Are You Pregnant?

Sain sunnuntaina asukuvaani kommentin, jossa kysyttiin että olenko raskaana tai no ainakin lihonnut. Se ei ollut toki ensimmäinen kerta kun kohtaan vastaavaa kommentointia bloggaamieni vuosien aikana. Aihe ei ole minulle henkilökohtaisesti arka, mutta olen väistämättä tullut ajatelleeksi että joillekin se on. Entä jos kommentin olisi saanut nainen joka on yrittänyt tulla raskaaksi useita vuosia tuloksetta? Miltä hänestä tuntuisi? Mitä jos kommentti olisi kirjoitettu tytölle joka olisi kärsinyt vuosia syömishäiriöstä? Seuraukset voisivat olla todella ikävät. Kommentointi on tulenarkaa, sillä painon laskun tai nousun takana voi olla hyvin vakavia asioita tai sairauksia. Lisäksi raskausepäilyt voivat olla todellinen isku vyön alle monelle, ja ohjeistaisin jokaista olemaan hyvin hienovarainen moisten kommenttien laukomisessa. Kyllä ilouutiset varmasti jaetaan aina, kun aika on siihen sopiva.

En halua hyökätä kommentin kirjoittajaa vastaan tai saarnata, sen sijaan herättää asiallista keskustelua aiheesta. Koen tämän aiheen tärkeäksi, sillä sosiaalinen media on nykypäivää ja ajattelemattomia kommentteja jätetään erilaisille forumeille turhan usein. Harva tulee ajatelleeksi että sanoilla on seuraksia. En tiedä johtuuko tämä pelottavasti yleistynyt ilmiö siitä, että anonymiteetin suojissa on helppo purkaa pahaa oloaan, tai naputtaa mielipiteensä vähän turhankin näppärästi ilmoille. Vai onko kyse siitä, että nykyään elämme niin ulkonäkökeskeisessä maailmassa, että tuollaiset asiat tuntuvat asaillisilta kommenteilta ja maininnan arvoisilta? Tuntuu välillä koomiselta ja ehkä vähän surulliseltakin, miten paljon palstatilaa ja huomiota ulkonäkö (usein myös pelkästään naisten habitus!) saa, kun maailmassa on niin paljon muutakin, mihin pistää aikaa ja energiaa. Aina sanotaan, että ikävä anonyymi-kommentointi johtuu siitä, että kommentin jättäjällä on paha olla, ja se fiilis puretaan ekaan vastaantulijaan. Mutta onko asia ihan niinkään yksinkertaista? Onko meillä tarve kiillottaa omaa itseämme painamalla toisia alaspäin esimerkiksi ulkonäköä arvostelevilla kommenteilla? Onko muiden ihmisten menestystä helpompi sietää, jos heistä yrittää aina löytää myös heikkouksia? 

Olen monen vuoden blogiurallani saanut jos jonkinmoista haukkumista ja arvostelua osakseni, ja niinsanottu paksu nahka on kasvanut vuosien saatossa, eikä arvostelu enää tunnu niin loukkaavalta. Silti en voi olla ajattelematta, että kaikilla ei ehkä ole oma itsetunto kohdillaan tai ei ole kokemusta siitä, miten sietää tuota pikkutarkkaa arvostelua. Minusta tuntuu pahalta kaikkien niiden puolesta, jotka painivat esimerkiksi ulkonäköasioidensa kanssa, ja joutuvat blogimaailmassa lukemaan toistuvasti, miten normaalipainoisia kommentoidaan lihaviksi, tai tavallisen näköisiä naisia haukutaan rumiksi. Minäkuva voi todella vääristyä, ja sen seuraukset voivat olla vakavia – oikeasti. En haluaisi edistää kenenkään ulkonäköpaineita tai syömishäiriöiden kanssa kamppailua. Media kaikenkaikkiaan on asettanut naurettavan suuren huomion pintapuolisille asioille, ja väitän, että lähes jokainen on joskus tuntenut painetta istua tiettyyn muottiin. Haluan kannustaa jokaista olemaan oma itsensä.

postaus

Are you pregnant? Lately I’ve been gettin questions about that comments about my weight, and I find it very unpleasant. Personally, it is not the first time I read unpolite comments like that, and during the many years of blogging, I don’t take them personally at all. The subject is not sensitive nor personal, but for someone else it just might be. For example, what if the comment was recieved by a woman who has been struggling with getting pregnant or just had a miscarriage? Or if a girl fighting against eating disorder read it? The consequenses could have been miserable. If someone had the happy news of being expecting a baby, I bet she’d announce the lovely news when ever she felt like doing so.

