Älä anna kiusaajien voittaa

Inspiroiduin tästä videosta kirjottamaan asiasta, joka on koskenut minua ja saattaa koskea jotain teistäkin. Kiusaaminen ja erityisesti nettikiusaaminen on ollut pinnalla mediassa viime aikoina paljon ja sitä olen joutunut kokemaan itsekin. Erityisesti mieleeni tuli aika, jolloin aloittelin bloggaamista. En ollut vielä saavuttanut menestystä tai suurta lukijakuntaa, mutta tein hommaa suurella sydämellä – kuten tänäkin päivänä. Toki oikeat ystäväni kannustivat minua harrastuksessani eteenpäin, mutta kyllä tuttavapiirissä oikeita selkäänpuukottajiakin riitti. Muistan elävästi hetken kun törmäsin (entisen) tuttavani Facebook-seinällä postaukseen, jossa minua ja blogiani haukuttiin varsin absurdein sanankääntein. Kyllähän se ikävältä tuntui (etenkin kun haukkujat olivat vanhoja tuttuja, eikä anonyymejä nettikiusaajia), mutta onneksi en antanut sen lannistaa. Se lapsellinen lynkkaaminen antoi minulle pikemminkin sisua mennä urallani eteenpäin. Katkaisin kyllä välit jokaiseen asiassa osalliseen, mutta menin entistä kovemmalla draivilla unelmiani kohti – vaikka kiusaajat olisivat varmasti toisin toivoneet. Nyt kiitän itseäni siitä että en lannistunut silloin, enkä kyseenalaistanut omaa suuntaani vaikka muut niin tekivätkin. Missä olisin nyt, jos olisin jäänyt surkuttelemaan ja hiljaisin äänin antanut kiusaajien voittaa? En ainakaan tässä. Niin ja mitä kävi kiusaajille? Nykyään he kyllä tuntevat minut, jos törmätään sattumalta kadulla.

Mielestäni kukaan ei voi mennä vikaan siinä, että tekee täydellä sydämellä omaa juttuaan – sanoivatpa muut mitä vaan. ❤️

Casey inspired me to write about bullying. The type of bullying when people are trying to drag you down when you are doing your best to achieve your dreams. I did experience it a lot when I was starting my career as a blogger. My real friends really encouraged me to follow my career goals, but gosh there were a ton of debbie downers as well. Years ago when my blog was quite small my old “friends” used to diss my posts publicly on Facebook, I mean how pathetic is that? Even though I was really young at that time, I’m glad I didn’t let the haters crush me. If I would have, where had I been now? Definitely not here. But where are the haters now? At least they want to know me every time they walk by on the street. 

So the reason why I’m telling this story to you guys is, that you should never let the haters stop you from achieving your dreams! ❤️

Madewell Sunnies
Levis Jacket
Allsaints Sweater (similar here!)
Tiger of Sweden Pants (similar here!)
Chanel Bag
Gucci Shoes

postaus sisältää mainoslinkkejä

Leave a Reply

Your email address will not be published.

42 comments

 1. Jenni S. | big mamas home April 27, 2017

  Hieno teksti Alexa. Mä en ole vielä kertaakaan joutunut virtuaalikiusaamisen kohteeksi. Mutta bloggarina olen yrittänyt hieman terästäytyä sitä varten, kun kirjoitan itsekin blogia. Sen sijaan minua on koulukiusattu ensin 3 luokasta 9 luokkaan ja vielä ammattikoulussakin. Kahdeksannella luokalla sairastuin masennukseen, osittain varmasti koulukiusaamisen takia. Nyt siitäkin on selvitty ja elämässä mennään eteenpäin.

  Reply
  • Alexa April 27, 2017

   Toivottavasti et joudukaan! Kiusaaminen ei ole kyllä koskaan hyväksyttävää, mutta onneksi olet kaikesta huolimatta päässyt siitä yli ja eteenpäin. ? xx

   Reply
 2. Kaisa April 27, 2017

  Hei, mitä kokoa tua Leviksen takki on sinulla? :)

  Reply
 3. Nekkutyttoe April 27, 2017

  Onpa onnistuneet kuvat tässä postauksessa, tosi hyvä kuvakulma varsinkin noissa torsokuvissa :) Kiva nähdä vaihtelua! Näissä on jotenkin ihan uutta ja raikasta fiilistä, vaikka kuvaaja taitaakin olla tuttu?

