7 SYYTÄ RAKASTAA LONTOOTA

Ensimmäisenä havaintona pakko sanoa että Lontoosta tuli kertaheitolla Euroopan kaupungeista suosikkini. Sehän on ihan mieletön paikka!

Tässä vähän syitä siihen että miksi:

Lontoossa palvelun taso on ihan mieletöntä! En tiedä olenko missään muualla kokenut niin ystävällistä ja hyvää palvelua, oli sitten kyseessä ravintola tai vaikkapa taksi. Tuntui että joka paikassa palvelu oli ensiluokkaista, eikä missään tapauksessa yhtään päälle liimattua. Juuri sellaista ystävällistä, asiallista ja huomioon ottavaa.

Edelliseen viitaten on pakko mainita maailman ihanin tapa Briteissä, joka sulatti sydämeni jokainen kerta. Se kun sikäläiset lisäävät lauseen perään darling, love tai jonkun muun söpön hellyyttelynimen,  vaikka kyseessä on täysin tuntematon ihminen. “Could I bring you some tea, darling?”

Arkkitehtuuri on Lontoossa ihan mieletöntä. Yksi suosikkiasioistani reissatessa (tai ihan Helsingissäkin) on vaan kävely ja rakennusten katsominen ja analysoiminen. Olisi maailman ihaninta asua oman perheen kanssa vaikkapa Kensingtonissa söpössä town housessa, nimittäin niissä on jotain sanoin kuvailemattoman ihanaa charmia. Lontoo oli myös pullollaan mitä söpöimpiä värikkäitä taloja (lisää niistä mun Instagram-tilillä), joissa oli ihan oma söpö fiiliksensä.

Vaikka Lontoo on kaupunkina ihan mielettömän iso, on liikkuminen tehty siellä todella helpoksi. Metro kattaa koko kaupungin ja takseja sekä Ubereita on ihan joka nurkassa. Oli sitten kellon aika tai paikka mikä tahansa, niin liikkuminen oli super helppoa. Käveltyä tuli myös paljon, kun pyrittiin aina keskittämään päivän ohjelma tietylle alueelle.

Lontoossa on varmasti jokaiselle jotakin. Loputtomasti kulttuuria ja ihanaa arkkitehtuuria, mielettömiä kahviloita ja ravintoloita ja tietysti rajattomat shoppailumahdollisuudet. Tällä kertaa jätettiin shoppailut minimiin ja nautittiin enemmän vaan kaupungissa pyörimisestä. Vaikka useassa kaupunginosassa ehdittiin pyörimään ja monet ravintolat tuli koettua (plus Madame Tussaudin vahamuseo!), niin tuntuu silti siltä että paljon olisi vielä nähtävää ja tehtävää.

Hotellimme oli lähellä Covent Gardenia, joka osoittautui ihan loistavaksi sijainniksi – suosittelen! Sieltä on helppo liikkua mille tahansa puolelle kaupunkia ja Covent Gardenissa on myös paljon hyviä ravintoloita ja kahviloita. Yksi suosikeista siellä oli Ivy (jolla on useampi ravintola kaupungissa) ja myöskin Pariisin ultimate lemppari Frenchie oli juuri avannut sinne ravintolan. Unohtamatta tietysti Ladureeta tai Godivaa, josta pystyi iltaisin hakemaan jälkkärit hotellille.

Lontoossa on selkeästi joku kukkatrendi meneillään! Lähes jokaisessa korttelissa oli vähintään yhden liikkeen tai kahvilan julkisivu koristeltu kukkasin. Niitä oli niin paljon, että se kävi melkein huvittavaksi! Tosin tämä esteetikko ja kukkahifistelijä ei todellakaan valita! Niistä löydätte varmasti lisää kuvamateriaalia meidän IG-tileiltä.

Oh my! London just became my favorite city in Europe. Here are the reasons why:

First of all, wherever we went, the service was unbelievable. Friendly and sweet, yet polite and not too aggressive. I have never experienced service like that! It just made me so happy.