I don’t want to sound aggressive about this or attack the individual who sent that comment to me, I just want to share these thoughts with you and start a conversation about this important subject that is touching many of us. The pressure to look good and glam is huge in social media, and I dislike how it affects us so strongly. Nowadays it’s so easy to send anonymous comments without thinking or realizing the possible consequences. I have read more than enough negative comments about myself during these years of blogging, and I am glad that I have grown not to take them personally anymore. I just can’t help to be sad to know there are a lot of girls that are struggling with low self-esteem or don’t know how to deal with the negative comments and haters.

For you all, I hope that we all would support a friendly and supprotive environment and THINK before hitting that send-button. Obviously most of you guys make my day with your lovely comments that I really apprecaite. I only wish for the sake of us all, that we’d all be more friendly and positive towards each other, and keep in mind that even a small comment can have a huge impact on someone.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

75 comments

 1. Naomi August 24, 2015

  I totally agree with you! Everytime I read unpleasant comments (not especially for me, but on other blogs) I can’t stop thinking that it may hurt the one who read them. I think people don’t always think about their actions and that’s sad.

  I hope it won’t happend anymore! And I love your body. I wish I could be as fit, as sporty as you are!

  Love Naomi

  Reply
  • Alexa August 24, 2015

   Aww thank you for your kind words! I have no issues about my weight and I dont have any body issues what so ever, I’m more worried how someone else is feeling about reading that kind of comments about gaining weight. :) xx

   Reply
 2. Emmaus August 24, 2015

  Kyseinen kommentti oli suorastaan naurettava. Kaiken mainitsemasi lisäksi on jotenkin hölmöä, että heti jos naisella on päällä jotain rennompaa, on hän muka varmasti peittelemässä raskausmahaa. Paino tai lisääntyminen ei ole asioita, joista huudella tuntemattomille.

  Reply
  • Alexa August 24, 2015

   Olen huomannut että juurikin kyseiset “epäilyt” ovat aina tulleet asukuviin, joissa on jotain väljempää päällä. Mutta pointti nimenomaan olikin juuri se että ei ole ok kysellä tuohon malliin, sillä toisen henkilön kohdalla kommentti voi osua todella arkaan paikkaan… Toivon että tämän postauksen myötä edes joku anonyymi herää, ja miettii ensi kerralla kahdesti ennen kommentoimista. :) xx

   Reply
 3. Noémie August 24, 2015

  If bloggers could publish more post like this, and be more ‘real’ when they publish a picture on IG, I think girls would less feel like they have to reach a certain standard. We should empower each other and not consider normal to attack someone on the basis of how he or she look like.

  Thank you for this post Alexa! :)

  Reply
  • Alexa August 24, 2015

   That’s so true! Thank you Noémie! xx

   Reply
 4. Sarah August 24, 2015

  I’m really sorry to her that. I hope you know that you’re a beautiful and strong woman with a great style and a great and sporty body (look at your abbs!)
  Haters gonna hate… So keep your head high :)

  Reply
  • Alexa August 24, 2015

   You are so sweet Sara thank you!! :) xx

   Reply
 5. Heidi August 24, 2015

  ymmärrän sinua enemmän kuin hyvin. Olen ollut yli 10 vuotta yhdessä poikaystäväni kanssa, koko tuon ajan olen joutunut vastailemaan kysymyksiin “koska menette naimisiin” ja “koska tulee vauvoja”. Ensimmäiseen kysymykseen minulla ei ole vastausta, joo haluaisin olla naimisissa, emme vaan jaksa järjestää häitä eikä käynti maistraatissakaan oo se juttu. Toiseen kysymykseen usein vain hymyilen, mutta tällä hetkellä sen kysymyksen kysyminen sattuu, yritämme saada lasta, vielä ei ole tärpännyt, eikä voi tietää koskaan tärppääkö. Kun vaan ei voi tietää….

