ASUNTOPROJEKTIN POHJAPIIRROKSET

Meillä on vihdoin rakennusluvat, niin voin hiukan näyttää suunnitelmia! Näitä tosiaan pyöriteltiin viime syksynä muutaman kuukauden verran, joten kaikki mahdolliset skenaariot on mietitty läpi ja paras kokonaisuus syntyi seuraavanlaisilla suunnitelmilla. Jos speksit (pinta-ala, ikkunat jne. kiinnostaa, niin kurkkaa tämä postaus)

Here are the plans regarding our apartment project. The first picture is the first floor of the loft and the second picture is the second floor. Last picture is the side view of the apartment. We worked on these solutions for several months, so we went through every single option we would have. I’m so happy about this and I can’t wait to start finally building, it has taken too long!

Haluttiin asuntoon iso olohuone, jonka huonekorkeus jätetään ennalleen eli n. 8 metriin. Olohuoneen yläpuolelle tulee myös kattoikkuna, joten uskon että kokonaisuus tulee näyttämään ihan mielettömältä. Kylpyhuoneeseen haluttiin erillinen kodinhoitohuone, kaksi wc:ta, säilytystilaa ja sauna. Siellä on myös pieni ikkuna, mistä olen aina haaveillut. Makuuhuone päädyttiin lopulta laittamaan alakertaan,makuuhuoneen yhteydessä on pieni vaatehuone ja sieltä on myös pääsy keittiöön. Saatiin onneksemme lupa myös unelmiemme terassille, joka rakennetaan katolle, sillä oma asuntomme sijaitsee talon korkeimassa kohdassa 7.kerroksessa. Suunnittelimme terassille suuret lasiset liukuovet, jotta saadaan maksimoitua ikkunapinta-ala.

Yläkerrat rakennetaan keittiön ja makuuhuoneen sekä kylpyhuoneen ja eteisen yläpuolelle. Tällä hetkellä yläkerralla ei ole sen suurempaa funktiota, mutta mahdollisuuksia on monia, aina man cavesta työ- tai lastenhuoneeseen.

Tila on muuten niin hasardi että haluttiin pitää suunnitelmat mahdollisimman simppelinä ja symmetrisena, jotta lopputulos olisi mahdollisimman harmoninen. Byrokratia tämän projektin parissa kesti yli vuoden, joten aika hidasta puuhaa tämä tosiaan on. Lupaan kuitenkin päivittää heti kun päästään rakentamaan ja onneksi homma lähtee sitten nopeasti eteenpäin.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

45 comments

 1. Karin November 25, 2018

  Ihana kuulla, että rakennusprojekti pääsee vihdoin käynnistymään! En malta odottaa lopputulosta, asunnosta tulee varmasti upea! ?

  Reply
  • Alexa November 25, 2018

   Joo, pikku hiljaa ? Mutta huikeeta kyllä ? xx

   Reply
 2. M November 25, 2018

  Kuulostaa kyllä niin upealta jo nämä suunnitelmat??

  Reply
  • Alexa November 25, 2018

   Jee! Ollaan kyllä niin innoissamme ? xx

   Reply
 3. Noora November 25, 2018

  Wow näyttääpä hienolta ? Ja tsemppiä rakentamiseen, tätä on tosi mielenkiintoista seurata!

  Reply
 4. Ssss November 25, 2018

  Apua miten huikeelta kuulostaa! En myöskään malta odottaa, että pääsette rakentamaan ja pääsee näkemään lopputuloksen. Olisi myös hienoa päästä näkemään lopputulos livenä, sillä tuo huonekorkeus on uskomaton. Mutta ymmärrettävistä syistä tämä ei kuitenkaan toteudu :D kuulostaa vaan jo niin unelmalta kaikki nuo rakennussuunnitelmat, että ei millään malttaisi odottaa sisustuspostauksia!

  Reply
  • Alexa November 25, 2018

   No joo ? Oon super innoissani! Ja eihän sitä tiedä mitä mä vielä keksin, jos pääsisitkin näkemään ? xx

   Reply
 5. Lotta November 25, 2018

  Pohja näyttää hyvältä. Itse kiinnitin huomion heti kaksiin portaisiin, mielenkiinnosta kysynkin että miten päädyitte siihen? Tsemppiä projektiin! ??

  Reply
  • Alexa November 25, 2018

   Haluttiin maksimoida yläkertan pinta-ala ja se toteutuu ainoastaan tolla ratkaisulla. Toki jonkun “sillan” olisi voinut tehdä, mutta se tekisi kokonaisuudesta hiukan kaoottisen. Nyt portaat on symmetriset, joten se on ns. harmoonisin ratkaisu. Toivottavasti hiffasit mitä haen takaa ?❤️ xx

   Reply
 6. Anni November 25, 2018

  Tuosta tulee varmasti ihan järjettömän hieno!