One of the sweetest things in their culture is adding “darling” or something similar to the end of the sentence, for example like “Would you like to have some tea, darling?” That’s the cutest thing ever and made me smile every time.

The architecture in London is just beyond mesmerizing. I love the old town houses, especially in the Kensington area and also the cute colorful houses in Notting Hill. 

London is such a huge city, but metro and uber works really well. It’s actually pretty easy to explore London!

I’m sure there something for everyone in London. There’s a lot of cultural attractions and beautiful architecture, and also amazing restaurants and endless shopping opportunities. 

We stayed near Covent Garden and it was definitely the best location. There are a lot of cozy restaurants (Like Ivy and Frenchie) and cafés and cute boutiques and most of the tourist attractions are quite nearby. 

There’s a huge flower trend going on! We saw beautiful flower decorations in numerous cafés and restaurants. You should check my Instagram, I’ll definitely post some cute flower pictures there! 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

27 comments

 1. Maija August 7, 2018

  Hei ja kiitos hienosta blogista! Kysymys liittyy vanhaan postaukseesi Guccin kultaisista kengistä. Minkä koon neuvot ottamaan niissä kengissä? Kiitos jo etukäteen vastauksestasi. :)

  Reply
  • Alexa August 7, 2018

   Mulla oli koon normaalia isommat 😊 xx

   Reply
 2. Minna August 7, 2018

  Missä hotellissa olitte, jos saa olla utelias? Ollaan menossa jälleen kerran Lontooseen ja olen miettinyt Firmdale ketjun hotelleja. Niitä on muutama juuri tuossa Covent gardenin ja Sohon alueella.

  Reply
  • Alexa August 7, 2018

   Oltiin sellasessa kun ME London, kiva oli! 😍 Kunhan muistaa laittaa ilmastoinnin pienemmälle, että ei saa flunssaa kuten me 😂 xx

   Reply
 3. Oona August 7, 2018

  Hei kannattaa suunnata Lontooseen joskus Chelsea Flower Show’n aikaan toukokuussa, jos tosta kukkaloistosta nauttii! Koko Chelsea muuttuu yhdeksi kukkamereksi ja eri huippumerkit järjestävät tilaisuuksia. Chanel järjestää brunsseja, Jenny Packham illallisia jne. Ja kaikki kukkien keskellä. Sen inspiroimana uskoisin aikanaan kaikkien noiden kukkaseinien ilmestyneen Lontoon katukuvaan kesän ajaksi, onhan se kaunista!

  Itse rakastan sitä tunnelmaa Lontoossa, jokainen kaupunginosa on kuin pieni kyläyhteisönsä ja kulmapubi toimii olohuoneena. Siksi siellä viihtyykin, kun suuressa kaupungissa on kuitenkin pienen kaupungin tunnelma ja yhteisöllisyys on aivan mieletöntä. Tän takia aina suosittelen vaeltamaan vaikka Kensingtonissa sivukadulle ja astumaan vaan johonkin pubiin sisään – tapaa varmasti mielenkiintoisia paikallisia aivan eri tavalla kuin muuten! Toki varmaan tässäkin riippuu missä päin kaupunkia liikkuu, mut tää fiilis erityisesti tulee länsi- ja pohjois-Lontoossa. Mut yks asia mitä ei vaan osata on se talojen rakennus 😂 hienolla kadulla (josta sultakin oli kuvia) tuuli vinkuu nurkissa, joka huoneessa olevat kokolattiamatot (jopa kylppäreissä) ja ikkunat on yksilasisia (tähänkin on sääntö kaupungilta ettei lasit voi olla sellasia kaksilasisia mitä Suomessa, pilaa historiallisen tunnelman kuulemma). Kauniita katsoa, mut ei niin ihania asua ainakaan talviaikaan 😂

  Reply
  • Alexa August 7, 2018

   Hei ihana kommentti, kiitos! ❤️ Ja oi toi Flower Show kuulostaa UNELMALTA! Eli pakko siis toukokuussa tulla sinne ihailemaan 😍 xx

