Apartment Cravings…

Photo Credits: Pinterest

Puolitoista vuotta tässä asunnossa asuneena me molemmat olemme alkaneet himottelemaan uutta projektia. Kun yksi projekti saadaan päätökseen, niin sitä automaattisesti alkaa kaipaamaan jotain uutta suunniteltavaa. Remppa oli henkisesti todella raskas projekti 19-vuotiaalle tytön tyllerölle, ja silloin vannoin että “ei enää koskaan”. Aika kultaa muistot, mutta toki upea lopputulos motivoi myös yrittämään lisää.

Ensi kerralla on toki helpompaa lähteä työstämään remppaa, kun ensimmäisestä kerrasta sai niin hurjasti kokemusta. Suurinosa hyvistä “kontakteista” on valmiina, eikä välttämättä tarvitse lähteä kilpailuttamaan ihan kaikkea. Alustavasti ollaan mietitty niin että asuttaisiin tässä ainakin ensi elokuuhun saakka (jotta tarvittavat pari vuotta saadaan täyteen), ja jos fiilistä edelleen on, niin laitetaan asunto myyntiin.

Hakusessa olisi taas mahdollisimman rähjäinen kämppä vanhasta talosta Punavuori-Eira akselilta, ja tarkoituksena olisi fiksata se oman näköiseksi. Tämä tuleva asunto voisi olla kokonsa puolesta sellainen perheasunto missä asuisimme pitkään. Kokoa saisi olla suunnilleen vajaa 100m² , mutta tietysti pohja / mahdollisuudet ja hinta-laatu ratkaisee. Mun unelmien kirjolla on vain taivas rajana, mutta haaveissa olisi rakentaa sauna ja vaatehuone. Säilytystilaa nykyisessä asunnossa on aika hintsusti, joten siinä on ensi kerralla ehdottomasti petrattava.

No mutta saa nähdä mitä käy! Rakastan tätä asuntoa yli kaiken ja oon todella kiitollinen siitä mitä meillä on nyt. Oli vaan pakko avautua mun tämän hetkisistä haaveista ja mietteistä. Haaveilla täytyy aina, muuten ne ei voi toteutua! ;)

After living in this apartment for almost 1,5 years, we have been dreaming about getting a bigger one. The renovation was mentally really hard, and at that time I thought that I couldn’t handle it again. But time has gone by and the final result is awesome, so why not? It’s definitely going to be easier next time, because we know all the do’s and don’ts. 

We really love this place, so we are not in a rush. A great timing would be next summer / autumn, and of course it depends on the market. The future apartment needs to be really messy (just like the current one was) and we would make an “extreme makeover” for it. I’m dreaming about building a walk-in closet and sauna, that would be heaven! 

Well, we will see what happens! I really love the current apartment and I feel really blessed living here. But dreaming is healthy and without dreams they can’t ever come true! :) 

Leave a Reply

Your email address will not be published.

38 comments

 1. Yudresscode.com January 3, 2014

  Congrats! Your apartment is amazing!

  Reply
  • Alexa Aavarinne January 3, 2014

   Haha thanks :) xx

   Reply
 2. H January 3, 2014

  teidän asunto on ihan huikea, se menee varmasti nopeasti kaupaksi jos sen päätätte myydä :) itselläkin haaveissa oman asunnon osto, mutta säästäminen on hieman vaiheessa.. :D

  Reply
  • Alexa Aavarinne January 3, 2014

   Hihi kiitos vaan :) Kyllä ne haaveet vielä todeksi muuttuu, usko pois:) xx

   Reply
 3. hanna January 3, 2014

  Oletko koskaan tehnyt sellaista kokonaisesittelyä teidän asunnosta esim videolla? Asuntonne vaikuttaa tosi ihanalta :)

  Reply
  • Alexa Aavarinne January 3, 2014

   Haha joo ehkä joskus! Videokuvaaminen on itsessään jo vähän haastavaa, kun ei ole tarvittavia vehkeitä (käsivarrelta kuvaaminen aiheuttaisi varmaan sellasen tärinäefektin :D) Mutta katsotaan! xx

   Reply
 4. Anonymous January 3, 2014

  Kuinka iso kämppä teillä on tällä hetkellä? :)

