Banana Coconut Pancakes

Jokunen teistä saattaa muistaakin että tämä tyttö tykkää kehitellä erilaisia reseptejä! Etenkin terveellisemmät “pannukakut” ovat olleet kova juttu täällä meillä. Jopa äitini, joka ei juuri koskaan leivo, inspiroitui kokeilemaan näitä. Eri versioita banaanipannukakuista on tullut kokeiltua, ja nyt väitän taas löytäneeni sen parhaan. 

Resepti (n. 9 lettua) 

2 kypsää banaania
3 valkuaista
1 kokonainen muna
n. 25g kookosjauhoja

Sekoita taikina blenderissä tai sauvasekoittimella, ja käytä haluamaasi rasvaa paistamiseen (käytän kookosöljyä) 

Tämän reseptin etu on siinä että kookosjauhot muokkaavat taikinaa paksummaksi, jolloin letut on äärimmäisen helppo kääntää. Eli jos aikaisemmin ei ole banaaniletut onnistuneet, niin kokeiltaa ihmeessä tätä versiota. Myös pieni kookosmainen vivahde tekee letuista ihan super herkullisia!  

Some of you may remember that I love to create healthy recipes! Banana pancakes are definitely my favorites, you can check all the (pancake) recipes from the #pancakes tag.

Recipe

2 ripe bananas
3 egg whites
1 egg
25g coconut flour  

Blend all the ingredients in a blender. Heat a frying pan to medium heat and cook each side until golden brown. 

Leave a Reply

Your email address will not be published.

23 comments

 1. Voguerka February 15, 2014

  Amazing recipe Sweetheart! I’m going to try it defiantely. Sounds great.

  Wish you a lovely weekend :*
  Daria from
  http://voguerka.blogspot.com

  Reply
  • Alexa Aavarinne February 15, 2014

   I hope you like it! :) Have a lovely weekend! xx

   Reply
 2. Sabina B February 15, 2014

  I love banana pancakes! Except I do not use any flour or blender, just mix the bananas and eggs up with fork! And these are so yummy that I cannot believe I ever went for the regular full-carbs ones! :)

  http://jeansandroses.blogspot.com

  Reply
  • Alexa Aavarinne February 15, 2014

   Yeah I love ’em too! They are way better than the regular ones!:) xx

   Reply
 3. Johanna February 15, 2014

  Jos tuohon lisää vähän leivinjauhetta, niin saa vielä turpeampia pancakeseja! Nam! Paistamisessa macadamiaöljy tekee aika taivaallisen silauksen :) Maustamisessahan näissä toimii tosi hyvin kaneli ja bourbonvanilja.

  …ei hitsi, pakko painua keittiöön!

  Reply
  • Alexa Aavarinne February 15, 2014

   Joo hitsi mä oon myös käyttänyt aina välillä ruokasoodaa/leivinjauhetta, mutta toisinaan olen puhtaasti unohtanut! Kookosjauhot tosin tekevät taikinasta todella kuohkeaa ja paksuhkoa. Pitääkin kokeilla tuota macadamiaöljyä, mums!:) xx

   Reply
 4. Gabriela February 15, 2014

  I love it more with some quark:)) but with coconut it can be sooo delicious!!

  http://anetagabriela.blogspot.com

  Reply
  • Alexa Aavarinne February 15, 2014

   Quark is also a great addition to the mixture! :) xx

   Reply
 5. Lauren February 15, 2014

  Wauw, so easy! I need to try this very soon! :D x

  Reply
  • Alexa Aavarinne February 15, 2014

   Indeed! And super yummy!:) xx

   Reply
 6. Anna February 15, 2014

  Tarviiko mielestäsi suolaa ripauksen vai ilman?

  Reply
  • Alexa Aavarinne February 15, 2014

   Voi hyvin laittaa! Laitan aina kun muistan hehe! :) xx

   Reply
 7. llll February 15, 2014

  Anteeksi typerä kysymys, mutta ajattelin tehdä näitä huomenna ja olen todella huono leipomaan ja en halua epäonnistua, niin paljonko tuo 25g olisi about deseinä? Osaatko arvioida? :)

  Reply
  • Alexa Aavarinne February 15, 2014

   Ei mitään :) Mä kerrankin ihan punnitsin, jotta olisin vähän säntillisempi näissä mun ohjeissa! sanoisin että n. puolidesiä on aika passeli määrä :) Taikina voi olla paksuhkoa! Eli jos on liian vetistä, niin laita lisää:) xx

