7 x Cape Town First Impressions

cape_town_waterfront capetown_waterfront

Yksi päivä vasta Kapkaupungissa takana, mutta vaikuttaa kyllä ihanalta paikalta. Tässä ensimmäisiä fiiliksiä paikasta.

•Sää on mitä täydellisin. Päivällä n. +24 ja illalla hiukan viileämpää, eli sellainen Suomen kesä parhaimmillaan.
•Arkkitehtuuri keskustassa on ihan mieletöntä! Värikkäitä kauniita vanhoja taloja on vaikka kuinka paljon. Täällä voisi ihailla katuja ja kauniita rakennuksia vaikka päivätolkulla.
•Ihmiset ovat todella auttavaisia ja mukavia, ja asioimista helpottaa se että englanti on täällä paikallinen kieli.
•Keskustassa on mielettömän siistiä.
•Ei tulisi ensimmäisenä mieleen että on Afrikassa. En osaa sanoa että muistuttaako Kapkaupunki varsinaisesti mitään muuta kaupunkia, mutta täällä on paikoittain todella eurooppalainen tunnelma.
•Uber toimii täydellisesti! Kyydit tulevat muutamassa minuutissa ja maksavat pari euroa.
•Sokerina pohjalla on se että aikaeroa ei Suomeen ole ollenkaan. Helpottaa kyllä todella paljon lomarytmiin pääsemistä pitkän lennon jälkeen!

Eli ensimmäinen päivä antoi kyllä todella miellyttävän kuvan tästä kaupungista. Nyt en yhtään ihmettele niitä ylistyssanoja, mitä olen kaikilta täällä käyneiltä kuullut. Toivottavasti mielikuva vain vahvistuu matkan aikana! Kuvasin koko eilisen päivän vlogia ja jatkan sitä tänään, eli alkuviikosta tulee taas uutta videomatskua tänne. Ja hei kaikki vinkit ovat ehdottomasti tervetulleita. Suunnitelmana olisi käydä safarilla ja viinitiloilla, kertokaa toki jos teillä on jotain must-see -kokemuksia!

Good morning from Cape Town! We have been here for only 24 hours, but I still already love this place. Here are my first impressions of Cape Town.

•The weather is beyond perfect. +24 during the days, so it’s warm enough but not too hot. 
•The architecture is amazing! I just love the beautiful colourful buildings and the gorgeous little details they have. I need to take more pictures today!
•People seems to be super friendly and helpful. English is one of the native languages here, so it’s really easy to communicate and get things done. 
•The city is also very clean and taken care of. 
•Cape Town is really international and some parts of the city reminded me of Europe. 
•Uber works seamlessly. There are a lot of Ubers here and the rides are pretty inexpensive (around 3€). 
•Cape Town shares the same time zone with Finland, so It’s pretty awesome to start the holiday without jet lag. 

The first day left me a great first impression. Hopefully I’ll love this place even more when the vacation is over. If you have any Cape Town tips, let me know! :)
capetown_watefront

Leave a Reply

Your email address will not be published.

20 comments

 1. Annn January 29, 2017

  Oi, vaikuttaa upealta paikalta jo nyt! Ihanaa lomaa <3

  Reply
  • Alexa January 29, 2017

   No kyllä! Kiitos :) xx

   Reply
 2. Maria January 29, 2017

  Ihania kuvia! Kapkaupunki on itselläkin ollut vuosia haaveissa, ehkä tänä vuonna tai ensi vuonna viimeistään päästävä! <3

  Halusin kysyä, että kuka on koodannut tämän sinun blogin pohjan? Haluaisin tilata jostain blogilleni uuden pohjan, mutta haluaisin ensin kuulla suosituksia hyvistä tekijöistä.

  Reply
  • Alexa January 29, 2017

   Voi kiitos :) Vaikuttaa kyllä upealta paikalta! Blogin on koodannut Richard, laita mulle meiliä jos kaipaat hänen yhteystietoja. Portfoliota hänellä ei ole… xx

   Reply
 3. Maria January 29, 2017

  Kannattaa käydä lauantaina (jos ootte silloin vielä Kapkaupungissa) ruokamarkkinoilla Salt Riverissä Old Biscuit Millissä, todella paljon erilaisia ruokakojuja, ehdoton must! Sit ravintolavinkki: Kloofstreet House. Niin hyvää ruokaa ja tajuttoman kaunis ravintola. Suosittelen lämpimästi! Ja tietysti pingviinien bongailu Boulder’s Beachilla. Ja kannattaa mennä kasvitieteelliseen puutarhaan, siellä pidetään kesällä ulkoilmaleffailtoja, kannattaa googlettaa jos teidän reissulle sattuisi sellainen, on tajuttoman upea kokemus katsoa leffaa kauniissa puutarhassa vuorten ympäröimänä. Siellä voi sit ostaa viiniä tai hampurilaisia leffaevääksi. SUOSITTELEN!

