ASUNTOPROJEKTIN POHJAPIIRROKSET

november 25, 2018, Apartment Blog 2.0

Meillä on vihdoin rakennusluvat, niin voin hiukan näyttää suunnitelmia! Näitä tosiaan pyöriteltiin viime syksynä muutaman kuukauden verran, joten kaikki mahdolliset skenaariot on mietitty läpi ja paras kokonaisuus syntyi seuraavanlaisilla suunnitelmilla. Jos speksit (pinta-ala, ikkunat jne. kiinnostaa, niin kurkkaa tämä postaus)

Here are the plans regarding our apartment project. The first picture is the first floor of the loft and the second picture is the second floor. Last picture is the side view of the apartment. We worked on these solutions for several months, so we went through every single option we would have. I’m so happy about this and I can’t wait to start finally building, it has taken too long!

Haluttiin asuntoon iso olohuone, jonka huonekorkeus jätetään ennalleen eli n. 8 metriin. Olohuoneen yläpuolelle tulee myös kattoikkuna, joten uskon että kokonaisuus tulee näyttämään ihan mielettömältä. Kylpyhuoneeseen haluttiin erillinen kodinhoitohuone, kaksi wc:ta, säilytystilaa ja sauna. Siellä on myös pieni ikkuna, mistä olen aina haaveillut. Makuuhuone päädyttiin lopulta laittamaan alakertaan,makuuhuoneen yhteydessä on pieni vaatehuone ja sieltä on myös pääsy keittiöön. Saatiin onneksemme lupa myös unelmiemme terassille, joka rakennetaan katolle, sillä oma asuntomme sijaitsee talon korkeimassa kohdassa 7.kerroksessa. Suunnittelimme terassille suuret lasiset liukuovet, jotta saadaan maksimoitua ikkunapinta-ala.

Yläkerrat rakennetaan keittiön ja makuuhuoneen sekä kylpyhuoneen ja eteisen yläpuolelle. Tällä hetkellä yläkerralla ei ole sen suurempaa funktiota, mutta mahdollisuuksia on monia, aina man cavesta työ- tai lastenhuoneeseen.

Tila on muuten niin hasardi että haluttiin pitää suunnitelmat mahdollisimman simppelinä ja symmetrisena, jotta lopputulos olisi mahdollisimman harmoninen. Byrokratia tämän projektin parissa kesti yli vuoden, joten aika hidasta puuhaa tämä tosiaan on. Lupaan kuitenkin päivittää heti kun päästään rakentamaan ja onneksi homma lähtee sitten nopeasti eteenpäin.

Photos by Arkkitehtitoimisto Stefan Ahlman

45 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *