9 HAVAINTOA GDANSKISTA

Olen kuluneen viikon aikana saanut vastata paljon Gdanskiin liittyviin kysymyksiin, joten ajattelin että teen tällaisen perinteisen “havainto-postauksen” fiiliksistä mitä viikonlopun aikana heräsi.

We spent last weekend in Gdansk with Linda, and as I have a lot of Polish readers, I thought that it would be fun to share some thoughts on Gdansk. 

Arkkitehtuuri on mielettömän kaunista. Gdansk on täynnä mitä upeampia kapeita värikkäitä taloja, joista tulee helposti mieleen Amsterdam.

Paikalliset olivat mielettömän ystävällisiä ja puhuivat hyvin englantia. Ravintolassa oltiin aina aidosti kiinnostuneita asiakkaasta ja ravintolakokemuksesta.

Architecture is beautiful! Gdansk is full of beautiful narrow houses, which remind me a lot of Amsterdam. 

The locals are super friendly and helpful. We always got really good service wherever we went.

Puolassa on hyvin edullista. Asuttiin mitä ihanimmassa hotellissa (jolla oli hämmentävä nimi: Craft Beer Hotel) ja hintaa yölle tuli alle sata euroa. Hotelli oli muutenkin sijainniltaan fantastinen, kaikki oli lähellä.

Ruoka on Gdanskissa aivan törkeän hyvää ja edullista! Ei syöty yhtään huonoa annosta ja lounas keskimäärin maksoi n. 6€. Vegaaneille ja gluteenittomille tarjontaa oli vaikka kuinka, en ole varmaan koskaan törmännyt vastaavaan. Söin Gdanskissa myös elämäni parhaan pad thain.

Everything is really inexpensive in Poland, hotel stays and restaurant bills were roughly 50% less than in Scandinavia. For example a lunch would cost 6€ and a night at a fancy hotel less than a 100€.

Gdansk on suht pieni ja rauhallinen kaupunki, jossa voi liikkua jalan koko viikonlopun. Kaupungilla kierrellessä ei ole stressistä tietoakaan, vaan joka paikassa vallitsee ihanan tyyni ilmapiiri.

Turisteja Gdanskissa oli enimmäkseen pohjoismaista, mutta mitään suurta turistirysää ei ollut missään.

Gdansk is a small city and has a great fengshui. I felt so stress-free and good during the entire weekend. 

Most of the tourists in Gdansk were from Scandinavia. 

Gdanskissa myös uusi arkkitehtuuri on todella kiehtovaa! Talot on moderneja, mutta ne on suunniteltu mukailemaan kaupungin siluettia. Tykkään!

Karkkivalikoima (tärkeä) Gdanskissa oli huono, mutta erillasia purkka-makuja oli senkin edestä. Ostin siis kassillisen purkkaa ja joulukoristeita kotiinviemisiksi.

I also fell in love with the new architecture. It’s modern, but still really suitable to the skyline of the city. 

The candy selection was pretty poor (I’m sorry!), but there was so many different bubblegum flavours. So I brought home a many packages of bubblegum and some Christmas tree ornaments. 

Gdanskissa oli juuri sopivasti nähtävää, juuri sen verran että viikonlopussa ehti koluamaan koko paikan ja tuntemaan kaupungin. Voisin ehdottomasti mennä uudelleen joku kesäinen viikonloppu ja samalla tutustua myös viereiseen kaupunkiin Sopotiin ja sen kauniisiin rantoihin. Tämän matkan myötä myös Krakova ja Varsova alkoivat kiinnostamaan.

Gdansk is an awesome city for a laid-back weekend getaway. Totally liked it!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

8 comments

 1. Jenni S. | big mamas home December 2, 2018

  Kuulostaa ihanalta. 💕

  Reply
  • Alexa December 2, 2018

   Oli kyllä kiva reissu! 😍 xx

   Reply
 2. Minä December 3, 2018

  Tyhmä kysymys, mutta mistä on tuo leohuivi?

  Reply
  • Alexa December 3, 2018

   Ei oo tyhmä! 😘 Asukuvat tulossa! Se on Mangosta! xx

   Reply
 3. Pinja December 3, 2018

  Täytyy sanoa että kyllä muuten alkoi Gdanks ja Puola muutenkin kiinnostamaan taas enemmän! Täytyy kyllä joskus vielä ehdottomasti reissata sinne!

  Reply
  • Alexa December 3, 2018

   Joo suosittelen! 😍 xx

   Reply
 4. Marketta December 4, 2018

  Gdanskin, Varsovan ja Krakovan lisäksi suosittelen käymään Wroclawissa. Kaupunki on suomalaisille vähän tuntemattomampi, joten suomalaisiin turisteihin ei juurikaan törmää. Kaupunki on erittäin kaunis, ihanan edullinen shoppailijan ja nautiskelijan parariisi😀

  Reply
  • Alexa December 4, 2018

   Kiitos vinkistä, täytyy ottaa selvää 😍👌 xx

   Reply