisi halloumi-avokado burgeri.

I have been raving about this place for such a long time, but I needed to put it on the list. It’s my favorite place to arrange business meetings and the breakfast menu is to die for. They are opening up a new vegan place nearby, can’t wait!

28579800673_5ab61c948e_k

Cargo Ruoholahdenranta 8

Vegekahvila Cargo sijaitsee Ruoholahdenrannassa, jonne pääsee helpoiten 6 tai 9 ratikalla tai kävellen Eerikinkadun loppupäähän. Heidän aamiaislautanen on osoittaunut ihan liian koukuttavaksi brunssiratkaisuksi. Tätä lautasta saa siis tilattua Woltin kautta (koodilla ALEXA uudet tilaajat saa 5€ ruokarahaa) ja allekirjoittanut on tilannut tämän setin aivan liian monta kertaa. Välillä selityksenä kiire ja välillä arjen luksus… Mutta tosiaan jos vaikka viikonloppuna kaipaisi brunssia omassa sängyssä nautittuna, niin vahva suositus.

Yksi kahvila josta en löytänyt omasta takaa kuvaa, niin on Sis Deli. Se ketju on varmasti monelle tuttu ja syystäkin. Ihanaa freesiä ja terveellistä ruokaa, ja taivaalliset erikoiskahvit.

Cargo is definitely my favorite vegan cafe in town. The location is fine and the breakfast plate is too good to be true. Love it! 

Leave a Reply

Your email address will not be published.

16 comments

 1. Hannele December 4, 2016

  Ihania vinkkejä! Mites suosikki konditoriat?

  Reply
 2. Pia December 4, 2016

  Kokeilepa Just vegeä uudestaan jollakin toisella annoksella. Sieltä saa koko kaupungin parhaimmat hampurilaiset jopa lihasyöjämiehen mielestä.

  Reply
  • Alexa December 4, 2016

   Oikeesti? Mä oon kokeillut kaksi kertaa, kerran salaattia ja kerran hampurilaista ja molemmat oli musta tosi kehnoja… Ehkä pitää antaa vielä uusi mahollisuus! xx

   Reply
 3. Saranda December 4, 2016

  Muut varsin tuttuja mutta tuosta Pennystä koskaan kuullutkaan. Kuulostaa tosi kivalta paikalta ja otinkin samantien lisää selvää. Kiitti vinkistä! :)

  http://www.lily.fi/blogit/tyhja-ajatus

  Reply
  • Alexa December 4, 2016

   Jee, loistavaa :) xx

   Reply
 4. Jenni / big mamas home December 4, 2016

  Kiitos vinkeistä. Itsellä tulee käytyä aika usein ketjukahviloissa ja harvemmin niissäkään tulee otettua kahvia kummempaa. Mutta ehkä tässäkin voisi ryhdistäytyä ja lähteä kokeilemaan uusia juttuja.
  Ihanaa toista adventtia! <3 Me lähdetäänkin tänään koko perheen voimin keskustaan joulukatua ihmettelemään.

  Reply
  • Alexa December 4, 2016

   Jee, loistavaa! Samoin sinne :) xx

   Reply
 5. Pinja December 4, 2016

  Musta on niin ihanaa, että Helsinkiin tuntuu nyt aukeavan uusia kahviloita vaikka kuinka! Varsinkin tällaisia vähän terveellisempiä ja vegeen keskittyneitä on nyt tullut hurjan paljon lisää, pakko päästä joululomalla Suomessa kokeilemaan taas edes yhtä :)

  Reply
  • Alexa December 4, 2016

   No siis älä muuta sano! Mennään tarjonnassa kohta jo Tukholman ohi ;) xx

   Reply
 6. Noora December 4, 2016

  Kiva kuulla että Ullanlinnassakin on nykyään vegekahvila! Korkeavuorenkadullakin kahvilatarjonta on parantunut viimeisen vuoden aikana, mutta avocadoleipiä olen sinne vielä kaipaillut :D

  Reply
  • Alexa December 4, 2016

   No joo! Siellä on ainakin se ihana Brooklyn Cafe nykyään? Ja sitten tietty vanha kunnon Succes :) Onko tullut jotain uusia viime aikoina? xx

   Reply
 7. Ella December 4, 2016

  Suosittelen testaamaan kahvila Kuumaa! Tuttuni, ihanat siskokset, pyörittävät kahvilaa ja paikan avocadoleivät on niin herkkua!

  Reply
  • Alexa December 4, 2016

   No hitsi mun on pitänyt mennä sinne sata kertaa mutta vieläkään en ole testannut, hyvä kun muistutit :) xx

   Reply
 8. Noora July 28, 2017

  Misto noi sun Roots-kuvassa olevat tekoripset mahtaa olla? :)

  Reply
  • Alexa July 28, 2017

   Hmm ne on todennäköisesti House of Lashes:in Iconic-ripset. ? Tykkään myös Sweed-merkin ripsistä! xx

   Reply