   Reply
 8. Sasha February 15, 2014

  They look so good! I love it when you share recipes!
  http://www.whatsashawears.com

  Reply
  • Alexa Aavarinne February 15, 2014

   Can’t wait to make them tomorrow morning! I love to surprise my hubby with a Sunday brekkie :) xx

   Reply
 9. Ailish Goes February 15, 2014

  Oh wow these look like my perfect pancakes!! Thank you for sharing! :) http://ailishgoes.blogspot.de

  Reply
  • Alexa Aavarinne February 15, 2014

   Hope you enjoy the recipe!:) xx

   Reply
 10. Puppe February 15, 2014

  Kuulostaa hurjan herkullisilta, nam. :) Kookosjauhoja reseptiin tulee aika vähän, mutta vieläkin terveellisempi vaihtoehto olisi korvata kookos jollain muulla jauholla (voisiko mantelijauhe toimia vai puskeeko maku liikaa läpi?), kookos kun on 90% kovaa rasvaa, vaikka luonnosta onkin. Minusta kookos eri muodoissaan on tosi herkullista, mutta ihmettelen välillä, kuinka sitä nykyään aika yleisesti pidetään superfoodina ja terveellisenä. Käsittääkseni se on kuitenkin yksi huonoimpia rasvoja, joita on olemassa. Käytän kyllä kookosta itsekin toisinaan, mutta miellän sen enemmän herkuksi kuin terveystuotteeksi. Itse olen ajatellut, että kookoskin on ok, kunhan sitä ei käytä päivittäisessä ruokavaliossa suuria määriä, vaan satunnaisemmin. Resepti menee varmasti kokeiluun. :)

  Reply
  • Alexa Aavarinne February 15, 2014

   Mantelijauho toimii ihan yhtä hyvin kookosjauhon sijaan! Olen sitäkin testannut, ja voin hyvillä mielin suositella. :) xx

   Reply
 11. hansku February 17, 2014

  Erinomainen huomio edelliseltä kommentoijalta! Olen ihmeissäni, miksi kookosöljyä käytetään nykyisin osana terveellisyyttä, vaikka sen huonompaa rasvaa ei voisi kehoonsa laittaa. Sain itsekin vasta tietää kookossöljyn olevan ainoita kasvisperäisiä oljyjä, jotka sisältävät todella paljon tyydyttyneitä rasvahappoja eli ns kovaa rasvaa. En tiedä kuinka paljon Alexa käytät sitä ruokavaliossasi, mutta kannattaa kiinnittää huomiota sen käyttöön, ettei mene suonet tukkoon :) kiitos kuitenkin toimivista resepteistä ! :)

  Reply
 12. Laura February 18, 2014

  Kokeilin näitä eilen illalla treenin jälkeen ja nam, veivät kielen mennessään! :) Kiitos reseptistä!

  Reply
 13. Mandariini February 20, 2014

  Siis mäkin oon ihmetellyt tätä kookosjauho- ja rasvavillitystä! Muistan ikuisesti kuinka joskus kasiluokalla köksäntunnilla opettaja varoitti meitä kookosrasvan vaaroista, sanottiin, että se on verisuonille kaikista pahinta ja tukkivaa kamaa ja sitä tulisi käyttää mahdollisimman vähän koska todella on sitä kovaa rasvaa. Vai onko terveyssuositukset tosiaan muuttuneet niin paljon niistä ajoista. Itse vaikka noudatan todella terveellistä ruokavaliota, tykkään käyttää kaikissa elintarvikkeissa sitä puhtainta ja terveellisintä lähdettä, en kookosrasvan käyttöä kyllä allekirjoita. Ravintoterapeuttiystäväni kanssa juuri keskusteltiin asiasta yksi päivä, ja kyllä se oliiviöljy on kasvipohjaisista öljyistä kaikista terveellisin. Itse käytän oliiviöljyä pannukakkujenkin paistamiseen, jotkut eivät tosin tykkää sen antamasta pienestä sivumausta (mitä en itse huomaa), mutta hyvälle teflonpannulle ei tarvita kuin iiiiihan pikkutilkka. Sitäpaitsi, esim pikkuinen nokare vaikka Oivariinia pannulla ei pitäisi kenenkään terveyttä romuttaa! :) Kiitos kivoista resepteistäsi Alexa, luen aina mielellään blogiasi ja sulla on hauskoja ideoita tarjota! Halusin vain antaa tähän kookosasiaan toisenlaisen mielipiteen, kun se tuli keskustelunaiheeksi!

  Reply