  Reply
  • Alexa April 27, 2017

   Kiitos! Tykkäsin itsekin hurjasti. ? Sama kuvaaja joo! ? xx

   Reply
 4. Marianne April 27, 2017

  Ihana ja kannustava postaus <3
  Olet niin oikeassa – Before you ask someone why they hate you, ask yourself why you even care.
  Ihanaa torstaita <3
  xx
  http://mariannelle.com

  Reply
  • Alexa April 27, 2017

   Just näin! ? Ja samoin sinne! xx

   Reply
 5. Noémie April 27, 2017

  Thanks Alexa for those words!

  You should always be proud of what you’ve achieved so far, and strive for your own greatness without worrying about what others say or do, you follow your own path :)

  Have a beautiful day!

  Reply
  • Alexa April 27, 2017

   Exactly! ? Have a lovely day! xx

   Reply
 6. Westend Mum April 27, 2017

  Kiusaamista ei saisi tapahtumia koskaan, eikä missään muodossa. Niin tärkeä aihe.
  http://westendmum.fi

  Reply
 7. Marika April 27, 2017

  Kiitos tärkeästä postauksesta. Kiusaaminen on aina väärin, tapahtui kiusaamista netissä, koulussa tai työelämässä.
  Itse olin yläaste-ikäisenä koulukiusattu ulkonäöllisistä syistä, lukivaikeuksista ja olemattomasta pulleudesta. Kuinka monen muunkin itsetunto on mahtanut saanut kolhuja kiusaamisesta? Kiusaamisesta on tärkeä puhua, jotta siihen pystytään paremmin puuttua.
  Lukivaikeuksista, “majavan etuhampaista” ja kaikesta muusta huolimatta valmistuin sairaanhoitajaksi ja jalka on jo hyvin työelämässä. En olisi 15-vuotiaana osannut arvata.

  Reply
  • Alexa April 27, 2017

   Kiitos kommmentista ja tarinastasi, aihe on tosiaan tärkeä. Mukavaa kuulla että voit nyt hyvin. Aurinkoista kevättä! ☺️ xx

   Reply
 8. Hanna April 27, 2017

  Hyvin kirjoitettu! <3
  Hei sulla on ihan super hienoja kuvia ja teet mahtavia videoita! Oon pitkään halunut aloittaa vloggaamisen, tarttisin hyvän kameran siihen, onko sinulla vinkkejä tällaselle newbielle? Mikä kamera kannattaa ostaa, joka ei olisi hirveän iso eikä kauhean kallis? Ja mikä olisi paras editointiohjelma tällaselle?
  Kiitos huikeesta blogista! :)

  Reply
  • Alexa April 27, 2017

   Voi kiitos! Mulla on vloggaamiseen Canonin G7 x mark II, se on paras! Imoviellä pääsee editoinnissa jo hyvin alkuun ☺️ xx

   Reply
 9. Anja April 27, 2017

  Kiusaaminen on vain toisen kadehtimista,siitä mitä toisella on,sekä pelkoa että toinen menestyy….esim.tässä sinun tapauksessa.

  Reply
 10. Riikka April 27, 2017

  Kiitos alexa rohkaisevista sanoista. Itse sorrun liian usein antamaan liikaa painoarvoa muiden mielipiteille. Tässä hyvä muistutus minulle että, niillä ei pitäisi olla mitään merkkitystä !

  Reply
  • Alexa April 27, 2017

   Kiitos ihana! Mulla on aina pieni kynnys kirjoittaa syvällisempiä juttuja, mutta tämä oli nimenomaan syy miksi halusin nostaa aiheen pöydälle. On varmasti myös monia nuoria jotka kokee ryhmäpainetta, eikä välttämättä siitä syystä uskalla seurata omaa polkuaan. Toivon että voin omilla sanoilleni edes jonkun verran tsempata! ☺️ xx

   Reply
 11. Hilu April 27, 2017

  Ihana ja niin totta tää postaus!:) pakko tässä mainita, että ihan vasta äskettäin olen alkanut lueskelemaan blogisi vaikka jo aiemmin olen kuullut blogistasi , mutta en vaan ikinä tutustunut siihen. Se tuli jossain jälleen vastaan ja päätin vilkaista vihdoin, onneksi. Todella pidän tavastasi kirjoittaa, kuvat ovat kauniita ja tyylisi inspiroiva! Muutenkin vaikutat supersydämelliseltä persoonalta. Keep going girl!?