  Nämä kysymykset on kysymyksiä, joita en itse kysele juuri koskaan, edes parhaimmilta ystäviltä. Koska ne on mielestäni hyvin henkilökohtaisia. Vielä enemmän ärsyttää kun kysyjät ovat puolituttuja kuten kampaajani, jonka joudun ehkä vaihtamaan jos se vauvoista tuputtaminen ei lopu, se on sääli. Usein vauva kysymyksen kysyjiä ovat jo lapsia saaneita, oman ikäiset kaverini eivät juuri kysy, koska ovat “samassa tilanteessa” eli itsekin vielä lapsettomia.

  Reply
  • Alexa August 24, 2015

   Juuri näin! Kyseessä nimenomaan on todella henkilökohtanen asia, josta varmasti itse mielellään kertoo mikäli positiivisia uutisia on ilmassa ja aika on kypsä! Tsemppiä sinne :) xx

   Reply
 6. Ulla August 24, 2015

  Dear Alexa,

  You have such a great body and I can’t believe why people can say so sad things!

  It makes me really angry because, how you already wrote, noone knows what problems a person have receiving this comment.

  I wish more bloggers would post comments like yours, just to open some peoples’ eyes!

  Lots of love
  xx

  Reply
  • Alexa August 24, 2015

   Thanks so much Ulla for your kind words!! :) xx

   Reply
 7. Nasu August 24, 2015

  Raivostuttavaa tuollainen kommentointi. Sitä paitsi vaikka olisikin raskaana niin noista jutuista pitäisi antaa jokaisen kertoa omassa tahdissaan!

  Reply
 8. Cristina August 24, 2015

  I totally agree with everything you said, and THIS shows the amazing person you are! I don’t usually comment on blogs however I follow yours for a long time now and I’ve always admire, not only your obvious sense of style and beauty, but also the beauty you have inside, that you are able to put on your words that inspire me so much! I really like the way you think and the way you make your readers feel :-) Keep on with the perfect you’ve doing :)
  Hope we could be friends one day :)
  Cristina
  (Greetings from Portugal <3)

  Reply
  • Alexa August 24, 2015

   You are truly amazing Cristina!! Thank you so much for your kind words! :) xx

   Reply
 9. Are you pregnant? Seriously? Who asks questiones like that online, I really don’t get that. I totallly support your point here, people can be so cruel and untoughtful, I know how it feels to get such comments.

  And I really don’t understanding why you get such comments about your weight. You have such a gorgeous figure and I could only wish to have such a flat and trained belly as yours. I’m not just saying this to be nice, I really mean it!

  X Sara

  http://windowonmywardrobe.blogspot.be/

  Reply
  • Alexa August 24, 2015

   So sweet of you Sara, thank you for your support! xx

   Reply
 10. Anne August 24, 2015

  Go Alexa! <3 Ihailen sua.

  Reply
 11. Eliisa August 24, 2015

  Voi ihana Alexa, melkein raivon kyyneleet nousivat silmiini. Välillä miettii, että mitä niiden ihmisten päässä liikkuu, jotka jättävät tuollaisia kommentteja? Miksi ilkeillä ja kuten sanoit esim. Raskausasioissa liikutaan todella henkilökohtaisilla elämänalueilla.
  Sinun kohdallasi esim. ulkonäkö ja itsetunto ovat onneksi niin kohdillaan, että pystyt ohittamaan tuollaisen, mutta kaikilla meistä ei ole näin.
  Hyvä kun nostit asian esiin yleisellä tasolla, ja toivotaan, että edes yksi kettuilija jättää sen muka nokkelan kommenttinsa tämän myötä jatkossa lähettämättä.

  Reply
  • Alexa August 25, 2015

   Kiitos kommentistasi Eliisa! Puhut täyttä asiaa, kiitos! :) xx

   Reply
 12. Ulpu August 24, 2015

  Näin Sinut viime viikolla. Olet luonnossa todella kaunis; kamera ei tee Sinulle oikeutta!