   Reply
 4. Julia August 7, 2018

  On kyllä mahdollista joutuu odottamaan Lontoossa Uberia jopa 20 minuuttia jos vaikka haluu sellasen lauantaina aamuyöllä Shoreditchissa… Nimim. Kokemusta on :D mut joo yleensä niitä saa tosi hyvin! Paitsi tietysti sit ku sitä ihan ehdottomasti tarvis, niinku vaikka sillon lauantaina aamuyöllä…

  Reply
  • Alexa August 8, 2018

   Voin kyllä kuvitella, vaikka kokemusta ei tosta yöstä olekaan 🙈 Mekun ollaan tämmösiä mummoja että ollaan jo keskiyöllä nukkumassa! xx

   Reply
 5. Milla August 8, 2018

  Kivat Lontoo-postaukset, en olekaan Lontoossa käynyt pian 10 vuoteen, vaikka kaupungista pidänkin, miten se onkin jäänyt itsellä niin taka-alalle viime vuosina..? Hei ihan random-kosmetiikkakysymys: Muistelisin että sulla oli käytössä Estee Lauderin double wear-meikkivoide? Mikä sävy sulla on ja ootko ollut tyytyväinen sävyihin? Vaihdoin juuri light-versiosta siihen “täys” versioon ja koen että se on tosi punainen, vaikka pitäisi olla neutral-linjasta.

  Reply
  • Alexa August 8, 2018

   Lontoo on kyllä huikee! 😍 Double Wearista mulla on ollut useampi sävy, Ecru on ollut yks lemppareista. Mä en olekaan verrannut lightia ja sitä normaalia sävyjen puolesta, joten en oo kiinnittänyt tohon huomiota! xx

   Reply
 6. Anne August 8, 2018

  Lontoo on kyllä niin ihana ❤️ Mä oonkin joskus ihmetellyt, että mitenhän sä et ole sinne paljon matkustanut ja hehkuttanut sitä. 😁 Itse olen käynyt Lontoossa keväällä ja viime joulun vietimme siellä, joka oli kyllä upea ja ikimuistoinen. Myös kevät on ihanaa aikaa, kun Kirsikkapuut ym. kukkii. 🌸

  Reply
  • Alexa August 8, 2018

   No joo! Nyt on virhe korjattu 😍🙏 xx

   Reply
 7. Julia_ August 8, 2018

  Heips, ei liity tähän postaukseen. Mutta on ollut mieles kysyä että miten järjestelet ja säilytät sun kuvia? Niitä ja videoita varmasti kertyy paljon bloggaajana. Olisi mielenkiintoista kuulla :-) Itsellä kun meinaa kone täyttyä pelkistä reissukuvista ja kun kuvia puhelimessa sekä kamerassa. Loputon suo :/D

  Reply
  • Alexa August 8, 2018

   En mä kauheasti säilytä, muuten kun blogin serverillä 🙈 Tärkeimmät tiedostot laitan mun LaCie-merkkiselle ulkoiselle kovalevylle. 😊 xx

   Reply
 8. Utelija August 8, 2018

  Minkä hintanen uber oli Lontoossa? Käytittekö uberia myös lentokenttäkuljetukseen? Kiinnostaisi tietää, kuinka kauan matka lentokentälle/lentokentältä suunnilleen kesti :)

  Reply
  • Alexa August 9, 2018

   Uber oli tosi kohtuuhintanen, suurinosa kyydeistä oli 6-8 puntaa. Lentokentälle mentiin toiseen suuntaan Uberilla ja Linda otti sen, niin en tiedä paljon se tarkalleen oli. Arvio taisi olla jotain 40 punnan luokkaa. Taksi oli euroissa 100€, joten Uber tulee varmasti halvemmaksi anyway. ☺️ xx