  Reply
 7. Savon November 25, 2018

  Asunnosta tulee varmasti huikea! Muistakaa ottaa ennen-kuvia :) Ihan mielenkiinnosta, teittekö suunnitelman sen mukaan, minkälaisen oman kodin haluatte vai mietittekö myös jälleenmyyntiarvoa ja tulevaa myyntivoittoa?

  Reply
  • Alexa November 25, 2018

   Joo todelakkin ? Mietittiin vaan sitä että miten asunnosta saa parhaimman mahdollisen ja toimivimman näillä eväillä. ☺️ xx

   Reply
 8. Anna November 25, 2018

  Voi tästä tulee mahtava! Ainoa muutos mitä itse mietin oli että sulkisin keittiön ja makkarin käytävän ja tekisin vaatetilasta isomman. Miten olette tätä miettineet? Entä minkälainen aikataulu teillä on projektin kanssa? Onnea tulevaan kotiin!!

  Reply
  • Alexa November 25, 2018

   Se on toki myös vaihtoehto, jonka ehtii vielä muuttamaan. Ajatuksena oli että asuntoa pystyy kiertämään ympäri, hyvä fengshui ja sillee ? Mutta ehdottomasti mietitään totakin, kiitos ❤️ xx

   Reply
  • Hanna November 26, 2018

   Komppaan tätä ideaa kans täysillä (keittiö ja makkari erilleen seinällä)! Aamulla (silloin jos on lapsi, niin jokainen sekunti unta tarpeen) toisen äänet kuuluu läpi, ja jälleenmyynnin kannalta iso ja kaunis vaatehuone on aina plussaa! Upea tuosta varmasti kuitenkin tulee mihin päädyttekin! :)

   Reply
   • Alexa November 26, 2018

    Ootte kyllä ihan huikeita! ? Tosi valideja pointteja, pitää kyllä funtsia jos tosiaan vaihtaisi niin! Ehkä parempikin että jääkaapille olisi pidempi matka ? xx

    Reply
  • J November 26, 2018

   Mä tekisin kans varmaan näin! Vaatehuoneesta saisi isomman ja neliöt käytettyä tehokkaammin, sillä nyt toi käytävä/kulku keittiöön on omasta mielestä vähän turha. Keittiössäkin saisi tason sitten seinään asti kiinni ja näin enemmän pöytä- ja säilytystilaa?

   Reply
 9. Heidi November 25, 2018

  Tosta tulee niin unelmien koti ?

  Reply
 10. Johanna November 25, 2018

  Hei, olette varmasti pohtineet kaikki mahdolliset ratkaisut, mutta tuli mieleen onnistuisiko saada portaat vähemmän jyrkiksi siten että portaat päättyisivät tasanteelle joka olisi noin kolme askelmaa alempana kuin nykyisessä suunnitelmassa ja siitä noustaisiin parvien molemmille sivuille ne puuttumaan jäävät kolme askelmaa. Pikkuvessa pitäisi tod näk siirtää khh:n perälle mutta portaiden alle saisi mahdutettua ainakin osan khh:een suunnitellusta kaappitilasta. Jos parvesta joskus tulisi lastenhuone, loivemmat portaat tuntuisi turvallisemmalta, mutta varmasti toimii noinkin.
  Kiinnostavalta ja oikein hyvältä joka tapauksessa näyttää, tulee huikean hieno!?

  Reply
  • Alexa November 25, 2018

   Joo siis jestas näitä on pyöritelty ? Mutta otan ehdottamasi idean huomioon ehdottomasti niin mietitään, kiitos siitä! xx

   Reply
 11. Ella November 25, 2018

  Unelmakoti ?

  Reply
 12. Kriselda November 25, 2018

  Ihanaa! Nyt alko sydän pamppailee jännityksestä! <3

  Reply
  • Alexa November 25, 2018

   Ihana Kriselda ? xx

   Reply
 13. Neiti November 26, 2018

  Aivan mieletön, asunnosta tulee kyllä upea!! Onko talonyhtiössä hissi ja tuleeko se ullakolle saakka? :) asutaan myös vanhassa talossa, mutta kaikissa ei ole hissiä, mikä hiukan vaikeuttaa mahdollisten lastenrattaiden kanssa kulkemista ;) Mutta asuntokuumehan tässä iskee!