  Reply
  • Alexa Aavarinne January 3, 2014

   N. 65 neliöä :) Ollaan mietitty että seuraava voisi olla n. 85-95 neliöä, toki just moni asia ratkaisee sitten :) xx

   Reply
 5. Marta January 3, 2014

  I hope your dream will come true :).
  xoxo
  boredomdecor.blogspot.com

  Reply
  • Alexa Aavarinne January 3, 2014

   Aww so sweet, thanks:)! xx

   Reply
 6. Tia January 3, 2014

  Mullakin on haaveena oma iso vaatehuone jossa olisi iso peili ja paljon säilytystilaa tottakai ja pehmeä matto. Nykyinen vaatekaappi ja muu säilytystila ei vaan ole tarpeeksi. En tykkää yhtään esimerkiksi pestä lakanoita ja muita kun ne joutuu aina laittamaan ylimpään hyllytasoon ja joudun aina kiipeämään sinne ylös :) kuulostaa ehkä tyhmältä mutta tommoset asiat vaikuttaa paljon. Mies vitsailee ja kiusaa mua aina että mulla on liikaa vaatteita, no ehkäpä..mutta meillä on vielä meidän tyttö joka tarvitsee jossain vaiheessa oman huoneen ja oman vaatekaapin. :) unelmana on jostain järvenpää,kerava,porvoo seudulta omakotitalo tai rivaripätkä isolla pihalla. En enää halua kerrostaloasuntoa, ei oikein ole mun juttuni.

  Reply
  • Alexa Aavarinne January 3, 2014

   Ah joo vaatehuone peileineen ja pehmeine mattoineen kuulostaa täydelliseltä! :) Nimenomaan, säilytystila tuskin voi olla liikaa! Tosin pelkään että vaatehuone luo tarpeen myös täyttää ne kenkähyllyt heh :D xx

   Reply
 7. hannele January 3, 2014

  Minä olen sinua ainakin 10v vanhempi. =) Mutta samoja haaveita. Meillä on omakotitalo itse rakennettu ja on aivan ihana mutta jotain tästä puuttuu vielä. mm se vaatehuone ja lisää tilaa ja suurempi keittiö. Näistä haaveista olisi inhaa luopua. Vielä jos jaksaisi vaikka rakennuttaa seuraavalla kerralla omakotitalon uudestaan. Ihana haaveilla ja pinterest on siihen oiva väline. ;)

  Reply
  • Alexa Aavarinne January 3, 2014

   No mutta ei haaveista tarvitse koskaan luopua! Eivät ne välttämättä heti toteudu, mutta varmasti jollain aikavälillä jos kovasti toivoo ja tekee työtä :) xx

   Reply
 8. Sara January 3, 2014

  Oh this looks all so luxurious! If my future apartment would only look a little bit like this I would be thrilled :D

  Reply
  • Alexa Aavarinne January 3, 2014

   Haha yeah! Very inspirational pics:) xx

   Reply
 9. Decorateur January 3, 2014

  Säilytystila on aina se asuntojen kompastuskivi. 65 neliötä on aika pieni asunto kahden hengen kamoille, joten ymmärrän uuden tilan tarpeen. Meillä on mieheni kanssa 86 neliötä, ja voisin ottaa tähän vielä yhden pienen lisäkolon. Tavaraa meillä on melko vähän, mutta minusta asunnossa pitää olla sopiva suhde tyhjän ja täyden tilan välillä. Nuo Pinterestin sisustuskuvien kodithan ovat aika minimaallisesti kalustettuja, eli jos ja kun samanlaista haluat, säilytystilaa tosiaankin pitää varata paljon!! Huolimatta siitä, että ei keräisi kovasti tavaraa ympärilleen, sitä vaan aina jostain tulee vuosien mittaan. Siihen on hyvä varautua ajoissa. Ei kaappejakaan kuulu ihan niittiin tunkea. Onnea etsinnälle, on vaikea ja kallis rasti mutta mielenkiintoinen.

  Reply
  • Alexa Aavarinne January 3, 2014

   Hyvin sanottu! :) Me elettiin 35 neliössä 2,5 vuotta, joten kyllä tämä 65 neliöä tuntuu jo huomattavasti isommalta! Tosin nälkä kasvaa syödessä, heh :) xx

   Reply
 10. Annie January 3, 2014

  Moikka! Itellä kanssa asuntoasiat tällä hetkellä kauheasti miettinnässä, kun opiskelemaan pitäis lähtee :) Ja todella nuori olen itsekin, lukion takia muuttamassa Helsinkiin ja siis pois kotoa eri kaupunkiinkin! Haluaisinkin siis kysyä, että minkä ikäisenä ite muutit pois kotoa,( yksin /jonkun kanssa, vinkkejä yms.)?
  Olet aivan upea nainen, muista se! (:

  Reply
  • Alexa Aavarinne January 3, 2014

   Voi kiitos kovasti ihana! :) Muutin pois kotoa poikaystävän luokse 17-vuotiaana, ja se tapahtui puolivahingossa :) Tsemppiä muuttoon, hyvin se menee! xx

   Reply
 11. black is beautiful January 3, 2014

  Wow so beautiful
  ‘Black-is-beautiful-2312.blogspot.de

  Reply
  • Alexa Aavarinne January 4, 2014

   Haha thanks, the pictures are from Pinterest:) xx

   Reply
 12. Ouppen January 3, 2014

  Moi, teidän kämppää oon katsellu ihaillen. Mahtavaa työtä, just mun makuun! Mulla on tässä kulmilla 43 neliöinen kämppä, jonka mielellään vaihtaisin isompaan…pidä mielessä.