  Reply
  • Alexa April 27, 2017

   Voi kuinka ihana olet, kiitos kovasti! ? xx

   Reply
 12. Tiina April 27, 2017

  Minä en tajua miksi minun kommentit ei tule läpi. :( Kommentin postauksen jälkeen sivu vaan välähtää mutta sitä normaalia tekstiä, että kommentti odottaa hyväksyntää ei tule. Mystistä.

  Reply
  • Alexa April 27, 2017

   Onpa outoa ? xx

   Reply
   • Tiina April 27, 2017

    Joo tuon kommentin tosiaan sain läpi, mutta kun heti perään yritin vähän pidempää kommenttia laittaa niin ei mennyt. Ehkä kirjoitin liian pitkän stoorin. :D

    Reply
    • Alexa April 27, 2017

     Eikää, no onpa outoa! ? Höh! xx

     Reply
   • paulii April 28, 2017

    Mulla ollut nyt muutaman kerran sama ongelma, harmi kun ei pysty kommentoimaan. :(

    Reply
    • Alexa April 28, 2017

     Oikeesti, tosi outoa! Pitää katsoa mikä siinä on! ? xx

     Reply
     • paulii April 28, 2017

      Nyt toi kommentti oli näemmä tullut läpi, muutaman kerran on jäänyt tulematta. Tosi kummallista kyllä…


 13. Sunshine April 27, 2017

  Erittäin tärkeä aihe ja miten upeaa olisi jos kaikki uskaltaisivat seurata omaa polkuaan <3

  Tässä slogan, jota itse pyrin seuraamaan:

  "Not everyone will understand your journey. That's okay. You are here to live your life, not make everyone to understand.

  Reply
  • Alexa April 27, 2017

   No just näin! ❤️ xx

   Reply
 14. laura April 27, 2017

  Mites ne jutut että itse olet ollut koulukiusaaja…? Voivatko olla täysin tuulesta temmattuja? ?

  Reply
  • Alexa April 27, 2017

   No en todella ole ollut. ? Minusta tuntuu että jokaisesta bloggaajasta on keksitty vastaavanlaisia juoruja. Valitettavasti keskustelupalstoilla mielikuvitus on vaan rajana niille tarinoille mitä ihmiset keksii. xx

   Reply
   • Tiina February 14, 2018

    On ollut aika jolloin hain itseäni ja sinä määritit minut, omalla nimelläsi, seisoen edessä. Sanoin: kuvottava, ruminta koskaan. Sitä oli hankala kestää, opin kuitenkin. Ehkä sinunkin kannattaa. Karmallinen kokemus antaa usein uudenlaista perspektiiviä lauselmana, ja itse toivoisin että maailmassa, jossa elämämme määrittäisi meidät sanoin: ystävä, rakas, tai ei sanoisi mitään. Pahoittelen kokemustasi. Omaanikin.

    Reply
    • Alexa February 14, 2018

     En valitettavasti saanut yhtään viestistäsi kiinni. 😓 xx

     Reply
 15. Mami April 28, 2017

  Puolalainen Stanislaw Jerzy Lec sanoo aforismissaan: “Jos tekee mielesi vastata tuleen tulella, muista että palokunnat käyttävät mieluummin vettä.” Elämä on elämisen arvoista vain, jos jaksaa uskoa, että hyvä voittaa pahan, kauneus rumuuden, totuus valheen… tätä voisi jatkaa loputtomiin.
  Täti-ihminen kiittää ihastuttavasta blogistasi!

  Reply
  • Alexa April 28, 2017

   No juuri näin! Kiitos ihana! ? xx

   Reply
 16. SandraEmilia April 29, 2017

  Love to hear your story! ❤ I have a dream for my blog too and reading this makes it so much easier to fight for my dream! ✨

  Reply
  • Alexa April 29, 2017

   Thanks, that’s so nice to hear! ? xx

   Reply
 17. Annij April 29, 2017

  Tärkeä aihe, kiitos tästä, ja myös muista upeista postauksista! ?

  Reply
 18. Hyvä sinä! <3

  Reply