6 AKTIVITEETTIA KESÄ-HELSINKIIN

july 27, 2017, Helsinki

Melonta ja SUP-lautailu. Käytiin juuri viime viikolla poikaystäväni kanssa Espoon (pahoittelen, juuri Helsingin rajalla!) Keilaniemen edustalla olevassa Laguuni-vesiurheilukeskuksessa viettämässä aikaa. Oli ihan täydellinen treffi-illan aktiviteetti! Pyöräiltiin sinne keskustasta n. 20 minuutissa, siinä sai samalla hyvät alkulämmöt. Suositus myös paikan burgereille ja bataattiranuille, ne oli vähintään Espoon parhaat.

Tennis ja Padel. Molempia pallopelejä on tullut leikkimielisesti harrastettua tänä kesänä ulkokentillä moneen otteeseen. Ulkokenttiä löytyy mm. Talista, Töölöstä ja Hernesaaresta.

Pyöräily. Ei Alexaa ilman pyöräilyä. Tänä kesänä on tullut pyöräiltyä joka päivä, se on paitsi hyötyliikunnan muoto, mutta myös loistava aktiviteetti. Oma suosikkilenkkini menee ensin Etelä-Helsingin rantoja pitkin, siitä Hakaniemen kautta Herttoniemeen ja Viikin kautta takaisin. Vaikka pyöräily ei ajatuksena nappaisi, niin suosittelen silti testaamaan kaverin kanssa ja lopettamaan lenkin vaikkapa Birgittaan iltateelle – toimii.

Here is a list of my favorite summer activities in Helsinki:

•I love water sports like kayaking and paddleboarding during the summertime. There’s a place called Laguuni in Espoo, which is definitely a water sports heaven. We had a date night there with my boyfriend and it was so much fun! They also serve the most delicious burgers and sweet potato fries. 

•Tennis and Padel. We have been playing every week outdoors and I totally love it! 

•As you guys know I love biking! If you ever visit Helsinki during summertime I dare you to see the city by bike. My favourite route is to start from Kaivopuisto, continue to Kulosaari and Viikki and then come back to the city via Arabia. 

Eiranrannan kahvilat. Birgitta ja Löyly, niistä on mun kesä luotu. Molemmissa on tullut loman aikana vietettyä aikaa melkein päivittäin. Birgitasta saa varmasti kaupunkin parhaan jääkauralaten ja Löyly on selkeästi parantanut palvelun ja tarjonnan tasoa viime kesästä. Iso peukku molemmille!

•Suomenlinna, Lonna ja Skiffer. Nuorena tuli käytyä Suomenlinnassa useita kertoja kesässä, mutta viime vuosina se on jostain syystä unohtunut. Täytyy siis tänä vuonna skarpata ja ottaa joku aurinkoinen päivä nokka kohti Suokkia. Ravintola Lonna ja Skiffer on ehdottomasti myös suurimpia kesä-Helsingin helmiä.

•Hietsun kirppis. Hietsun tori on lapsesta lähtien ollut minulle yksi kesän symboleista. Kirppiksellä on ihanaa pyöriä ja fiilistellä, ja nykyään torin laidalta löytyy myös useita terasseja. Fat Ramenin nuudelit on kokeilemisen arvoiset ja Le Marchen salaatit huippu hyviä.

•The cafés at Eiranranta. I just love Birgitta and Löyly, they are the most beautiful summer restaurants by the sea. 

•Suomenlinna, Lonna & Liuskaluoto. If you want to go island hopping these places are the best places to see. Suomenlinna is the biggest and the most beautiful island to go and Liuskaluoto is just a teeny-tiny island, the home of restaurant Skiffer. 

•Hietalahti Market Square. It has always been one of the biggest symbols of summer for me. I just love to enjoy the warm summer days by strolling around in the flea market . Nowadays there are a lot of restaurants as well, I would recommend Fat Ramen for ramen and Le Marche’s yummy salads. 

8 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *