Be Your Own Inspiration

Olen taas viime aikoina miettinyt elämäntapoja ja inspiraatiota, ja todennut että inspiroidun oikeastaan eniten omasta itsestäni. Siitä miten voin parhaimmillani, ja miten se heijastuu ulkonäkööni, fiilikseeni sekä ulosantiini. Netin “fitspiration” kuvia tuijotellessani välillä tuntuu unohtuvan kaikki realismi. Loppupeleissä jokaisen kroppa toimii kuitenkin vartalomallin, geeniperimän ja aineenvaihdunnan mukaan, joten on tavallaan turhaa pyrkiä sellaiseen, mikä ei välttämättä fyysisesti olisi itselle mahdollista. Minusta tuntuu että tätä ei välttämättä moni (varsinkaan tähän utopistiseen sosiaalisenmedian maailmaan syntyneet tyttöset) tule ajatelleeksi, ja sillä voi pitkällä juoksulla olla varsin kohtalokkaatkin seuraukset terveydelle.

Vaikka elän pääsääntöisesti terveellisesti ja säännöllisesti liikkuen, on toki minullakin omat “heikot” hetkeni. Ne hetket jolloin sali ei vaan kiinnosta, ja ne jolloin irttarit voittavat proteiiniletut. Joskus hetket saattavat venyä päiviksi, ja silloin inspiraatiota ja terveellisen elämän “flow”ta on vaikeaa saada takaisin. Silloin mulla on tapana kelata aikaa taaksepäin kuvissa ja muistoissa niihin hetkiin, jolloin tunsin itseni upeaksi, voimakkaaksi ja energiseksi. Voi kuulostaa pinnalliselta, mutta tarkoitan sitä, että niinä hetkinä kun olen ollut fyysisesti parhaassa kunnossa, on mielialanikin ollut vakaa, iloinen ja puhkunut energiaa. Onkin minusta luonnollista pyrkiä jatkuvasti positiivisimpaan mahdolliseen mieleen! Yleensä niitä hetkiä miettiessä se inspiraatio palaa kuin taikaiskusta takaisin, ja muutaman päivän täyslevon jälkeen palaan mielelläni salille täydellä teholla.

Siispä kannustan teitä samaan! Näinä pimeinä vuodenaikoina kun energia ja inspiraatio tuppaavat hukkumaan päälle puskevaan kiireeseen ja uupumukseen, niin miettikää niitä elämänne parhaita hetkiä. Energisiä, aikaansaavia, positiivisuutta hehkuvia ja hyvää oloa säteileviä itsejänne. Niitä hetkiä jolloin tunsitte itsenne parhaaksi versioiksi itsesänne. Se on minun inspiraationi, motivaattorini, ja syy jaksaa jatkaa itselleni parhaaksi kokemallani tiellä! :)

// Lately I’ve been thinking about all these “fitspiration” pics that you can find anywhere on the Internet, and how those can actually be a bit foolish. I mean that it would be better to focus on being the best version of yourself rather than aiming to be someone else. There are times when I feel tired and don’t have any energy or motivation to keep up with the training and eating well, and I have found out that the only thing that helps to lift up my mood is thinking back when was the last time I felt great. The last time when I felt strong, joyful and active, and get inspired how wonderful that feeling was. Knowing that being fit brings good spirit and happy mood within lifts me up from my lazy moments, and back to the gym! I’d like to inspire you all to do the same! This time of the year can be really tiring and the lack of energy drags you to the sofa night after night, but with the inspiring thought how good you have felt before can really boost you to hitting the gym instead of your cozy bed. After a good workout and healthy meal you feel way more energetic, happy, and like the very best version of yourself. 

Leave a Reply

Your email address will not be published.

30 comments

 1. Anna December 15, 2013

  Aivan ihana teksti!❤️

  Reply
  • Alexa Aavarinne December 15, 2013

   Kiitos kovasti:)! xx

   Reply
 2. Elisabeth December 15, 2013

  Hieno kirjoitus, olen samaa mieltä että motivaatio lähtee itsestä <3 Tärkeintä on tietää, mistä itse saa energiaa kun löytää sen flown, se on yksi maailman parhaimmista tunteista!

  xxx
  E
  http://dragonflyelisabeth.blogspot.fi/

  Reply
  • Alexa Aavarinne December 15, 2013

   Kiitos:) Todellakin! :) xx

   Reply
 3. Merenhelmi December 15, 2013

  vau ihanasti kirjoitettu <3 kiitos tästä!!:)

