Airbnb – Plussat ja Miinukset

airbnb_capetown_best cape_town_airbnb airbnb-in-cape-town _MG_0116

_MG_0339

Vietämme tosiaan koko lomamme AirBnb-asunnoissa. Ensimmäiset neljä yötä olimme täällä keskustassa ja tänään siirrymme rantataloon Cliftoniin. Oli kyllä loistava idea ottaa tällaiselle pidemmälle lomalle pari eri majoituspaikkaa, niin ehtii hyvin näkemään molemmat puolet kaupungista. Nyt alkuloman täällä vietettyäni voisin listata teille plussat ja miinukset Airbnb:n vuokraamisesta. Nautitteko enemmän hotellielämästä vai vuokrakodista? 

Plussat
-Kodinomainen tunnelma. Keittiössä voi halutessaan kokata tai järjestää vaikka illallisen isommallekin porukalle.
-Asunnon vuokraaminen etenkin isommalle porukalle käy edullisemmaksi kun hotelli ja neliötä saa usein enemmän henkilöä kohti.
-Enemmän vaihtoehtoja sijainnin suhteen. Yleensä vuokrakämppiä on eri kaupunginosissa ja hotellit ovat keskittyneet vain ydinkeskustaan.
-Saa “leikkiä paikallista”. Matkasta saa autenttisemman kokemuksen, kun asuu loman ajan “kodissa”.

Miinukset
-Hotelleissa on yleensä kuntosali, joka on itselleni välttämättömyys matkustaessa. Onneksemme tässä kiinteistössä sattui olemaan pienen pieni kuntosali, mutta se on erittäin harvinaista vuokra-asunnoissa.
-Palveluja ei juurikaan ole. Teen aina reissun päältä töitä ja kun koneella viettää pitkiä aikoja, niin välillä kaipaa vaan illallista huoneeseen tilattuna.

We chose to stay at two Airbnb apartments in different locations instead of a hotel. So the first four nights we spent at this gorgeous apartment in the city centre and the last six days we will be staying at a beach house in Clifton. It was definitely a great decision, because now we are able to see the different parts of the city. I thought that it would be fun to share pros and cons about staying at a AirBnb apartment. Do you prefer AirBnbs or hotels when traveling abroad? 

Pros
-Cozy homelike feeling. It’s nice to cook and organise dinner parties, just like at home. 
-It’s usually cheaper, especially when traveling with a group of people. 
-More areas to choose from. Usually hotels are located in the city centre, but you can find AirBnbs from different districts. 
-You can pretend to be a local and get more authentic travel experience. 

Cons
-Most of the hotels have gym and that’s a must for me when traveling. This building happened to have a little gym, but that’s pretty rare. 
-The lack of service. I’m always working when I’m traveling, so every now and then I love to order from room service.

capetown_airbnb

Molemmissa on siis ehdottomasti puolensa! Pidemmälle lomalle (tai isommalle porukalle) suosittelen ehdottomasti vuokrakotia, mutta taas lyhyemmälle kaupunkilomalle valkkaisin itse mieluummin hotellin palveluineen. Vlogissa tätä asuntoa vähän esittelinkin ja muutama teistä meilasi minulle tästä. Eli jos kiinnostaa reissu Kapkaupunkiin, niin täältä löytyy tämä “meidän” asunto. Ehdottomasti yksi upeimmista asunnoista missä olen koskaan ollut. Tänään on aika laittaa tavarat kasaan ja suunnata seuraavaan kohteeseen.

I really love both options to be honest. I would probably pick Airbnb when the stay is longer than a couple of days or when traveling with a group of friends. Some of you asked about this place we are currently staying at, so if you are curious you can find the place from here. Such a beautiful apartment! But now it’s time to pack our bags and head to our next destination. 

Leave a Reply

Your email address will not be published.

14 comments

 1. Janee February 1, 2017

  Mun ulkomaiden asunto-kokemukset (tai lähinnä huvila) rajottuu vaan Espanjan aurinkorannikolle, mutta ehdottomasti isommalle porukalle parempi vaihtoehto kun hotelli:) Varsinkin jos on oma uima-allas! Ei oo mitään parempaa kun nauttia vaan auringosta altaalla sen oman porukan kanssa omassa rauhassa.

  Reply
  • Alexa February 1, 2017

   No just näin! On jotenkin stressittömämpi fiilis kun voi vaan vapaasti hengailla, eikä ole “kiire pois” niinkun yleensä hotellissa. Vaikka toki hotelleissa arvostan useita palveluita ja ne soveltuu hyvin sitten vaikka just pikaiseen kaupunkilomaan tai kiireiseen työmatkaan :) xx

   Reply
 2. Lisäyksenä miinuksiin se, että ongelmien sattuessa ei apu olekaan aina saatavilla. Jos esimerkiksi suihku hajoaa ja asunnon omistaja on itse ulkomailla, ei hän pysty järjestämään korjausta pikaisesti. Myös avainten luovutus pitää sopia todella tarkkaan ja jos vaikkapa lento onkin myöhässä, menee uuden ajan sopimiseen ja säätämiseen aikaa.

