Asuntoprojekti – Mitä tekisin toisin nyt?

Yksi kysytyimmistä asuntoprojektiin liittyvistä kysymyksistä on ollut “mitä tekisit toisin?” ja “meinaatko tehdä seuraavasta asunnosta eri tyylisen?” Täytyy sanoa että onnistuttiin remontin kanssa mielettömän hyvin, sillä olen tyytyväinen kaikkiin valintoihimme. Näyttöjä asunnossa on ollut nyt useita ja myös kaikki potentiaaliset ostajat ovat vuolaasti kehuneet sekä rempan jälkeä että materiaalivalintoja.

Seuraavan asunnon remppa ja tyyli kristallisoituu vasta kohteen osuessa kohdalle, mutta kyllä me tietysti olemme hiukan remppasuunnitelmilla leikitelleet. Kalanruotoparketista emme hevillä luovu, mutta seuraavaan kohteeseen saatetaan laittaa astetta tummempi sävy. Tykkään kovasti parketista joka valikoitui sisustamaani yksiöön. Marmori (sekä kylppäriin että keittiöön) on materiaalina ollut myös nappivalinta ja vaikka moni sen arkuudesta varoittelikin, niin olemme olleet todella tyytyväisiä. Seinien sävy (Tikkurilan G487 ja F487) on varmaankin yksi kysytyimmistä kysymyksistä blogin historiani aikana ja tykätään edelleen harmaasta kovasti. Toki kohde määrittelee seinien sävyn, mutta uskoisin että harmaaseen tai valkoiseen päädytään. Tukholmassa näin mitä upeampia villejä vaihtoehtoja (lohenpunaista, petroolia jne.), mutta uskon että pysytellään aika varmoissa vaihtoehdoissa. Nykyisessä kodissamme kaikki kaapistot ovat valkoisia, mutta seuraavaan asuntoon olemme suunnitelleet samanhenkisiä mutta harmaita kaappeja. Sen sijaan huonekaluissa ja taiteessa voi sitten vähän revitellä. Odotan jo että saan raahattua Melimelin samettisohvan seuraavaan asuntoon ja joku värikäs abstrakti taideteos houkuttelisi myös kovasti.

Pintamateriaalit tulevat siis säilymään suht samanlaisina, mutta varmasti jotain uuttakin keksitään. Esimerkiksi kollaasissa näkyvä mustilla karmeilla oleva tilanjakaja on yksi asia jota olemme miettineet seuraavaan asuntoon jo pidemmän aikaa. Tämä suunnittelu on kyllä parasta aikaa, tosin odotan että päästäisiin jo oikean kohteen kimppuun! Ollaan itse asiassa menossa tänään muutamaan näyttöön, mutta molemmat on aina kunnianhimoisia vaihtoehtoja ja vaatii aika paljon säätöä. Pidän teidät ajantasalla!

We have been looking for a new apartment for a while now and I’m already so excited about the new (still unknown) project. People have been asking about the renovation plans for the future apartment, so I thought that I could share my thoughts with you. We have been really satisfied with our current apartment, so we will naturally pick similar materials to the future home. We love the herringbone floors and the marble bathroom,  as well as the cabinets we picked to this apartment. So the next apartment is going to look quite similar, but I’m going to furnish it a bit differently. I love harmonic interiors, but lately I have been craving for more color and patterns. So currently I’m dreaming about The Melimeli Blanca sofa and some colourful abstract art, can’t wait to start really planning the renovation. It might take some time to find the right place, but I’m willing to wait for my dream apartment. Do you like the inspo board? 

Leave a Reply

Your email address will not be published.

13 comments

 1. Henna March 26, 2017

  Sun instagramfeediä on todella ilo seurata, kun kaikki kuvat jotenkin sointuu yhteen! :) saanko udella käytätkö kaikissa jotain tiettyä instagramfiltteriä, jos kyllä niin mitä, vai onko sulla tietokoneen kuvanmuokkausohjelmassa jokin asetus mitä aina käytät? :)

  Reply
 2. Ii March 26, 2017

  Tsekkaapa instasta @henriknero. Haen itse mm. sieltä inspistä uuteen asuntoon, jonka lunastusajan päättymistä juuri odotellaan?sattumoisin vielä aivan teidän kotikadun alkupäästä?

  Reply
  • Alexa March 26, 2017

   Joo, siis mä aina käyn kattomassa sen kuvia! Hän kuvaa just yhden Zarron yhteistyökumppaniin kuvia aina :) Hei mahtavaa! Onnea projektiin! xx

   Reply
 3. Piia March 26, 2017

  Siis laitatko jo nyt pois tuhansien eurojen Heaven-sohvanne?

  Reply
  • Alexa March 26, 2017

   Siis en yhtään tiedä mitä tuleman pitää, kun ei ole kohdettakaan ? Kunhan vaan pohdiskelen vaihtoehtoja. Voihan se olla että Melimeli menee tulevaan työhuoneeseen esimerkiksi, mutta hankala sanoa kun kohdetta ei tosiaan vielä ole. ? xx

   Reply
   • Roosa March 27, 2017

    Olen kiinnostunut teidän heaven sohvasta jos sellainen tilanne tulee, että se ei seuraavaan asuntoon sovi :) Me remontoimme koko asunnon kesällä ja näin myös kalusteet :) Sohva on ollut toivelistalla, mutta sen hinta hieman kirpaisee..

    Reply
    • Alexa March 27, 2017

     Heippa! Hitsi oon kokonaan unohtanut vastata sun meiliin tämän kaiken hässäkän keskellä! Ei tosiaan yhtään tiedetä vielä kohdetta ja sisustusta ja että mihin nykyinen sohva menee, mutta hyvä tietää hei ? xx

     Reply
     • Roosa March 27, 2017

      Joo ei se mitään! :) Ja se oli ihan sellainen , että jos niin päädytte. Olen yrittänyt etsiä kyseistä sohvaa käytettynä, mutta ei ole vielä tärpännyt. Ja meillä sen tarve on vasta kesän jälkeen!


 4. Satu March 27, 2017

  Mistä noita mustia tilanjakajia saa? Olen halunnut juuri tuollaista.näin eräässä korkeavuorelaiskodissa vastaavan ja ihastuin.

  Reply
  • Alexa March 27, 2017

   Ne on kyllä upeita! ? En usko että mistään saa ns. “valmiina”, kun jokainen asunto on niin erilainen. Kannattaa siis kääntyä urakoitsijoiden puoleen ? xx

   Reply
 5. Annika March 28, 2017

  Suomen Kaunein koti ohjelmassa oli tuollainen tilanjakaja yhdessä Helsinkiläiskodissa. idea lienee sieltä peräisin?

  Reply
  • Alexa March 28, 2017

   Noup! En ole kyseistä ohjelmaa koskaan katsonutkaan, kun en telkkarista kauheesti välitä. ☺️ Olen suunnitellu Picnic-kahviloihin myös vastaavia tilanjakajia tossa viime syksynä. Pian päästään onneksi jo avajaisia juhlimaan, niin nähdään se kokonaisuus livenä ☺️ xx

   Reply