  Reply
  • Alexa Aavarinne December 15, 2013

   Kiitos :)! xx

   Reply
 4. Karolina December 15, 2013

  Ihan totta! :) Juuri näin pimeänä aikana olisi tärkeää ajatella noin ja jaksaa liikkua. Siitä jos mistä saisi energiaa, sitä terveellistä ruokavaliota unohtamatta. :))

  Ihanaa joulun odotusta Alexa! Blogiasi on aina ilo lueskella, siitä saan ainakin itse inspiraatiota. :) <3

  Reply
  • Alexa Aavarinne December 15, 2013

   Voi kiitos kauniista sanoistasi :) Samoin sinne! xx

   Reply
 5. Pauliina December 15, 2013

  Ihana teksti ja niin totta. :)

  Reply
  • Alexa Aavarinne December 15, 2013

   Kiitos paljon:)! xx

   Reply
 6. Onppu December 15, 2013

  “tähän utopistiseen sosiaalisenmedian maailmaan syntyneet tyttöset” mahtava kuvaus uudesta ikäryhmästä! Ihana kirjoitus muutenkin, kiitos siitä :)

  Reply
  • Alexa Aavarinne December 15, 2013

   Joo oon paljon funtsinut tota! Haha kiitos paljon:) xx

   Reply
 7. Marta December 15, 2013

  I actually want to thank you for this post :)
  xoxo,
  boredomdecor.blogspot.com

  Reply
  • Alexa Aavarinne December 15, 2013

   Thank you!:) xx

   Reply
 8. Anna-Sofia December 15, 2013

  Mun on pakko olla vähän kriittinen ja todeta että teksti sotii hyvin paljon instagrammin kuvatarjontaa ja joitakin päivityksiä vastaan.
  Alkoholi, sokeriherkut ja hedelmät välipalana ei sovi mun mielestä #fitness kanssa ollenkaan yhteen. Hyvää tekstiä muuten.
  Ja senkin totean että kuka vaan voi vaikuttaa aineenvaihduntaansa ruokaremontilla.

  Reply
 9. Susanna December 16, 2013

  Tässä vuoden aikana oma elämä mennyt täysin sekaisin urheilukiellon ja monien muutoksien takia ja kroppa on pahimmassa kunnossa moneen vuoteen. Nyt olisi tarkoitus taas laittaa kroppa ja samalla pää kuntoon. Tämä teksti tuli siis kuin tilauksesta! Kiitos <3

  Reply
  • Alexa Aavarinne December 16, 2013

   Ei mitään kiittämistä:) Tsemppiä hurjasti, hyvin se menee! :) xx

   Reply
 10. Tuikku December 16, 2013

  Huh huh, saa olla kyllä aika himokarppaaja, jos hedelmät välipalana ovat liikaa. Hedelmistä saa tärkeitä vitamiineja, hivenaineita ja kuituja.

  Reply
  • Alexa Aavarinne December 16, 2013

   Puhutko siis mun Instagramista? :) En todellakaan ole “fitness” henkeen ja vereen, mutta liikkuessani säännöllisesti ja syömällä terveellisesti koen voivani parhaiten.

   Maitorahkaa ja muuta ihanaa tulee vedettyä päivittäin, mutta kuvaan mieluummin vähän kauniimpia annoksia kun maitista tupperware-rasiassa tai tonnakalaa vedessä. Ja tosiaan jos reissussa ottaa ruoan kanssa jälkkärin tai lasin viiniä, ei mielestäni sodi mitenkään tekstin teemaa vastaan.

   On toki hyvä olla kriittinen, jottei jokainen kommentti ole pelkkää kirjoittajan ylistystä. Mutta mun on kuitenkin todettava että tämän henkiset kommentit ovat syynä siihen miksi blogien sisällöstä on tullut aikaisempaa suppeampaa. Ei huvita kirjoittaa mitään kauhean syvällistä kun siellä on kuitenkin aina joku etsimässä tekstistä porsaanreikää.

   Kiitos kuitenkin palautteestasi :) xx

   Reply
   • Alexa Aavarinne December 16, 2013

    Haha joo mä en myöskään voisi luopua hedelmistä :) xx

    Reply
 11. Plugia December 16, 2013

  Apua. En oo koskaan ennen kommentoinut vaikka ahkerasti blogiasi luenkin mutta nyt on pakko sanoa että voi ihanuus minkä sanoit! En oikein löydä oikeita sanoja, mutta siis aivan huippu teksti, aivan älyttömän hyvä muistutus ihan jokaiselle meistä. Kiitos tästä. Kiitos siitä, että oot tollanen upea ja samalla jalat maassa tyyppi.