  Reply
  • Alexa November 26, 2018

   No kyllä ? On hissi joo, mutta se ei toistaiseksi tule kun kutoseen asti. Sitä olisi mahdollisuus korottaa, mutta katsotaan nyt asia kerralla, sen verran arvokas tämä projekti jo ? xx

   Reply
 14. tn November 26, 2018

  Apua teidän kämpästä tulee kyllä ihan älyttömän upea jo näiden piirustusten perusteella!!

  Reply
  • Alexa November 26, 2018

   No joo vitsi en malta odottaa ? xx

   Reply
 15. Saana November 26, 2018

  Hei!

  Pakko kommentoida, että vessaratkaisua miettisin uudestaan, Onko yläkertaan tulossa wc? Ehdottomasti laittaisin sinne myös. Lapsiperheessä elintärkeää,
  että myös yläkerrassa vessa, jos siellä lastenhuoneet. Muutenkin laittaisin alakerrassa myös toisen wc:n eri paikkaan.
  Norovirus, jos tulee niin siinä ei paljon juosta yläkerrasta wc. :D
  Muuten upea kokonaisuus ja tulee varmasti todella tyylikäs. :)

  Reply
  • Alexa November 26, 2018

   Kiitos, arvostan teidän kaikkien vinkkejä ? xx

   Reply
 16. Lia November 26, 2018

  Näyttää upealta. Mihin olisi tarkoitus laittaa ruokailuryhmä? Mahtuuko se keittiöön vai tuohon eteisen ja keittiön väliseen tilaan?

  Reply
  • Alexa November 26, 2018

   Se tulisi olkkariin tohon terassin ovien läheisyyteen. Kesällä voi sitten mun haavekuvissa avata ne liukuovet kun nauttii illallista ? xx

   Reply
 17. sus November 28, 2018

  Yksi vessa yläkerrassa ja käsienpesuallas on kyllä kätevämpi siivouksenkin kannalta. Muuten joutuu kantamaan vedet alhaalta.

  Toi käytävä on kätevä jos makuuhuone onkin joskus käytössä ruokahuoneena tai kirjastona tms. Makuuhuoneena voi tosiaan olla ainakin perheellisellä turhan äänekäs, mutta tuo on varmaan helppo jälkikäteenkin sulkea jos on tarvis. Jättäisin ennalleen jos vaihtoehtona on laajentaa vaatehuonetta, koska noin voi tuohon vaatehuoneeseen teoriassa sijoittaa muutakin.

  Muutoin kyllä KHH on mun mielestä parempi keittiön vieressä kuin kylppärissä, missä on aina kosteaa. Saunasta tulee jotenkin levottomaksi ja vähemmän spa-tyyliseksi kun pyykkikone jyrää siinä vieressä. Laittaisin siis itse sen KHH tuonne keittiön taakse (nyk vaatehuone) ja jakaisin sen tilan niin että puolet on KHH (käynti keittiöstä) ja puolet VH (käynti makkarista).

  Kahdet portaat on kaunis ja harmoninen mutta siis pitääkö kulkea alakerran kautta parvelta toiselle? Se kuulostaa aika epäkäytännölliseltä ja hankalalta ellei toinen parvi ole sitten hyvin harvoin käytössä.

  Ihanan inspiroiva ympäristö teillä ja niin ihanaa olla varmaan suunnittelemassa! Mahtavaa

  Reply
 18. Emmi November 29, 2018

  Siis toi vaatehuone olis niiiin paljon parempi jos ei olis makuuhuoneesta kulkua keittiöön, sais paljon enemmän tilaa! Ja jotenki muutenki outoo että keittiöstä olis kulku suoraan makuuhuoneeseen? itse viellä harkitsisin vaatehuoneen suurentamista :)

  Reply
  • Alexa November 29, 2018

   Joo toi oli teiltä kyllä hyvä pointti ja just Joksun kanssa siitä puhuttiinkin. Onneksi mulla on näin iso yhteisö jossa pyöritellä näitä asioita. ? Kiitos te! xx

   Reply
 19. Taija December 1, 2018

  Kivalta näyttää! Itse myös laittaisin keittiön ja makkarin oven pois ja tekisin vaatehuoneen jatkeen ? myös pienen vessan itse haluaisin yläkertaan. Jäin myös pohtimaan tuota kahden porrassysteemin käytännöllisyyttä ajatellen jälkikasvua. Jos luoja suo ja lapsia siunaantuu, niin on äärimmäisen epäkäytännöllistä, että makuuhuoneet ovat eri kerroksissa plus vielä kahdella eri puolella niin että joutuu ensin mennä alas päästäkseen taas ylös ? itse en jaksaisi portaita ravata, mutta olenkin hyvin laiskan puoleinen ja liian mukavuudenhaluinen ?