  Reply
  • Alexa February 1, 2017

   Joo toi on kyllä ihan totta! :) xx

   Reply
 3. Jonna February 1, 2017

  Huikean näköinen tuo teidän asunto kyllä, vau! Samoilla linjoilla, molemmissa on kyllä hyvät puolensa. Yksi parhaista Airbnb-kokemuksista on viime keväältä, kun meillä oli Marrakechissa ihan mieletön villa vuokrattuna. Paitsi että puitteet olivat upet altaineen kaikkineen, niin lisäksi paikallinen marokkolainen pariskunta valmisti meille kaikki ateriat, ei siis tarvinnut siitä palvelustakaan tinkiä ;)

  Reply
  • Alexa February 1, 2017

   Voi kuulostaa hei ihan super upealta! Marrakech on ollut mun bucket listillä pitkään, eli pitänee kaivella sun arkistoja ;) xx

   Reply
 4. Emilia February 1, 2017

  Mua kiinnostaisi tietää minkälainen hintataso Kapkaupungissa on?

  Kivaa loman jatkoa! :)

  Reply
  • Alexa February 1, 2017

   Huomattavasti halvempaa kun Pohjoismaissa, mutta kyllä täälläkin osataan pyytää jos menee ns. “väärään paikkaan”. Esim. laadukas brunssi on maksanut n. 7€ / henkilö, sisältäen erikoiskahvit, leivät, smoothiet, omeletit jne. Vastaavasta Suomessa saisi pulittaa vähintään kolminkertaisen hinnan. Toki varmasti vieläkin edullisemman brunssin löytäisi, mutta tykättiin käydä ton asunnon viereisessä paikassa. Eilen käytiin todella upeassa ravintolassa, jossa syötiin kolmen ruokalajin illallinen juomineen ja hinnaksi tuli n.30€ / henkilö ja se oli koko reissun kallein illallinen tähän saakka. Aktiviteetit on keskitasoa kalliimpia, mutta toki ne on enemmän sitä turistihommaa josta joka paikassa osataankin pyytää. Toivottavasti tämä vähän jeesasi :) xx

   Reply
 5. Have an Ice Day February 1, 2017

  Me käytettiin kanssa Airbnb:ta New Yorkin matkalla. Meidän asunto sijaitsi Brooklynin puolella (3. metropysäkki) ja oli ihan mielettömän tyylikäs asunto (omistaja töissä Modernin taiteen museossa), metromatkatkaan eivät häirinneet minua, kun oli kiva seurailla ihmisiä matkan aikana. Olimme matkalla 10 päivää, joten silloin arvostaa omaa keittiötä, omat makuuhuoneet vanhemmilla ja lapsella. Jos lähtisin Nykiin 2-3 päiväksi niin ottaisin hotellin Manhattanilta.

  Reply
  • Alexa February 1, 2017

   Oi kuulostaa aivan ihanalta! Tuo kyllä ihan uuden elämyksen reissaamiseen tämä, etenkin kun meitä on täällä neljä. Niin kotoisa tunnelma yhdessä kokkailla ja hengailla, ihan kun kotona olisi :) xx

   Reply
 6. Jenni S. / big mamas home February 2, 2017

  Me ollaan lähdössä kesällä minilomalle perheen kanssa ja mietittiin AirBnB vaihtoehtoa. Jotenkin tuntuu ehkä helpommalta pienen lapsen kanssa kodinomaisempi ympäristö, jossa saa mennä ihan omalla tahdilla ja laittaa ruuan omalla tahdilla.

  Reply
  • Alexa February 2, 2017

   Joo, suosittelen kyllä! Tuntuu jotenkin paljon vapaammalta ja rennomalta kun on hiukan enemmän neliöitä ympärillä ja just tein tossa aamupalankin itse :) Kannattaa ainakin kokeilla! xx

   Reply
 7. Heidi February 2, 2017

  Yks ongelma AirBnB:ssä on myös se että majoittajalla on tosi laajat oikeudet. Majoitus on mahdollista perua vielä 24h ennen vuokrauksen alkamista. Airbnb ei myöskään pysty auttamaan tällaisessa tilanteessa, ja sen takia en meidän tulevalle Nycin lomalle uskaltanut sitä kautta vuokrata sillä muun majoituksen hankkiminen siellä voi tulla liian kalliiksi. HomeAway on taas sivusto jota kautta vuokratussa kämpässä on “turvatakuu”: jos ei jostain syystä pääse kämppään niin ne auttaa etsimään korvaavan vaihtoehdon, ja vuokraaja ei voi perua majoitusta viime hetkellä. Toisaalta airbnbn kanssakaan harvoin noita tapahtuu, mutta itse oon niin kova stressaaja että halusin mielenrauhan tulevaa lomaa ajatellen ja varasin huoneen hotellista :)

  Reply
  • Alexa February 2, 2017

   Oho, no joo toi on kyllä epäkohta johon pitäisi tulla muutos. Ei ole kivaa joutua pulaan viime hetkellä… xx

   Reply