Apartment: Before

Noniin! Kovasti olette odottaneet ensimmäistä asuntopostausta ja tässä se tulee! Voin tosiaan varottaa että aika karussa kunnossa asunto on, mutta niin me todella toivottiinkin – todellinen remppakohde siis. Suosikkiyksityiskohdat kämpässä on nuo punaiset ja vihreät listat, heh vitsi vitsi. Mutta tekemistä todella riittää, ja jännäksi menee että pysytäänkö tälläkään kertaa aikataulussa. Tosin nyt tehdään hieman vähemmän itse, koska aika on rahaa ja aikaa ei ole tuhlattavaksi. Harmiksemme emme ole päässeet edes alkuun vielä, sillä viranomaisluvissa kestää aina luvattoman kauan… Toivottavasti kuitenkin pian, sillä en malta odottaa!

Tarkoituksena olisi purkaa eteisen ja keittiön välistä kaikki seinät, jolloin olohuoneesta ja keittiöstä tulisi yhteinen todella iso yhteinen tila. Myöskin WC ja kylpyhuone yhdistetään, sillä haluamme maksimoida vähäiset kylpyhuoneen neliöt. Makuuhuoneen alkoviin rakennetaan vaatehuone, ja siitä olen tietysti ihan mielettömän innoissani! Vaatehuoneesta olen haaveillut iät ja ajat, ja saimme pienen pyörittelyn jälkeen suunniteltua todella fiksun ratkaisun alkoviin. “Ylimääräiselle” makuuhuoneelle meillä ei ole toistaiseksi käyttöä, joten päädyttiin siihen että siitä tulee mun kotitoimisto. Olen valmis sisustamaan tuon ylimääräisen huoneen omasta pussistani, sillä koen että kotitoimistosta on työssäni mulle hyötyä. Koneella tulee istuttua päivittäin useita tunteja, ja sängyssä läppärin kanssa näpytteleminen ei ole ehkä se ergonomisin ratkaisu pitkällä tähtäimellä. Kotitoimiston myötä myös videopostausten tekeminen helpottuu, ja yritän kunnostautua niiden kanssa viimeistään muuton jälkeen. Ylimääräisestä huoneesta on myös se hyöty että vieraita on helpompi majoittaa, ja mahdollisen perheenlisäyksen myötä muutolle ei tule kiirettä.

Urakoitsija on hoitanut ystäviemme remontin todella ensiluokkaisesti, joten uskalsimme palkata heidät hoitamaan projektia. Nyt vaan odotellaan että päästään alkuun! Laitan teille ylihuomenna Nixin 3D piirrustuksia kylpy – ja vaatehuoneesta sekä keittiöstä, jolloin saatte hieman kuvaa suunnitelmistamme. Odottelen myös arkkitehdin piirrustuksia asunnosta, joten laitan niitäkin jakoon heti vaan kun saan!

So here is the post you have been waiting for! And don’t worry, we are going to make an extreme makeover to the whole apartment during this year. The apartment is 91m² and consists of tw0 bedrooms, a living room, a kitchen and a bathroom. We are changing absolutely everything from the floor to the ceiling and I’m really excited about this project. We are planning to combine the kitchen and the living room and the other bedroom will be my home office in the future. We are also building a walk-in-closet in our bedroom and that’s definitely a dream come true for me. I’m going to post everything about our renovation in the next few months, so I hope you enjoy the journey! 

makkari

bedroommakkari2

bedroommakkari3

bedroomkeittio

kitchenolkkari

living roomolkkari2

living roomkylppari

bathroomtyohuonebedroom 2

Photos by: Pasi Haaranen

Faktoja:
91m²
Kamppi-Punavuori
3h+k+kph+wc
2.5 krs.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

32 comments

 1. LadyBlue October 12, 2014

  Apua tosta tulee niin hieno!! Pitää vaan nähdä nykyisen ilmeen läpi. Odotan suunnitelmia innolla :)

  Reply
  • Alexa October 12, 2014

   Haha kyllä siitä tulee :D Kauheelta se nyt näyttää, mutta mulla on hyvät suunnitelmat! ;) xx

   Reply
 2. marika October 12, 2014

  Tätä on odotettu :). Onnea uudesta omasta kodista! Asunnosta tulee varmasti upea.

  Kännykällä en löydä oikopolkua asuntopostauksiin. Piti selata postauksiesi alkupäähän jotta löysin “apartment blog”-logon. Kuuluisiko asuntopostauksiin päästä jotenkin helpommin, esim menu-valikon kautta?

