MITÄ MUKAAN SAIRAALAKASSIIN?

Synnytysvideossa listasin muutamia sairaalakassi-vinkkejä, mutta ajattelin listata tähän kootusti vielä suosikit.

•Oma aamutakki + tossut / villasukat. Sairaalassa on yllättävän kylmä, joten suosittelen ehdottomasti ottamaan oman aamutakin ja tossut tai villasukat mukaan. Noista on iloa myös synnytyksen jälkeen, kun hengailee vauvan kanssa kotona.

•Hygieniatarvikkeet. Hammasharja, deodorantti ja oma shampoo kannattaa ainakin olla. Joku kiva sheet mask olisi varmasti ollut myös ihana seuraavana päivänä!

•Läppäri / padi tai kaiutin musaa ja muuta viihdykettä varten, jos on sairaalassa useamman päivän.

•LED-kynttilä oli ihana tunnelmaluoja synnytyssalissa! Kuulostaa hassulta, mutta siitä ja omasta musiikista tuli paljon rentoutuneempi olo.

•Juomapullo oli myös kovassa käytössä! Join synnytyksen aikana monta litraa vettä ja olisi ollut aika työlästä pyytää kätilöltä sama määrä lasi kerrallaan…

•Lämpötyyny ja Doomoo-tyyny oli mun pelastus! Lämpötyyny oli supistuksiin ja myös jälkisupistuksiin (joita tuli viikon verran synnytyksen jälkeen) ihan pelastaja. Sairaalasänky oli taas sen verran epämukava, että Doomoo-tyyny oli ihan best! Istuessa selän taakse ja nukkuessa milloin mihinkin. Täydellinen myös sen oikeaan käyttötarkoitukseen, eli imetystä helpottamaan vyötärölle. Ja joo, meillä oli tosiaan aika paljon tavaraa mukana, mutta synnytykseen jos johonkin kannattaa ja saa varustautua mukavasti.

•Vauvalle pipo ja body sekä kylmään vuodenaikaan myös haalari. Sairaalassa ne toki kapaloi ja silläkin pääsee jo pitkälle, mutta oli ihan mukavaa laittaa hänelle omat vaatteet päälle. Oma pieni viltti vauvalle on myös kiva!

•Eväitä, josta saa helposti nopeeta energiaa esim. pähkinät, patukat ja pillimehut. Unohtamatta herkkuja perhehuoneessa hengailua varten. Moni myös suositteli kuivattuja luumuja, kun vatsa ei välttämättä toimi optimaalisesti synnytyksen jälkeen.

•Puolisoa varten kannattaa varata mukava tyyny ja vetskarillinen paita, että saa vauvan helposti ihokontaktiin. 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

6 comments

 1. Ann-Mari November 23, 2020

  Paljon onnea ihanasta vauvasta! :)
  Hyvä vinkki tuo oma viltti vauvalle – ihokontaktissa on mukava köllöttää sen alla. <3 Kaikissa sairaaloissa ei muuten ole kapalointi käytössä, kun sen hyödyistä/haitoista kait kiistellään :o

  Reply
  • Alexa November 23, 2020

   Kiitos paljon! ? Joo tuolla Espoossa kaikki meidän hoitajat kapaloi ja opeteltiin myös itse kapaloimaan siinä samalla. Ei toki koko aikaa ole hyvä kapalossa pitää, mutta ainakin meidän vauva rauhoittuu siitä tarvittaessa ? xx

   Reply
 2. Karoliina November 24, 2020

  Suuret onnittelut! ? kiitos näistä vinkeistä! Itse olen tällä hetkellä rv 9+4 hyvin alussa vielä ❤️ Otan näistä vinkkejä kun alan pakkaamaan

  Reply
  • Alexa November 24, 2020

   Kiitos ja samoin sinne! ? xx

   Reply
 3. Anna November 29, 2020

  Onnittelut vauvasta ja ihanaa joulunodotusta perheen kanssa!
  Onko sulla sattumoisin kokemusta Soft Goatin hanskoista? Niistä on saatavilla vain yksi koko ja mietin uskallanko ostaa joululahjaksi semmoiset äidilleni, jolla on ehkä hieman normaalia isommat kädet. :)

  Reply
  • Alexa November 30, 2020

   Kiitos paljon! ? Ei valitettavasti ole kokemusta, pahoittelut! ❤️ xx

   Reply