  Reply
  • Alexa January 29, 2017

   Oi kuulostaa hei super hyviltä vinkeiltä! Kiitos :) xx

   Reply
 4. Suvi January 29, 2017

  Paikallisten erinomainen englannintaito johtuu varmaankin siitä, että englanti on maan virallinen kieli (tai siis yksi niistä). Pidän blogistasi, mutta tuollaiset aukot perusasioissa antavat hieman epäammattimaisen kuvan. Vähän sama, kuin New Yorkiin matkustaessa kommentoisi, että paikalliset puhuvat hyvää englantia…

  Reply
  • Alexa January 29, 2017

   Totta kai sen tiesin! Kirjottelin postausta kun olin ollut samoilla silmillä 30h, niin ilmeisesti ilmaisin vain itseäni huonosti (aina sama riski kun lähtee väsyneenä kirjottelemaan). Pahoittelut siitä :) xx

   Reply
 5. Jenni S. / big mamas home January 29, 2017

  Vaikuttaa upealta paikalta. Ja noi lämpötilat ovat häkellyttävän samanlaiset kuin suomessa. Äitinikin, joka oli vuosi sitten Johannesburgissa, sanoi ettei lämpömittari vaikuttanut ollenkaan mielikuviin Afrikasta. Hän oli odottanut paljon kuumempia säitä.

  Reply
  • Alexa January 29, 2017

   On kyllä mieletöntä! Ja ihanaa nimenomaan että ei ole liian kuuma :) xx

   Reply
 6. Mikko January 29, 2017

  Ihanaa! Varasimme juuri loppuvuodeksi lennot sinne, testissä nyt Qatarin reitti. Kannattaa ajella rantatietä, lahdet ovat upeat. Pöytävuori, pingviinit, Hyväntoivonniemi, Buicuit Mill -markkinat, Roundhouse-ravintola, Stellenbosch ja etenkin Lanzeracin viinitila on suosikkini – myös Tokara on kiva. Township kierros olisi hyvää vastapainoa, jäi itseltä viimeksi väliin. Harmittaa.

  Täällä omia tunnelmia: http://www.lily.fi/blogit/private-blend/stellenboschin-viinitilat

  Julialla myös mahtavia vinkkejä: http://www.cosmopolitan.fi/blogit/julia-toivola/avainsana/1802/1842

  Enjoy!

  Reply
  • Alexa January 29, 2017

   Jes, hei kiitos Mikko hurjasti vinkeistä! Me lennettiin myös Qatarilla ja voin lämpimästi suositella. Pöytävuori taitaa ollakin tänään ohjelmassa ja Stellenboschia ollaan suunniteltu myös. Julian arkistot ovat olleet myös kovassa käytössä! Kiitos vielä :) xx

   Reply
 7. what the hell is going on in our world?? January 29, 2017

  Johtuneeko eurooppalainen fiilis apartheid -historiasta joka on kyllä yksi rumimmista eikä mitenkään hehkutettavaa:( Ovatko tummaihoiset siellä edelleen pelkkiä kuskeja ja palvelijoita, äänettömiä valkoisten lakeijoita? Juuri tänään tuntuu erityisen pahalta vrt. Ääliö-Trump!!!! :'(

  Reply
  • Alexa January 29, 2017

   Ei johdu, en puhunut ihmisistä. Tarkoitin keskustan infrastruktuuria :)

   Reply
 8. Westend Mum January 29, 2017

  Kuulostaa oikein mielenkiintoiselta. Lisää kokemuksia tänne, kiitos!

  Reply
  • Alexa January 29, 2017

   Jee, mukavaa että tykkäät!! :) xx

   Reply
 9. caligirl January 30, 2017

  Oih, yksi haavematkakohteistani! Toivottavasti saamme kuulla lisaa Kapkaupungista upeassa blogissasi :)

  Reply
  • Alexa January 30, 2017

   Joo kyllä! :) Just olen tässä koko aamun koittanut saada ladattua videoa YouTubeen, mutta netti on niin hidas että iltaan menee :( xx

   Reply
 10. Elina January 30, 2017

  Ihanalta kuulostaa! Nauti täysin siemauksin reissusta :) Haluaisin lisäksi kysellä, onko tänä keväänä tulossa blogikirppistä/ onko sellaisen ajankohdasta vielä tietoa? xx

  Reply
  • Alexa January 30, 2017

   No on kyllä mahtavaa täällä! :) Ei ole mun tietääkseni ainakaan vielä suunnitteilla! xx

   Reply