ASUNTOPROJEKTIN TILANNEKATSAUS

Saan lähes päivittäin kysymyksiä asuntoprojektin tilanteesta, joten mun on varmaankin syytä kertoa teille että missä mennään. Alkuvuosi meni suunnitelmia hioessa ja museon sekä rakennusviraston kanssa neuvotellessa. Itselleni oli ihan uutta että tahojen kanssa on hyvä käydä neuvottelemassa ja presentoimassa idea, ennen varsinaisen lupahakemuksen jättämistä. Kumpaankaan virastoon ei noin vaan kävellä sisään, joten jo epävirallisen neuvottelun buukkaaminen otti oman aikansa. Onneksi meidän arkkitehti on tästä vetovastuussa ja hänellä homma on enemmän kuin hallussa. Kun vihdoinkin päästiin esittelemään suunnitelmat, niin saatiin heiltä muutamia vinkkejä, ja sen jälkeen pääsimme vihdoinkin virallisen lupahakemuksen kimppuun. Kun hakemus oli laitettu vetämään, niin seuraavana vuorossa oli tietenkin odottelua. Museon, rakennusvalvonnan ja kaupungin edustajat kokoontuu kerran kuussa, juuri tällaisia projekteja pähkäilemään. Viime kuussa saimme vihdoinkin pitkään odottamamme vastauksen ja myöskin n. 90% suunnitelmastamme siunauksen – huh! Tärkeimmät meni siis läpi, muutamaa ikkunaa lukuunottamatta. Seuraava steppi oli siis poistaa suunnitelmasta nämä kyseiset ikkunat ja laittaa hakemus uudelleen sisään ja tällä hetkellä odottelemme siihen vastausta – jonka pitäisi tulla vielä tässä kuussa. Emme näe enää mitään syytä miksi hakemus ei menisi läpi, kun siinä on ainoastaan elementtejä jotka edellisellä kerralla jo hyväksyttiin.  Toivon mukaan saamme siis luvat ihan piakkoin ja pääsisimme tositoimiin touko-kesäkuussa, heti häiden jälkeen. Sinänsä ajoitus on ihan täydellinen, koska saadaan yksi projekti alta pois ja voimme sitten täysin keskittyä tähän rakennushässäkkään. Eipä tarvitse hääpäivänä stressailla siitä mitä työmaalla tapahtuu. ? Mutta palataan taas asiaan heti kun tiedän enemmän!

Just a quick update regarding our apartment project! We are still trying to get all the permissions to build, it’s a really long process! We already got some feedback and it looks really positive, so hopefully we are able to start in May. I’ll keep you guys updated!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

8 comments

 1. Savon April 17, 2018

  Super jännää!

  Reply
 2. Mirkku April 18, 2018

  Mä kyllä ajattelin että hallelujaa, kun luin tästä teidän pjojektista. Mutta en silloin tiennyt, että ootte tehneet isoja remontteja onnistuneesti aiemminkin. Kokoluokka tuossa kun on gianttimainen. ??

  Reply
  • Alexa April 19, 2018

   Haha no joo ? Päästäis vaan tosi toimiin jo! xx

   Reply
 3. Marsu April 21, 2018

  Oon odottanut kanssa uutisia teidän asuntoprojektista. Vitsi kun on jännää! Ehkä aikataulu on vaan hyvä asia, saatte rauhassa nauttia häiden valmisteluista ja hääpäivästä.

  Reply
  • Alexa April 21, 2018

   No joo mä luulen kanssa että parempi näin päin ? Ei tarvitse sitten hääpäivänä stressailla siitä! xx

   Reply
 4. claire August 6, 2018

  any updates? I am excited to see the process!

  Reply
  • Alexa August 6, 2018

   Nope ? Takes such a long time to even start here in Finland! I’ll let you guys know right away when we have news regarding this project! xx

   Reply