  Reply
  • Alexa August 24, 2015

   Ai näit vai! Ens kerralla tuu moikkaamaan! Ja voi kiitos ihana! :) xx

   Reply
 13. Lidia August 25, 2015

  totally agree with you, people are sometimes so mean, your voice is very important, glad to hear what you`ve said :*

  Reply
 14. papukaisa August 25, 2015

  Mä huomasin ton kommentin eilen ja mietin ihan samaa et onpa asiaton kommentti. Musta on hienoa miten sä vastaat kaikkiin tuon tyyppisiin kysymyksiin/kommentteihin aina asiallisesti ja kohteliaasti! Varmasti provosoidut ja ärräpäät lentää joskus siellä ruudun toisella puolen, mut se ei koskaan välity tänne blogin puolelle – ja siitä nostan sulle hattua! Oot mun silmissä kuitenkin tosi nuori, mutta sun käytös on kyllä monen mun ikäiseni käytöstä kypsempää. Et tsemiä ja peukku! Joka aamu pitää ekana käydä kurkkaan mitä tänne kuuluu. :)

  http://mminimalisticss.com

  Reply
  • Alexa August 25, 2015

   Sä olet niin mahtava! Kiitos paljon Papukaisa ja ihanaa päivää! :) xx

   Reply
 15. Mami August 25, 2015

  Hienoa, että nostat blogissasi esille myös “vakavia” asioita. Ja teet sen ihailtavan kypsästi. Minun mielestäni kaikki kommentoinnit, jotka koskevat ihmisen ulkonäköä, ovat asiattomia. Kiitos Alexa ihastuttavasta blogistasi!

  Reply
  • Alexa August 25, 2015

   Kiitos kommentistasi! :) xx

   Reply
 16. Pinja August 25, 2015

  Ihan todella hyvä teksti! Mun mielestä on väärin kommentoida ihmisten kehoa yhtään mitenkään, sillä ikinä ei voi tietää mitä pinnan alla tapahtuu. Toki on eri asia sanoa vaikka että hei onpa sun haba kasvanut jos tietää että sen kasvattaminen on toisen tavoitteena, mutta muuten vartaloa koskevat kommentit voisi mun mielestä jättää sanomatta. Sitä paitsi on asioita, joihin henkilö itse ei voi edes vaikuttaa ja jos joku kommentoi siitä ikävään sävyyn voi seuraukset olla aika pahat.

  Reply
 17. Miss T August 25, 2015

  WORD!

  Reply
 18. Johanna Mia Maria August 25, 2015

  Asiaa! :) Raskaudesta kysyminen on kyllä todella henkilökohtaista, enkä toivoisi, että kukaan kyselisi asiasta ennen kuin se on myös ulkopuolisille varmaa ts. vatsa on niin iso ettei sitä voi sekoittaa mihinkään muuhun!

  Minulta on muutamaan kertaan kysytty olenko raskaana, kun ibs eli ärtyneen suolen oireyhtymä on ollut erityisen pahana. Kyseinen vaiva siis aiheuttaa huomattavaa turvotusta vatsassa ja kipuja. Yleensä siinä vaiheessa on noloa molemmin puolin, kun totean kylmästi, että minulla on suolisto-ongelmia. Hupsista! Food baby only on its way! ;)

  Reply
  • Alexa August 25, 2015

   Jep, olen samaa mieltä! Voi ei toi on niin kiusallista, voin vaan kuvitella… xx

   Reply
 19. Ella August 25, 2015

  Huhhuh… En ole ikinä ymmärtänyt ihmisiä jotka kyselee raskaudesta, oli se sitten tutulta , mutta varsinkin täysin vieraalta! Olen ottanut periaatteekseni etten edes mainitse raskautta, ennen kuin kyseessä oleva itse ottaa asian puheeksi. En edes silloin kun raskaus näyttäisi olevan ihan viimeisillään! :) Menen ens vuonna naimisiin, jännittää nyt jo hieman milloin ekat oletko raskaana/millon hankitte vauvan-kysymykset tulee, jaiks :D

  Reply
  • Alexa August 25, 2015

   Jeps! :) Wau, onnea jo etukäteen! xx

   Reply
 20. emmuli August 25, 2015

  Mulla on IBS samoin kun toisella kommentoineella ja se mullekkin aiheuttaa välillä karmeeta turvotusta vatsaan.. en kyllä toisaalta ihmettele että muut miettii “ootko raskaana!?!?!?!” mutta ärsyttäväähän se on.