  Reply
  • Alexa October 12, 2014

   Hmm hyvä huomio! Mä koitan keksiä jotain :) xx

   Reply
 3. Sasa Rakovec October 12, 2014

  i am looking forward to see your walk in closet:-):-):-)
  Xx
  Sasha
  http://www.whatsashawears.com

  Reply
 4. kiti October 12, 2014

  Siis todellinen löytö! Sisustajan unelma! Oisi kiva jos voisit laittaa asunnosta vielä pohjakuvan tänne niin hahmottaisi paremmin miten huoneet sijoittuvat asuntoon. Toivattavasti kaikki menee remontin aikana hyvin eikä mitään suuria yllätyksiä tule vastaan!

  Reply
  • Alexa October 12, 2014

   On todellakin! Laitan pohjakuvat heti kun saan ne arkkitehdiltä :) Kiitos! xx

   Reply
 5. DIDI October 12, 2014

  Pohjakuva olis kiva! En hahmota ollenkaan asunnon pohjaa :D Mut vaikka näyttää karulta, niin varmasti saatte hienon! Tsemppiä projektiin !!1 :)

  Reply
  • Alexa October 12, 2014

   Joo mä laitan heti kun saan arkkitehdilta! :) Kiitos ! xx

   Reply
 6. Jenni October 12, 2014

  Jes ihanaa remppapostauksia!:D Odotan niin innolla, että kuulen ja näen lisää remonttijuttuja :) Tästä tulee varmasti yhtä upea, tai upeampi, kun edellisestä kämpästä!

  Reply
  • Alexa October 12, 2014

   Ihanaa että olette yhtä innoissanne kun minäkin! Lupaan tehdä tänne mahdollisimman paljon remppa -aiheisia juttuja. Kiitos tsempistä, mäkin toivon niin! :) xx

   Reply
 7. Hanna Kovanen October 12, 2014

  Odotan niin paljon miten tämä projekti tulee edistymään! Ja kämppä on kyllä ihanan valoisa x

  Reply
  • Alexa October 12, 2014

   No sama täällä hitsit! Tapahtuisi jo asioita, täälläkin odotetaan ihan malttamattomana haha! Ja joo ihanan valoisa kyllä on, ja etenkin sitten kun saadaan kaadettua turhat seinät pois :) xx

   Reply
 8. Lauren October 12, 2014

  Wauw, this place looks amazing! I’m sure it’s going to be amazing when finished! x

  http://www.coloursofmyjoy.wordpress.com

  Reply
  • Alexa October 12, 2014

   Let’s hope for the best haha! :) xx

   Reply
 9. Sandra October 12, 2014

  Tuo makuuhuoneen nurkkaus on kuin tehty walk-in-closetille!! Hommasin omani mittojen mukaan täältä: http://www.inaria.fi. Tuli just sellanen kuin halusin! Suosittelen lämpimästi!

  Reply
  • Alexa October 12, 2014

   Haha no älä muuta sano! :) Joo Inaria oli yksi vaihtoehto, mutta päädyttiin Nixiin. Haluttiin että kaikki asunnon kaapit on samanlaisia :) xx

   Reply
 10. oona October 12, 2014

  Ihanan isot makkarit! Mut onko tossa tulossa milloin putket? Kylppärin sisustuksen perusteella aloin vaan miettiä, että taitavat olla kohta ajankohtaiset…? (Ps. Mun “lemppari” on kyl toi SUIHKU :D odotan innolla, mitä saatte aikaan tästä!)

  Reply
  • Alexa October 12, 2014

   Haha no älä muuta sano! :) Putket tehty 80-90-luvun vaihteessa, eli ei vielä ole ajankohtaiset! xx

   Reply
 11. camilla October 13, 2014

  En malttaisi odottaa, että näen millainen upeus tästä vielä muotoutuu! On siinä potentiaalia, kun pistää seinää nurin ja saa avaruutta ja valoisuutta kämppään. Tulee varmasti aivan huikea lopputulos. :)

  Reply
  • Alexa October 13, 2014

   Haha joo potentiaalia todellakin on! Mä myös ihan innoissani täällä odottelen että saataisiin luvat läpi ja päästäisiin tosi toimiin! :) xx

   Reply
 12. Emmi L. October 13, 2014

  Tosta tulee kyllä varmasti ihan mieletön! Ja toi alkovi on täydellinen vaatehuone :)