  Reply
  • Alexa Aavarinne January 4, 2014

   Tosi kiva kuulla :) Joo pidetään mielessä ;) xx

   Reply
 13. katja January 3, 2014

  Hieno kansikuva! :)

  Reply
  • Alexa Aavarinne January 4, 2014

   Kiitti :) Pinterest! xx

   Reply
 14. zabic-garsonke.blogspot.com January 3, 2014

  Beautiful apartment! I’d love to live in it!

  xoxo
  Marta
  :)

  Reply
  • Alexa Aavarinne January 4, 2014

   The pics are from Pinterest :) But I got really inspired by them! :) xx

   Reply
 15. Veronika January 4, 2014

  Hope your dream will come true. :)
  Beautiful photos! Love the pics of interior design. I still decorate our home and especially the living room hasn’t been finished.

  http://stylebyveronika.blogspot.com

  Reply
  • Alexa Aavarinne January 4, 2014

   Haha yeah, thanks! :) I’m so hooked on Pinterest! Good luck with the decorating :) xx

   Reply
 16. Cara January 4, 2014

  Wow, tuo eka kuva on ihana!! Tollanen parveke ku ois makkarissa. Jotenkin kerrostaloasunnossa semmoiset on niin luksusta, varsinki jos on vanha rakennus. Toivottavasti löydätte uuden remppakohteen ja tuosta nykyisestä hyvän hinnan! :) ton teidän nykyisen kokoiset asunnot kyllä liikkuu hyvin nykymarkkinoilla ja ostajan markkinat on nimenomaan noissa isoimmissa perheasunnoissa.
  Me asutaan miehen kanssa juuri kesällä hankitussa kolmiossa joka pitää rempata tänä vuonna kyl. Ei vaa haluttas ottaa lainaa sitä varten niin tässä ollaan säästetty.. Hullua olisi myydä tässä kunnossa tää asunto kun voi saada niin paljon paremman hinnankin.
  Ps. Se teidän vessan laatoitus on ihana!! :)

  Reply
  • Alexa Aavarinne January 4, 2014

   Ah joo se ekan kuvan makkari on ihan unelma :) Joo totta, näillä alueilla on tosi vähän parvekkeellisia taloja (ellei jotain uudiskohteita lasketa…), mutta joo en pistäisi tosiaan pahakseni jos tollanen meidän tulevassa kämpässä olisi! Onnea remppaan ihana! :)

   xx

   Reply
 17. Elisabeth January 4, 2014

  Onnea kodin etsintään!

  xxx
  E
  http://dragonflyelisabeth.blogspot.fi/

  Reply
  • Alexa Aavarinne January 4, 2014

   Kiitos kovasti:)! xx

   Reply
 18. LadyBlue January 4, 2014

  Oih uusi asuntoprojekti <3 Meitä kutkuttais rakentaminen, tai ei se projekti kylläkään, vaan lopputulos. Että saisi suunnitella kaiken alusta asti just sellaseks kun haluaa. Mutta mietintämyssy on tosiaan vielä päässä. Koittakaa nyt vielä nauttia tuosta ihanasta kodistanne vähän aikaa ;)

  Reply
  • Alexa Aavarinne January 5, 2014

   Haha no niinpä! Hui rakentaminen on jo potenssiin kymmenen :D Siihen en vielä uskaltais lähtee! Mut tsemppiä fiilistelyyn :) xx

   Reply
 19. Lawyerette January 4, 2014

  Ihan kuin se olisi jokin objektiivinen totuus, että 65 neliötä on liian pieni asunto kahdelle hengelle, kun se on liian pieni asunto vain ja ainoastaan niille pareille joilla on liikaa tavaroita tuon kokoiseen asuntoon ;) Monelle parille riittää paljon pienempikin asunto.

  Reply
 20. Decorateur January 5, 2014

  On eri asia, mikä riittää kahdelle ihmiselle, kuin mikä on todellisuudessa asumismukavuuden ja -viihtyvyyden kannalta parempi ratkaisu. Lisätila ei koskaan ole pahitteeksi, mutta kyllähän sitä koirankopissakin voi asua jos itse tykkää ja on vaatimaton luonteeltaan..En tiedä minkä ikäinen olet, mutta lyön vetoa, että kun kymmenen vuotta kuluu, ei alle 65 neliötä enää riitäkään.

  Reply