Alexa Dagmar | Hammasprojekti Update Video

Toivoitte väliaikatietoja hammasprojektin etenemisestä, joten kuvailin teille videon asiaan liittyen. Pieni varoitus siitä että luvassa on lähikuvaa mun harvahampaista! Toivottavasti tykkäätte videosta. :)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

30 comments

 1. Lotta April 14, 2016

  On kyllä huikee ero nyt jo! Itellä oli jo 10vuotiaana neljän vuoden oikominen sekä ylhäällä että alhaalla, ja pakko sanoa että en vois olla onnellisempi tänä päivänä ku istahdan hammaslääkärin penkkiin ja saan valtavia kehuja täydellisestä purennasta, ja valokuvissa on ihanaa hymyillä leveesti nätillä purukalustolla :’)
  Kyllä projekti kannattaa!

  Reply
  • Alexa April 14, 2016

   No just niin! Tota fiilistä toivon itsellenikin ;) Onneksi näyttää nyt jo lupaavalta! xx

   Reply
 2. ssss April 14, 2016

  On kyllä tapahtunut paljon lyhyessä ajassa! Hurjalta näytti kieltämättä kun puuttui niin monta hammasta (ja vielä samoilta kohdilta), mutta jos kaikki ei mahdu samaan riviin niin minkäs teet. Itselläni on todella ahtaat hammasvälit (kaikki ovat omalla paikallaan kuitenkin), mutta hammaslangan käyttäminen on silkka tuskaa, sillä vaikka kuinka ohut lanka olisi, niin se jää aina jumiin. Joku kaveri joskus naureskeli kuinka pienet hampaat mulla on, mutta nähtävästi riittävän suuret kerta näin tiukassa ovat :D
  Tää on todella mielenkiintoinen postaussarja joten kiitos kovasti kun päivittelet aiheesta! Välttämättä kovin moni ei sitä tekisi, mutta onneksi sulla vaikuttaisi olevan niin hyvä itsetunto, että “epätäydellisyyksien” esittely ei sun imagoa romuta. Päinvastoin tuntuisi melkein olevan. Avoimuus ja rehellisyys tuo niin paljon lisää oli blogin kategoria mikä tahansa. :)

  Reply
  • Alexa April 14, 2016

   No eikö vaan! Ihan hullua että näin nopeasti :) Mun mielestä on just hauskaa tehdä tällaisia videoita ja näyttää että ei tässä kukaan mikään täydellinen ole – todellakaan. Ja videot, rentous ja vuorovaikuttaminen teidän kanssa on ihan parasta! :)

   Aika hauskoja kuvia olen viime aikoina saanut mm. yksissä illanistujaiskuvissa hymyilin niin leveästi että noi kolot näkyi! Näytin ihan joltain jääkiekkoilijalta :D xx

   Reply
 3. rebe April 14, 2016

  Tosi kiva video, tykkään!! Olen myöskin käynyt läpi oikomishoidon; minulla se tosin alkoi 8-vuotiaana ja kesti siitä 8 vuotta. Eli siis jos jonkinmoista rautaa on suussani vuosien varrella ollut. Minulla oli aikoinaan useita kertojakin samanlaiset raudat kuin sinulla nyt, voin siis samaistua tuohon kipuun, joka oli silloin, kun raudat ensimmäistä kertaa laitettiin.
  On se vaan hienoa, että oikomishoidon ansiosta mulla on ollut jo vuosia suorat hampaat. Tosin, vaikka suoran hammasrivistön nykyään omistan, harmikseni on purennassani edelleen vikaa, jonka vuoksi täytyy kyllä vielä joskus marssia hammaslääkäriin :/Oikeasti hienoa seurata sitä, miten hammasrivistösi muuttuu oikomishoidon myötä:)

  Reply
  • Alexa April 14, 2016

   Huh tosi pitkä aika sulla! Hienosti tsempattu. On ollut kyllä jännää seurata miten hampaat liikkuu ja innolla odotan lopputulosta! Nyt raudat eivät edes enää häiritse, ihme ja kumma. Alussa ajattelin että en tulisi ikinä tottumaan :D Tulee olemaan kyllä upea päivä kun saan ne pois! Sitten lupaan hymyillä aina kuvissa ;) xx

   Reply
 4. Minna April 14, 2016

  Tuo sinun hymysi on aivan ihana, se valaisee kasvosi silmiin asti! Ihan alkaa itseäänkin hymyilyttämään. Kaunista kevättä!

