7 x PAREMPAA SÄHKÖÄ ARKEEN

kaupallinen yhteistyö – Fortum

Tällä hetkellä tehdään tehokkaasti suunnitelmia tulevaa asuntoprojektia varten, ja yksi asia josta ollaan aina oltu tarkkoja on sähkö. Itselläni ei rehellisesti sanottuna ollut sähköstä kauheasti tietoa silloin kun ostettiin ensimmäinen yhteinen asunto, mutta mieheni on sen verran tarkka että olen oppinut häneltä hurjasti! Tyyppi nimittäin rakensi ensimmäisen tietokoneensa itse ja teki siitä vielä vesijäähdytteisen, meikä oli aika mind-blown. Olen siis saanut hyvän “koulutuksen” näihin asioihin ja meidän taloudessa sähkön muodosta ja kulutuksesta ollaan tarkkoja. Fortum haastoi minut jakamaan muutamat “life hacksit” teille aiheeseen liittyen!

[group]

[half]

•Polttimot kannattaa vaihtaa LED-polttimoihin. Zarrossa on tullut kaikenlaiset polttimot tutuiksi ja muistelen vielä kauhulla niitä aikoja kun LED:it oli sinertäviä – ihan kauheita! Nykyään niitä saa suunnilleen jokaiseen valaisimeen ja eri värilämpösävyillä.
•Valot kannattaa sammuttaa kun lähtee kotoa. Itselleni aikoinaan oli suuri haaste muistaa kun pyyhelsi kiireessä, mutta nykyään olen oppinut säntilliseksi tämän kanssa.
•Telkkarin ja tietokoneen virta kannattaa sammuttaa katkaisimesta. Sähkölaitteet kuluttaa aina seinässä pidettynä sähköä.
•Laturit kannattaa ottaa pois seinästä silloin kun et käytä niitä. Tästä kohdasta olin myös itse aikoinaan yllättynyt! En tullut aikaisemmin ajatelleeksi että ne tietysti vie sähköä, oli siinä kiinni kännykkä tai ei.
•Kannattaa säätää huoneen sisälämpötila 20-22 asteeseen. Lämmitysenergian tarve pienenee 5 prosentilla, kun lämpötilaa laskee 1 asteella.
•Kannattaa kääntää kylppärin lattialämmitys pois päältä, jos olet poissa kotoa yli viisi päivää.
•Jos pidät pöytätietokonetta päällä joka päivä kaksi tuntia, se maksaa vuodessa 180 euroa. Samassa ajassa kannettavan tietokoneen käyttö maksaa vain 25 euroa ja tabletin 24 euroa. Kannettava tai tabletti on tältä kannalta huomattavasti fiksumpi vaihtoehto.

[/half]

[/group]

P.S. Jos missasit viimeksi mun sähköpyörä-postauksen, niin löydät sen täältä! Sähköpyörä on kyllä mullistanut meikäläisen arjen ihan täysin. En voisi enää kuvitella pyöräileväni ainoastaan normipyörällä, sillä liikkuminen sähköpyörällä on vaan niin paljon vaivattomampaa. Myös julkisen / taksin käyttö on vähentynyt huomattavasti sähköpyörän myötä. Ihan best! ❤️

Leave a Reply

Your email address will not be published.

5 comments

 1. Maija June 15, 2018

  Pakko mainita, että tuo laturien poisottaminen seinästä on aika huuhaata. Säästynyt sähköenergia on aivan minimaalista, vuoden aikana yhteensä n. 5snt luokkaa :)

  Reply
  • Alexa June 15, 2018

   En osaa tähän hätään sanoa keskimääräistä säästöä, mutta voin tarkistaa sen asiantuntijalta maanantaina. Toki isommat linjat, kuten polttimot jne., on isommassa roolissa myös sähkölaskussa. 😊 Mutta voin palata asiaan kun saan Fortumilta vastauksen! xx

   Reply
 2. J June 15, 2018

  Faktat kuntoon! Stand by- ja laturikohdat täysin valheellisia. Huonosti toteutettu yhteistyö :(

  Reply
  • Alexa June 15, 2018

   Ollaan Fortumin kanssa käyty keskustelua aiheesta muutamaan kertaan ja sieltäpäin olen myös nämä postauksen kohdat oppinut. Toki latureissa ym. säästö on taloutta kohtaan aika olematonta, mutta sähköä ne oppimani mukaan vievät kuitenkin seinässä ollessaan. Kiitos kuitenkin arvokkaasta palautteesta! 🙏 Vien tämän myös asiakkaalle eteenpäin. xx

   Reply
 3. Ansku in ireland June 15, 2018

  Noihin ylläoleviin kommentteihin latureista ja pienestä säästöstä; laskussa ei välttämättä näy mutta laturit ovat ainakin täälläpäin aiheuttanut monta tulipaloa joten ei suositella jättämään pistorasiaan jos ei ole käytössä.

  Reply