  Emmi L.
  http://happyfeetingblogi.blogspot.com

  Reply
  • Alexa October 13, 2014

   Vitsi joo oon kyllä innoissani, ja mulla on suuret visiot! Mietin ihan samaa kun ensikertaa ton makuuhuoneen näin, ja saatiin kyllä suunniteltua siihen tosi kiva ja toimiva ratkaisu! :) xx

   Reply
 13. Wilma October 13, 2014

  Onpas jännä toi alkovi, en oo ikinä nähny moista muualla kuin yksiöissä! Ihan jätti makkari et ymmärrän kyllä vaatekaapin senkin takia ;D
  Ja mikä keittiö awww xD

  Reply
  • Alexa October 13, 2014

   Joo on kyllä jännä haha! Ja keittiö on kyllä timanttinen :D xx

   Reply
 14. emma October 13, 2014

  Moikka! Hei toi näyttää just todella hyvältä pohjalta lähtee remontoimaan mieleiseksi, kun kuitenkin asunnossa on hyvin tilaa ja esimerkiksi kauniit ikkunat/ikkunalaudat ettei tarvitse kehitellä tilaa tai valoa täysin tyhjästä… Tulee varmasti hieno lopputulos :) Tiedän, että varmaan haluat pitää sen tarkemmat yksityiskohdat itselläsi, mutta kysyn nyt kuitenkin… Eli tällä hetkellä asumme poikaystäväni kanssa vuokralla Tampereella. Meillä ei muuten ole kiire ostaa omaa asuntoa, mutta taloudellisesti tuntuu turhauttavalta asua vuokralla. Avasimme siksi juuri yhteisen ASP-tilin. Kuinka kauan te säästitte omaa kämppää varten? Minkälaiseen summaan varauduitte kaksion/kolmion kohdalla? Mitä ylipäätään kannattaa maksaa remonttikohteesta? Tietysti Helsingissä on varmaan korkeammat hinnat kuin täällä, mutta olisi kiva saada ns. realistinen tavoite mieleen, kun mekin pienistä opiskelijan tuloista ryhdymme vielä laittamaan sivuun asuntoa varten :) Entä minkälaisella summalla saa kaksioon/kolmioon täyden, itseä miellyttävän remontin? Kiitos!

  Reply
  • Alexa October 13, 2014

   Heippa! Kiva kuulla :) Hinnat riippuvat todella paljon sijainnista, mutta sanoisin että Punavuoressa kannattaa remppakohteesta maksaa max 5500€/ neliö remppakohteesta, toki riippuu taloyhtiöstä yms., remonttitilanteesta, joten mitään absoluuttista hintaa mun on vaikea sanoa. Moni sanoo että isompaan remppaan menee 1000€ / neliö, mutta uskon että vähemmälläkin pääsee. Kannattaa tietysti hieman seurata esim. Oikotieltä asuntojen hintatilannetta, niin saa vähän osviittaa markkinoista! :) Oon pahoillani kun musta ei kovasti ollut apua! xx

   Reply
 15. Saara October 13, 2014

  Oooooh, niin tutulta kuullostaa :) Saamme avaimet uuteen kotiimme 27.10 ja en malta odottaa että pääsemme vihdoin näkemään asunnon tyhjänä ja lyömään lukkoon loput remppasuunnitelmat. Noin suurta projektia ei onneks ole edessä, mutta 105neliötä vaatii hieman jo suunnittelua ja työn jakamista eri ammattilaisille. Voi olla, että tulee tehtyä muutama heräteostos Zarrosta, se kun sattuu sijaitsemaan suoraan kotiovemme vastapäätä :) Onnea tulevaan koitokseen!

  Reply
  • Alexa October 13, 2014

   Eikä, voi ihanaa! Mieletön sijainti siis! Onnea remppaan, ja tervetuloa moikkailemaan!:) xx

   Reply
   • Soile October 20, 2014

    Hei, kiva että päädyitte Nixiin, ollaan kyllä supertyytyväisiä meidän keittiöön ja jos muuta kaappia tms. tarvitaan niin varmasti heiltä ne ostetaan. Teidän kämpän kylppäri on ihan samanlainen laatoitukseltaan kun meidän! Eli asbestia asbestia… No onneksi nykyään on pelit ja vehkeet jolla kylppärin purku hoituu turvallisesti.

    Reply
    • Alexa October 20, 2014

     Loistavaa, kiva kuulla! :) Eikä haha voi ei, onneksi hommat hoituu :) xx

     Reply