  Reply
  • Alexa August 25, 2015

   Haha joo voin vaan kuvitella! :( xx

   Reply
 21. le minx August 25, 2015

  Bloglovinissa näkyi vain otsikko ja toi kuva, joten eka mielikuva oli et tää oli sellanen “nope!! Look at THESE ABS”-postaus, mut olinpa ihanasti väärässä! :) erittäin hyvä ja kauniisti ajateltu teksti. Harvoin näkee blogimaailmassa

  Reply
  • Alexa August 25, 2015

   Hahaha joo ei mulla ees mitään kunnon abseja oo :D Mutta kiva kuulla!! xx

   Reply
 22. Linnea August 25, 2015

  Moikka! Mistä tuo kuvan asu mahtaa olla? Todella ihana:)

  Reply
  • Alexa August 25, 2015

   Asu postaus coming up! Twist&Tango :) xx

   Reply
 23. Mira August 25, 2015

  Halusin vain sanoa että rvostan niin paljon suhtautumistasi tuollaisiin asiattomiin kommentteihin! Ja olen täysin samaa mieltä raskauskyselyistä. Koskaan et voi tietää koko totuutta, joten parempi odottaa iloisia uutisia sen sijaan, että niitä alettaisiin kysymään, vaikkakin tarkoitus olisi kuinka vilpitön tahansa.

  Reply
  • Alexa August 25, 2015

   Voi kiitos ihana kuulla! Nimenomaan, juuri näin! :) xx

   Reply
 24. Carian August 25, 2015

  This is truly a great blog post. I totally agree with what you’ve written. We should all support each other instead of dragging each other down. The world is too hard already and it isn’t getting any better if people say negative things about each other – or even bully others. Many have personal issues and feel very insecure about themselves and if people comment bad things, it could take these insecure people even more down.

  Of course sometimes it could be the case that someone doesn’t like an outfit or doesn’t think the makeup suits the person, but that doesn’t mean you have to publish your opinion immediately, right?! You can stay still too!

  We all are human and equal, nobody is better than the other. Respect is one of the most important things in life!

  Thank you for sharing this post Alexa.. I think you’ve really opened many eyes. I hope people who does these things will learn from it.

  Have a lovely day and remember.. you look great, always!

  xx Carian

  Reply
  • Alexa August 25, 2015

   Thanks Carian for taking your time for reading my post and commenting! I truly appreciate your support! xx

   Reply
 25. Miiamari August 25, 2015

  Kuten jo moni on todennut, todella typerää ja asiatonta. Mutta vastaat kyllä kaikille ihailtavan rauhallisesti vaikka joskus varmaan tekis mieli sivaltaa vähän takaisin :)

  Ja muuten noi sun meikkitutoriaalit on aivan älyttömän hyviä! Hirmusen hyvin meikkaat ja hei oot todella kaunis!

  Reply
  • Alexa August 25, 2015

   Voi kiitos ihana, kiitos! :) xx

   Reply
 26. Kaisa August 25, 2015

  Mulle tuli joskus kommentti “Sä olet kyllä hoikistunut viime näkemän”. Minä pöyristyin siitä, kun en ole koskaan kokenut olevani mitenkään pullukka. Oikeastaan olen aika hoikka! Tuli vain tunne että ai, kiva oonko mä mielestäsi ollut jotenkin sen tarpeessa. Ja oikeasti mun paino ei heittele koskaan mihinkään. Eli olin juuri yhtä lihava tai laiha kun sitten viime näkemän. mitä ihmiset ajattelee kun katsovat toisen mahaa ym. Itseäni ei voisi vähempää kiinnostaa onko joku saanut muutaman kilon tai päässyt niistä eroon. Minä keskityn itse ihmiseen enkä siihen ulkonäköön… Sinä olet Alexa todella ihanan oloinen ihminen!

  Reply
  • Alexa August 25, 2015

   Just näin Kaisa! Voi kiitos kovasti! :) xx

   Reply
 27. Aimee August 25, 2015

  Well said Alexa. I really hate the anonymity of the internet, and how it gives people courage to type things that they would never say to someone’s face.