  Reply
  • Alexa April 14, 2016

   Voi kuinka ihana olet, kiitos! :) xx

   Reply
 5. Eerika April 14, 2016

  Moikka,

  mulla valitettavasti kävi niin, että kun olin pieni, ni ei kuulemma ollut hampaat tarpeeks ahtaalla, että oltais oikomishoidot voitu alottaa. Nyt 20 ja päälle ja hampaat on niin ahtaalla, että suussa on jatkuva tulehdustila, kun en saa hampaita kunnolla puhtaiksi. Nyt sit maksais ne oikomishoidot sen päälle 5000euroa. Jossain vaiheessa kyllä investoin siihen, ku uskallan.
  Tsemppiä sulle hoitoihin!

  Reply
  • Alexa April 14, 2016

   Eikä, no höh :( Kiitos paljon ja tsemppiä sinne! xx

   Reply
 6. Hentsu April 14, 2016

  Jee! Mahtavat tulokset jo nyt. Tulee kyllä niin kauniit hampaat ja varmasti purennan paraneminen palkitsee vieläkin enemmän! :)

  Ja siis nuo kojeethan ei näy yhtään! So happy for you <3

  Reply
  • Alexa April 14, 2016

   On kyllä ihan mahtava fiilis jo nyt! Kiitos paljon ihana! :) xx

   Reply
 7. Katja April 14, 2016

  sun kulmakarvat on ihan täydelliset tässä videossa <3

  Reply
  • Alexa April 14, 2016

   Eikä haha, kiitos! :D xx

   Reply
 8. Päivi April 14, 2016

  kiitos mainiosta videosta :) itse massiivisen oikomishoidon läpikäyneenä pakko kommentoida ja kompata: kaikki te joilla on oikomishoito menossa/tulossa, se on niin sen arvoista! ja haha katsoin tän videon lounastauolla, ja pureskelin oikein huolella porkkanaa tuntien sun tuskasi siitä miten sä et tällä hetkellä todellakaan pureskele porkkanaa :D

  en muista oonko jo jakanu sulle stoorini, mutta kerta kiellon päälle: mulla on ollu raudat ylhäällä ja alhaalla takana ja edessä, neloset poistettu, kolme viisuria poistettu, vikoihin hampaisiin isketty ruuvit joiden välissä pidin kuukausia kuminauhaa jotta leuat kohtaisivat ja tänä päivänä alahampaiden takana on retentiokaari.

  oon hymyilly ja leveästi siitä päivästä alkaen kun junarata otettiin pois :D

  tsemppiä! ja tuskaa se kiristämisen jälkeinen viikko kyllä joka kerta on, ei siinä paljoa edes hampaita pestä :/

  Reply
  • Alexa April 14, 2016

   Kiitos tsemppiviestistäsi! Sun tarina kuulostaa todella samanlaiselta kun mun myös. Täällä on otettu ne 3 viisuria noiden nelosien lisäksi pois, joten sama meininki :D Huh porkkana on kyllä viimeisenä mielessä, mutta kyllä tämä tästä! xx

   Reply
 9. Sara V April 14, 2016

  Muistan itse kun mulle tuli raudat pahimman teini-iän aikaan seitsemännellä luokalla. Kesto oli kanssa arvioitu 1-1,5v mutta hoito päättyi vasta lukion ensimmäisellä. Tuntui maailmanlopulta silloin mutta nykyään oon kyllä niin ilonen että se homma vedettin läpi vaikka siitä jäi hammaslääkärifobia yhden hoitoon osallistuneen asiakaspalvelukyvyttömän lääkärin takia. Oispa sillon ollut noin huomaamattomia vekottimia, itellä oli just ne perinteiset ‘ratakiskot’. :-D

  Reply
  • Alexa April 14, 2016

   Voi rassukkaa! No mutta onneksi se on nyt tosiaan hoidettu alta pois, niin ei tarvitse sitä enää aikuisiällä miettiä – ja voi nauttia kauniista hymystä ;) xx