   Reply
  • noora August 13, 2018

   Mäkin heitän tähän vinkkini kun Lontoossa on tullut jonkin verran reissattua :) Otan kentältä aina Heathrow express junan Paddingtonin asemalle (menee non-stoppina terminaalista sinne), ja juna-asemalta taksin hotelliin. Tämä on osoittautunut nopeimmaksi vaihtoehdoksi ruuhkista riippumatta ja ymmärtääkseni ei ole kalliimpi kuin taksi koko matkalle. (Määränpäänä tällöin ollut Portman Square)

   Reply
   • noora August 13, 2018

    Pitipä kirjoittaa että ei siis ole kalliimpi kuin über, ei ole yhtä kallis kuin taxi😅

    Reply
   • Alexa August 13, 2018

    Hei jes kiitos vinkistä! Etenkin keskustaan päin matka oli tosi pitkä, toiseen suuntaan meni sitten nopeesti. Mutta ens kerralla ehdottomasti haltuun! 😍 xx

    Reply
 9. Merja August 8, 2018

  Kiitos ihanista Lontoon hehkutuksista, kiva lukea ja katsella upeita kuvia yhdestä lempikaupungeistani.

  Reply
  • Alexa August 9, 2018

   Ihana kuulla! 😍 xx

   Reply
 10. Lellu August 8, 2018

  Heippa! Oon pahoillani tää ei liity mitenkään postaukseen mut aattelin kysyy sulta sun Antigonasta. Mietin sitä yliopistoon laukuks, eli pitäs raahata 13″ läppärii ja A4 luentopaperii + pientä roinaa. Se on niin törkeen kallis et haluisin et se ois sit oikeesti käytännöllinen ja lukenu monii laukkufoorumeita ja ne jakaa aikalailla mielipiteet, käyttäsitkö sää sitä tälläsessa tilantees? Ja sulla oli se kiiltävä nahka..?

  Oot upee ja katon sun elämää ja saavutuksias ehdottomasti ylöspäin, ja siks oon itekki repiny itteeni töitten ja yliopiston välillä et joskus munkin elämä pääsis siihen pisteeseen. KEEP GOING❤

  Reply
  • Alexa August 9, 2018

   Voi ihana oot, kiitos ihanista sanoistasi! ❤️ Antigonaa voin suositella kyllä lämpimästi, siihen mahtuu hyvin 13″ ja luentopaperit. Mulla on kiiltävä nahka, se on kestänyt käyttöä tosi hyvin. Se mattasempi on kai pehmeämpi ja menettää muotonsa helpommin. Oon vähän harkinnut omani myymistä, kun mulla on 15″ kone nykyään ja se ei mene siihen. Laita mulle vaikka s-postia jos kiinnostaa! ☺️ xx

   Reply
 11. Emma August 9, 2018

  Ihana postaus! Koskaan en ole Lontoossa valitettavasti päässyt vielä käymään, mutta eiköhän joku päivä! Ihastuttavia kuvia taas olit ottanut ja Lontoo näyttäisi olevan makuuni ihanine kahviloineen ja rakennuksineen.

  Voin samaistua tohon yhteen kohtaan, missä kerroit brittien lisäävän darling..love ym. Omassa työssäni olen huomannut tämän myös, kun paljon turisteja käy ostoksilla niin juuri brittiläiset usein ovat erittäin ystävällisiä, iloisia sekä monesti loppuun heittäneet darling, lady, love! Todella söpöä ja ihanaa, että ventovieraalle sanotaan noin 😍😍😍

  Reply
  • Alexa August 9, 2018

   Ah joo Lontooseen todellakin, kun mahdollisuus tulee 😍 Ja on ne britit niin herttasia, ei siitä pääse mihinkään! ❤️ xx

   Reply
 12. Erika August 12, 2018

  Lontoo on ihan lemppari! Kolme kertaa siellä käynyt (Ja neljäs luultavasti edessä) eikä ikinä kyllästy 😍

  Reply
  • Alexa August 12, 2018

   No älä muuta! 😍🙏 xx

   Reply