  Reply
 28. Sofia August 25, 2015

  Juuri saman raskausepäilykysymyksen esitti pomoni minulle pari viikkoa sitten kaikkien kuullen ruokiksella. Raskaana en tietenkään ole,(ja edelleen normaalipainoinen) mutta jo kuukausia jatkuneen järjettömän stressin takia painoa on hieman tullut ja turvottaahan tuo jatkuva huolehtiminen vatsaa muutenkin, kun ei energiaa ole huolehtia kunnon syömisestä. Olen tuntenut todella surkeaa oloa painon noususta jo muutenkin, koska olen aina ollut suhteellisen siro malliltani. Tuon kysymyksen jälkeen en ole paljon muuta voinut ajatellakkaan kuin sitä, kuinka pullukalta näytän missäkin vaatteessa ja kuinka moni on miettinyt samaa kuin pomoni. Mielestäni tuollaisia uteluita ei saisi tehdä kenellekkään missään tilanteessa. Senhän voi suoraan tulkita toteamuksena, että oletpas lihonut. Ja tosiaan eiköhän jokainen itse uutisensa kerro, kun sen aika on.

  Reply
  • Alexa August 25, 2015

   Voi ei. Tulipa mulle kurja mieli sun kokemuksesta! Tsemppiä sinne hurjasti! Ja kiitos kommentistasi! xx

   Reply
 29. Alexaashenka August 25, 2015

  Kirjoitat täyttä asiaa! Todella naurettavaa lähteä kommentoimaan tuollaista tuntemattomasta ihmisestä. Niin kuin sanoit, niin sen painon nousun takana voi olla monia eri asioita, ja mulla ainakin mahan satunnaista pömpötystä selittää niinkin luonnollinen asia kuin kuukautiset.

  Reply
 30. Sophia August 25, 2015

  What an honest article! I am very impressed by your words and only can agree. I feel in fashion or the social media world it plays more and more a role that you are super skinny and have legs with a length of two meters – in my opinion it is sad if that’s the only thing that matters. A blog can and should be so much more than only a beautiful face and a perfect body – yours definitely is more – and you are pretty the way you are!
  Love from Germany
  Sophia

  Reply
  • Alexa August 25, 2015

   Aww so sweet of you Sophia, thank you! xx

   Reply
 31. joan August 25, 2015

  I’m usually a “silent lurking sort of reader”, but i really appreciate your honesty in this post.

  I was looking at your apartment blog a few months ago thinking “hot damn i wish my home looked half as good as hers does, i wonder if it’s always that magazine-worthy.” And then i watched the video where you showed how messy your home was, and it made me feel a little grateful/relieved that it doesn’t always look magazine-worthy. Not because i’d wish messiness upon anyone, but that touch of un-perfect just makes it more relatable.

  Also: people ought not to be asking others if they’re pregnant unless they choose to share that information!! (You look fine by the way!)

  Reply
  • Alexa August 25, 2015

   Thanks so much Joan! Even though I love inspiring pretty pictures, it’s still nice to show the reality every know and then. I don’t want young girls to think that what shows on the blog is 100% the truth about my life, because it isn’t. It’s just the fun and inspiring side, but I also have days when I’m down, just like anyone else :) xx

   Reply
 32. Sanna L. August 26, 2015

  Kyllä se niin vaan on, että kommentti kertoo enemmän itse kommentoijasta, kuin kommentin saajasta. En voisi ikinä möläyttää kasvokkain tai netissä kenellekään mitään noin tökeröä! Jos ei ole mitään hyvää sanottavaa niin täytyisi ymmärtää pitää suu kiinni ;-) Hyvän aiheen nostit kyllä esille! :-)

  Reply
 33. Laura August 26, 2015

  Hieno ja niin kovin ajankohtainen postaus, Alexa! Yhden kyllä ehdottomasti kaikkeen, mitä kirjoitit. Ja tuo kommentti… Kamalaa, miten ihmiset hukkaavat käytöstapansa netissä. Tai ehkä näillä yksilöillä niitä ei ole lainkaan. Ei tuollaisia nimittäin kuulu mennä kenellekään möläyttelemään! Varsinkaan noin ihanalle ja sairaan timmissä kunnossa olevalle bloggaajalle ;) Ihan suututtaa!