   Reply
 10. Saara April 14, 2016

  Tsemppiä oikomishoitoon. Itse kärsin myös tänä päivänä siitä, että hampaitani ei hoidettu aikoinaan peruskoulun aikana. Juuri tänään tulin taas hammaslääkäristä ja sain kuulla, että yökisko on ainut mikä voisi pelastaa tällä hetkellä yö aikaan tapahtuvalta hampaiden narskuttelulta ja sen aiheuttamista vaivoista (niska- ja päänsärky, kiillevauriot ja sitä kautta reiät hampaissa…). Oikomishoito olisi myös toinen vaihtoehto, mutta siihen itselläni ei valitettavasti ole rahaa joten yökiskot menevät näillä näkymin sitten hankintaa edulisempana vaihtoehtona.
  Upeaa, että saat hampaasi kuntoon. Kivunkin varmasti kestää, kun ajattelee lopputulosta. Tsemppiä vielä!:)

  P.s.En tiedä muistatko vierailuani joulun alla. Kerroin olevani Turun seudulta. Tahtoisin vielä kiittää saamastani kangaskassista. Se kulkee päivittäin minulla mukana töissä eväskassina. Kiitos!:)

  Reply
  • Alexa April 14, 2016

   Kiitos paljon ihana! :) Ja muistan totta kai! Ihana kuulla :) Tsemppiä! xx

   Reply
 11. Nanni April 14, 2016

  Itsellä tuo on edessä ensi kuussa! Osittain sun rohkaisemana aloitin nyt aikuisiällä oikomishoitoprojektin ja ei kyllä kaduta yhtään, vaikka myös täällä joudutaan hampaita poistamaan. En koskaan hymyile kuvissa hampaat näkyvillä ja muutenkin ristikkäin olevat hampaat kiusaavat, nyt niistä pääsee eroon vaikkakin isolla rahasummalla, työllä ja tuskalla :D ensi kuussa tulee rautaa suuhun, enkä malttaisi yhtään odottaa!

  Reply
  • Alexa April 14, 2016

   Hei ihan loistavaa että sä lähdit myös projektiin! Tämä on ehdottomasti yksi mun elämäni parhaista päätöksistä :) Ihmettelen että miten menikin näin pitkään päätöksen teossa, sillä ehdin asiaa miettimään viitisen vuotta. Aina tuntui olevan tekosyy siihen että miksi ei, mutta mieluummin myöhemmin kun ei milloinkaan :) xx

   Reply
 12. sky April 15, 2016

  Hei,Saatko häihin mennessä kojeet pois? Hienoa, että positiivisella asenteella rohkaiset ihmisiä ja kirjoitat asiasta!

  Reply
  • Alexa April 15, 2016

   Saan joo! Häät vasta 2018 :) xx

   Reply
 13. kiira April 15, 2016

  Oi että ihana kun kerrot noin avoimesti! Paljonko tää projekti sulla maksoi ja teitkö yhteistyötä? :) et saitko ilmaseks siis? :)

  Reply
  • Alexa April 15, 2016

   Olen projektin alkaessa kirjoittanut yhteistyö -puolesta enemmän :) Teen siis ns. “osittain” yhteistyössä, en saa siis kokonaan ilmaiseksi :) xx

   Reply
 14. Marjukka April 16, 2016

  Tsemppiä oikomiseen! Ja nuori oikojahan sinä olet, joten oikein hyvä tehdä tässä vaiheessa.

  Mä saan tänään Invisalign-kiskot pois ja retentio-langat tilalle, mulla on 1v 4kk oikominen takana. Oli sen arvoista! Nyt on hampaat suorassa ja purenta kunnossa!

  Reply
  • Alexa April 16, 2016

   Vau, pitkään olet jaksanut! Varmasti on tyytyväinen ja onnellinen fiilis :) xx

   Reply
 15. janna April 16, 2016

  Tsemppiä oijontaan! Synnynnäisistä syistä (kitalakihalkio) itsellä on tähän mennessä revitty 22 vai 24 hammasta… en enään edes muista. Paljon myös rautahampaita ja visurit kun ei mahtuneet suuhun. Raudat oli ala-asteelta ysi luokalle asti ja edelleen retentiolaari kitalaen yli sekä hampaiden takana. Tämän lisäksi kulmahampaissa ylhäällä laminaatit.18 vuotiaana olisin päässyt vielä leukojensiirto leikkaukseen mutta itsellä ei siihen kovaa intoa kun olin jo ulkonäköön tyytyväinen :) Kyllä se työ kannattaa ja hienoa että olet uskaltanut lähteä oijontaan :)

  Reply
  • Alexa April 16, 2016

   22 tai 24!!! Jestas sentään :D Aikamoista, sinnikäs tyttö! Kiitos :) xx

   Reply