  Reply
  • Alexa Aavarinne December 16, 2013

   Voi kiitos ihana:) xx

   Reply
 12. nera December 16, 2013

  Hei, tämä oli aivan ihana ja inspiroiva juttu, ja olen jo tähän mennessä saanut siitä lohtua muutamaan hankalampaan hetkeen, kiitos siis ja hyvää joulunodotusta!

  Reply
  • Alexa Aavarinne December 16, 2013

   Voi kiitos ihana!:) xx

   Reply
 13. Ad3laide December 16, 2013

  Pidän blogistasi ja tämä kommentti ei ole tarkoitettu henkilöitymään sinuun tai blogiisi mutta hieman myös analysoin aihetta. Puhut utopistiseen sosiaalisen median maailmaan syntyneistä tytöistä; termi on oikein kuvaava mutta itse näkisin myös blogikulttuurin vähintään yhtä suureksi paineiden luojaksi kuin instan. Jos otetaan esimerkiksi vaikkapa mycosmon bloggarit. Teidän blogit ovat mainioita ja positiivisia mutta yhtäkkiä tarkasteltuna melko kaukana rivikansalaisen elämästä. Useimmat parikymppiset elävät taloudellisesti varsin tiukkaa elämänvaihetta opiskeluineen. Onkin välillä hämmentävää lukea blogeja jotka luovat (usein tahattomasti) sellaisen käsityksen että jokaisen parikymppisen elämään kuuluu tuhansien eurojen laukut, lukuisat ulkomaanmatkat, huippukalliit kamerat, macit, kauneushoidot, loputtomat asukokonaisuudet. Toki on hienoa että moni teistä bloggareista on päässyt niin turvattuun asemaan taloudellisesti noin kovin nuorena mutta se antaa varsin epärealistisen kuvan parikymppisten elämästä yleensä. Menestystään ei pidä anteeksi pyydellä mutta joskus blogimaailmassa tuntuu olevan pieni kilpavarustelun henki, aina vain upgradetaan välineitä ja moni postaus kulminoituu jonkun uuden hankinnan ympärille. Tai ehkä tämä vaan itselleni näyttäytyy melko materialistisena maailmana ja voisin kuvitella että nuorille (tai nuoremmille :D) lukijoille raja välttämättömyyden ja haluamisen välillä hämärtyy. Olette kuitenkin monelle esimerkkejä. Syvällisiä postauksia itseikin kaipaisin välillä, eikä niinkään sitä kellä on kauneimmat kattauskuvat ja uusimat rafla-arvostelut. Elämänmakuisuus jää joskus monesta blogista puuttumaan. Kommentti taisi saada negatiivisen sävyn vaikka tarkoituksena oli lähinä pohdiskella aihetta. No hyviä joulun aikoja sinulle kuitenkin. :)

  Reply
  • Alexa Aavarinne December 16, 2013

   Heippa! Ja kiitos hyvin kirjoitetusta ja asiallisesta kommentistasi :) Todella hyviä pointteja tekstissäsi, ja näitä teemoja ajattelen itse myös usein.

   Koen olevani todella onnekas, voivani elää näin onnellista – ja taloudellisesti vakaata elämää tämän ikäisenä. Kuten totesitkin, blogini on hyvin pintapuoleinen, joten täällä näkyy vain pintaraapaisu minusta ja elämästäni. Blogi on minulle hyvän mielen paikka, paikka jossa kohtaan ihmisiä samoine mielenkiinnon kohteineen. Onneksi blogejen kirjo on kuitenkin niin suuri että sieltä löytyy varmasti jokaiselle jotakin.

   Kiitos ja kuin myös sinulle!:)

   Reply
 14. r December 17, 2013

  word!

  Reply
 15. Marika Valdez December 17, 2013

  Ihana <3

  Reply
  • Alexa Aavarinne December 17, 2013

   Pusu <3

   Reply
 16. Anna-Sofia December 26, 2013

  Ei liity mitenkään karppaukseen hedelmien poisjättö ;) marjat on parempi vaihtoehto erittäin sokerisille hedelmille, vihanneksista ja marjoista saa tarvittavat vitamiinit ja hivenaineet.
  Kuidut saa vehnäleseistä ja täysjyväpastasta jos ne pitää hiilarihötöstä hakea..

  Ja tämä kommentti ei ole porsaanreiän hakemista vaan näkökulma ja huomio :)

  Reply