  Mutta kiitos tästä postauksesta, nautin kyllä todella paljon ihan niistä “pinnallisemmistakin” postauksista, mutta nämä syvällisemmät tuovat kyllä mielenkiintoista vaihtelua. Sulla on hyviä ajatuksia! Jatka samaan malliin :)

  Reply
  • Alexa August 26, 2015

   Voi kiitos Laura, ihana olet! :) xx

   Reply
 34. Marika August 26, 2015

  Raskaudesta utelut on inhottavia todella.
  Minulta on myös ibs-turvotusten takia kyselty että odotanko lasta useaan kertaan. Todella henkilökohtainen asia. Usein alle 30-vuotiailta odotetaan että he ovat raskaana jos hiemankin turvottaa, mutta se ei todellakaan oikeuta uteluihin. Kyllä raskaudesta kerrotaan ajastaan jos on kerrottavaa.
  Eli aihe osui ja upposi myös henkilökohtaisesti. Kiitos kun teit aiheesta kirjoituksen. KIITOS siitä!

  Reply
  • Alexa August 26, 2015

   Nimenomaan, just näin Marika! Kiitos itsellesi kommentistasi :) xx

   Reply
 35. Tatka August 26, 2015

  what kind of people can write something like that?! sooo rude! It is all about jealous!

  Dear Alexa you have the flatest stomach ever, if that word really exist^^
  and of course you are so beautiful, fit and sweet))

  xoxo Tatka

  Reply
  • Alexa August 26, 2015

   Aww thanks so much sweetie!! :) xx

   Reply
 36. Ninnu August 27, 2015

  Erittäin hyvä muistutus kaikille. Vauvajutuilla vihjailut voivat satuttaa todella paljon. Koskaan ei tiedä, mitä toisen elämässä on meneillään, joten näissä asioissa pitäisi aina olla äärimmäisen hienovarainen. Henkinen toipuminen esimerkiksi raskaudenkeskeytyksestä tai keskenmenosta vie aikaa. Silloin erinäiset utelut perheenlisäyksestä loukkaavat ja haittaavat paranemisprosessia, kun ei kuitenkaan jokaiselle kyselijälle halua kertoa eikä pitäisi joutua kertomaankaan kipeästä tilanteesta.

  Reply
 37. Miss pia elisabeth August 28, 2015

  Et todellakaan näytä lihavalta tuossa kuvassa!
  Mutta se on kyllä totta että tosi moni täällä julkisessa mediassa voi tulla anonyymisesti kirjoittamaan ihan mitä vaan sulle se on valitettavaa. Itse ajattelen että tällä ihmisellä joka niitä ilkeyksii laukoo, hänellä on varmaan huono olla itsensä kanssa ja on ottanut kohteeksi juuri sinut täällä mediassa purkaakseen sitä pahaa oloaan.

  Reply
  • Alexa August 28, 2015

   Jep juuri näin! :) xx

   Reply
 38. mouhi August 28, 2015

  En jaksa lukea kommentteja, mutta nyt ihmettelen miksi teet samanlaisen postauksen kun Ps. blogin Linda pari kuukautta takaperin? Onko vahinko vai onko tarkoituksella? Kyllä alkaa blogimaailma toistaa itteään, Hmm.

  Reply
  • Alexa August 28, 2015

   Täh? Miten olen voinut missata Lindan postauksen? En ainakaan muista lukeneeni / keskustelleeni hänen kanssaan asiasta! :o xx

   Reply
 39. Jo September 4, 2015

  Hi, i have been following for a while, and i totally love your curvy sultry complexion, and i so love the down the knee dresses you are choosing lately which only hug your figure. Im into those dresses too, and inspires me to rock them soon.

  The thing is: I got attracted to this page for your kind heart personality which i sense by reading you, and the honesty in which you express yourself I am over 30 and i have been through, also, from the path of caring before and paying attention (before) to others people opinion, now im much free and not stressed about what others may think. They dont know me. They talk what they have in their mind or heart and if they are harsh with me or you, it is because they are worst on themselves. This may be an eternal circle, but im not willing to be a part. :) Babe. Love your blog, your choices, i love to read your notes on the pics. Just keep being you.

  Reply
  • Alexa September 4, 2015

   So sweet Jo, thank you so much for being so kind! xx

   Reply
 40. vaahtokarkki September 11, 2015

  No onpa huvittavaa. Et näytä mistään kohtaa siltä että olisit raskaana. Sulla on upea kroppa, keep it curvy! <3

  Reply