8 KUUKAUTTA VAUVAN KANSSA

Kahdeksan kuukautta tuli hetki sitten mittariin! En mä kestä. Kuukaudessa ehtii aina tapahtumaan niin paljon, että näitä kirjoittaessa mun täytyy aina lukea edellinen kuukausiraportti, että muistan mihin viimeksi jäätiin. Joka kerta olen yhtä ihmeissäni siitä kuinka mittava yksi kuukausi on tuon pienen herran elämässä. Mittava, mutta menee samalla ihan salamannopeasti.

7-8 kuukausi on ollut edelleen yhtä mukavaa aikaa, kuin 6-7 kuukautta. Yöt ovat menneet pitkälti mukavasti, paitsi kovimmilla helteillä tyyppi heräilee juomaan pari kertaa yössä. Unohdin viime kuukausiraportissa kertoa, että ollaan jo useita kuukausia sitten heitetty kaikki unisäännöt romukoppaan. Se oli paras päätös ikinä! Tyyppi nukkuu kahdet päikkärit päivässä, menee n. 19 nukkumaan ja heräilee suunnilleen 7 aikoihin itsenäisesti. Suosittiin tarkkaa rytmiä 3-4 kuukauden tienoilla ja se oli varmasti siihen hetkeen sopiva päätös ja toimi silloin, kun oli itse niin hukassa työn ja vauva-arjen yhteensovittamisen kanssa. Se helpotti sopeutumista, kun oli jonkinlainen rytmi.

Sen lisäksi automatkat ovat viimein alkaneet sujumaan! Luojalle siitä kiitos. Ensimmäisinä kuukausina automatkat meni kuin siivillä, mutta jotain tapahtui 3-4 kuukauden välillä. Tyyppi alkoi inhoamaan automatkoja yli kaiken ja niin inhottiin kyllä mekin. Tilanne eskaloitui siihen, että välteltiin autoa minkä pystyttiin. Nyt viimeisen kuukauden aikana tilanne on yhtäkkiä muuttunut täysin. Hän joko nukkuu tai on suht tyytyväinen pieni reissaaja. Ei olla toki tehty tuntia pidempiä reissuja vielä, mutta tämä on jo erävoitto. Varmasti yksi suuri tekijä oli kaukalon vaihtaminen istuimeen, sillä onhan siinä huomattavasti mukavampi köllötellä. Muutos ei tapahtunut heti istuimeen vaihtaessa, mutta kyllä se varmasti jonkin verran auttoi.

Viime viikkoina herrasta on tullut myös huomattavasti ketterämpi liikkuja. Suuri muutos tapahtui ihan parissa päivässä ja sitä edelsi muutama todella levoton yö – kehitystä siis havaittavissa! Samoihin aikoihin myös höpöttely muuttui enemmän puhetta muistuttavaksi. Onhan se vielä kaukana siitä, mutta höpinä koostuu “lauseista”, jossa on eri äänialoja.

Nyt ollaan tosiaan Lindaa moikkaamassa Tukholmassa ja voin kirjoittaa matkustamisesta vauvan kanssa ihan oman postauksensa.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

8 comments

 1. Jonna July 9, 2021

  Ois ihanaa saada video Tukholman matkasta ?

  Reply
  • Alexa July 11, 2021

   Vitsi en tällä kertaa halunnut kuvata, kun ei oltu tavattu niin pitkään aikaan, että halusin keskittyä vaan yhdessä olemiseen! Vaikka siitä olisi kyllä saanut ihanan videon myös ? IG:n puolella on kyllä klippejä ja Nonsensen feedissä on ikuistettuna meidän jälleennäkeminen! ❤️ xx

   Reply
 2. Anni July 11, 2021

  Haluaisitko täsmentää, että mitkä kaikki unisäännöt heititte romukoppaan? Tulen itse välillä hulluksi, kun yritän kaikkien oppien mukaan toimia ja joudun kerta toisensa jäljeen kysymään itseltäni, että eikö vain toimi meillä vai teenkö itse asioita väärin. Jos annan mennä, niin kuin asiat meillä luonnollisesti toimii, niin oma pää laittaa vastaan ja sanoo, että ne säännöt ne säännöt. Todella rasittavaa!

  Reply
  • Alexa July 14, 2021

   Äh anna mennä vaan! Kaikki lapset on kuitenkin yksilöitä, unen tarve ja keinot on lopulta tosi yksilöllisiä. ? Tosin ymmärrän myös ton fiiliksen, sillä kävin ihan samoja ajatuksia läpi, kun vauva oli pienempi.

   Nykyään meillä mennään päikkäreille, kun herra alkaa vaikuttamaan väsyneeltä ja hän nukkuu niin kauan kun on nukkuakseen. Välillä se on 30 minuuttia ja välillä 1,5 tuntia. Välillä nukahtaa vaunuihin, kun ollaan menossa ja välillä laitan sänkyyn, jos ollaan vaan kotosalla. Tässä iässä tosin huomaa, että nukkuu sängyssä paremmin. Illalla vaan perus iltatoimet (puuro, kylpy jne.) ja sänkyyn 19-20 välillä, ei ole niin tarkkaa enää. Ja jos joku ilta menee joskus huonommin, niin ei se mitään, huomenna on uusi päivä! Mutta kuten sanottu, kaikki on tosi yksilöllistä ja myös ikä ja vaiheet vaikuttaa tosi paljon. Välillä täällä nukutaan tosi hyvin ja sitten tulee joku vaihe ja nukutaan huonommin. Onneksi aika on tuonut hommaan rentoutta! Tsemppiä sinne kovasti, kyllä se siitä ❤️❤️ xx

   Reply
 3. miki July 20, 2021

  You two are amazing !!
  Miki x

  https://www.littletasteofbeauty.com/

  Reply
 4. Mitä ihmettä? August 13, 2021

  Voi ei Alexa…..teidän podivalitusvirsi, superhuono idea!?
  Kaikkea mistä valititte, kutsutaan yrittäjyydeksi. Hullun outoa singota syytöksiä sekä kuulijoille että ties kenelle, eikä kurkata peiliin.
  Melkoinen pettymys kun olen sinua ja teitä jo ajatellut ihan fiksuina, sun tyyliäsi ihailen suunnattomasti jne. Nyt tuo surkeasti peitelty ahneuden puolustelu karautti fanituksen kiville ainakin joksikin aikaa. Sanomattakin selvää etten missään tapauksessa omien sanojenne mukaan suunnittelemattomista pissakakkaseksihihitys-jutuista aio maksaa.

  Reply
  • Alexa August 15, 2021

   Haluttiin jaksossa avata meidän syitä muutokselle, sillä koettiin että se oli tarpeellista. Nykyinen systeemi ei vain tässä elämäntilanteessa enää toiminut ja ollaan iloisia siitä, että päästään jatkamaan ja kehittämään podia paremmaksi! ☺️ En kutsuisi ahneudeksi sitä, että omasta työstä saa korvausta. Olet ilman muuta oikeutettu mielipiteeseesi, eikä kenenkään tarvitse kuunnella tai maksaa meidän sisällöstä jos ei niin halua. ? xx

   Reply