  Reply
 20. Katri December 1, 2018

  Tää on kyllä todella huikea kohde ja mielenkiintoista nähdä lopputulos sitten aikanaan blogissa :) Itselläni on kaksi pientä lasta niin en voi olla miettimättä pohjaa lapsiperheen kannalta esim. mahdollista myyntiä ajatellen. Tosiaan sulkisin kyllä keittiön ja makkarin välisen aukon äänien vuoksi ja myös kaksi erillistä parvea tuntuu haastavalta ajatukselta lasten kanssa. Ehkä näitä olettekin jo pyöritelleet ja toki kaikkien isojen asuntojen ei tarvitse olla lapsiperheelle sopivia :)

  Reply
 21. Katri December 5, 2018

  Mulle tuli vielä mieleen tosta keittiön-, vaate- ja makuuhuoneen yhdistämisestä mieleen se, että kun tekee ruokaa (vaikka kuinka olis huippuimuri!) niin se ruoanlaiton tuoksu niin hyvässä kun pahassa tulee myös vaate- ja makuuhuoneen puolelle. Tästä syystä ite laittaisin kanssa tuon välin kiinni. Vaikka mun mielestä kyl kans olis kiva pitää mahdollisimman vähän seiniä. Ehkä jos sit tekis vähemmän tuoksuvia ruokia niin ongelma ois ratkaistu. ??

  Reply
 22. souphie December 7, 2018

  Ei jumaleissön!!! Tästä saattaa tulla upein asunto ikinä… Varsinkin toi 8metriä kattoikkunalla ja kattoterassi kuulostaa niin hyvältä että voisin vaikka kyyneleen tässä tirauttaa :D En malta odottaa tän valmistumista! Ootte te rohkeita ku lähditte tollaseen projektiin, mutta uskon että rohkeus palkitaan! Oot muutenkin suuri inspiraationi, koska oot nuorempi kuin minä! Terkkuja vaan täältä Helsingin yliopiston opiskelijaboxista ;D Haluaisin lisää postauksia taloudesta ym, miten tällaisia unelmia taloudellisesti toteutetaan? Olen ymmärtänyt, että suuri merkitys on ollut myyntivoitoilla jne? Tsemppii prokkikseen! Täällä ihaillen seuraillaan!

  Reply
  • Alexa December 7, 2018

   Voi ihana kuulla hei, kiitos ihana! ❤️ Pitää tehdä rahapuolesta ihan oma juttunsa. Ei tosiaan ilman myyntivoittoja oltaisiin tässä tilanteessa ja nyt on pieni säästökuuri päällä, nimittäin rakentaminen ei ole ihan halpaa puuhaa ? Mutta odotus palkitaan tosiaan! xx

   Reply
 23. p February 18, 2019

  Oi miten mahtava suunnitelma. Oma remonttikuume tulee purettua vielä toistaiseksi maalaamalla ja pintarempoilla, mutta tällainen projekti on kyllä unelmissa joskus! Harmi että miehellä ei niinkään ole yhtä palavaa halua toteuttaa näitä… Jos tietäisin mihin maahan asetumme pidemmäksi aikaa kuin vuodeksi olisin jo etsimässä jotain vastaavaa kohdetta. Tulipa hirveä kuume tästä postauksesta, en kestä!

  En itse kyllä muuttaisi yläkerran suunnitelmaa lainkaan. Kahdet portaat ovat varmasti superkauniit ja erikoiset. Jos suunnitelmissa on perheenlisäys jossain vaiheessa, niin alkuun (ainakin usein) vauva nukkunee kuitenkin siinä samassa huonessa ja siirtyy esim. yläkertaan vasta vähän isompana. Tai toinen vanhempi ja vauva yläkerrassa ja toinen saa oikeat yöunet päämakkarissa alhaalla jne. Säilyttäisin ehottomasti yläkerran kahdessa osassa, lastenhuone/työhuone/vierashuone/man cave mahdollisuudet ovat aivan rajattomat. Ja jos saatte kaksi lasta ja asutte tuossa “aina”, niin varmasti jokaisen lapsen/teinin unelmahuoneet nuo kaksi erillistä, omien portaiden takana olevaa huonetta. Ihana suunnitelma kerta kaikkiaan.

  Reply
 24. Enni February 22, 2019

  Miten suunnitelmat ja toteutus ovat edenneet. Saisko uutta asunto-postausta?

  Reply
  • Alexa February 22, 2019

   Kerron kyllä kun jotain tapahtuu. Olen myös kovin malttamaton tämän asian suhteen, mutta minkäs teet ? xx

   Reply