5 kuukautta vauvan kanssa

Pitkästä aikaa! Blogin päivittäminen on jäänyt hiukan vähemmälle viime viikkoina. On vaan tunnustettava itselle, että rahkeet ei riitä ihan kaikkeen juuri tällä hetkellä. Vauva pitää eri tapaa kiireisenä kun vastasyntyneenä ja töitäkin (onneksi) riittää, niin on pitänyt miettiä ajankäyttöä vähän uudelleen. Instagramia päivittelen useammin ja podi tulee tietysti kerran viikossa tuttuun tapaan. Tänne ajattelin raapustella silloin, kun on enemmän kirjoitettavaa ja perus arkiset höpinät ja vinkit tulee luontevamin IG:n puolelle. Blogia en ole kuitenkaan lopettamassa, tänne on ihanaa höpötellä menemään. Remppablogin puolelle teen myös pikku hiljaa sisältöjä, kun hommat etenee. Vai haluaisitteko mieluummin rempalle omistetun IG-tilin? Mikä vaan palvelee teitä paremmin, niin sopii mulle.

4-5 kuukauden välillä on tapahtunut paljon ja nyt tosiaan noi hulinat ja muut sekoilut ovat helpottuneet. Yöunet ovat palanneet takaisin normaaleiksi pienen unikoulun myötä. Kannattaa tutkia ja tutustua siihen, että mikä on oman lapsen temperamentille oikea aika ja tapa, mikäli unikoulua haluaa kokeilla. Me tehtiin niin, että jos tyyppi heräsi yöllä alle 4h edellisestä syötöstä, niin odotettiin, että hän nukahtaa uudelleen itse. Se oli aika raskasta puuhaa väsyneenä keskellä yötä, mutta tuotti onneksi tulosta muutamassa päivässä. Nyt herätyksiä on siis 1-2 klo 19-07 välillä, mikä tuntuu taas ihan luksukselta. Päikkärit sujuu jälleen myös paremmin.

Tällä hetkellä meidän rytmi näyttää tältä:
07:00 herätys
09-10 päikkärit
12-14 päikkärit
16-16:45 päikkärit
18:20 iltatoimet ja ennen 19 nukkumaan

Tämä toimii toistaiseksi tosi hyvin! Ollaan myös päästy maistelemaan kiinteitä ja se on tuonut uutta jännää sisältöä meidän päiviin. Voin rehellisesti myöntää, että en ole pahemmin vääntänyt omia soseita, vaan enimmäkseen kaupan luomusoseilla on mennyt ja hyvin on maistunut. Tästä oli mun mielestä äärimmäisen vähän tietoa missään, ehkä oletetaan, että ihmiset tietää miten kiinteät aloitetaan? Mulla ei ollut ainakaan mitään havaintoa. Aloitettiin tosiaan pienillä maisteluannoksilla (pari lusikallista) 1-2 kertaa päivässä imetyksen jälkeen ja tietysti alkuun niistä vähän tylsemmistä mauista. Perunaa, porkkanaa, parsakaalia ja niin edelleen. Sen jälkeen siirryttiin myös makeampiin ja Miltonin lemppari tuntuu olevan Ella’s Kitchenin Banaani-Omenasose. Nyt ruoka maistuu jo tosi hyvin, pelkkä ruokalapun esiin ottaminen saa tyypille hymyn huulille.

Muuten kehitys on ihan huimaa ja se tekee arjesta tosi palkitsevaa. Yhtenä päivänä huomasin, että Milton nappasi itse leikkimatolta lelun ja alkoi tarkastelemaan sitä. Skills to pay the bills! Hän tykkää myös jutella kovasti ja tuo vuorovaikutus on ehkä parasta mitä tiedän juuri nyt. ❤️

Muuten yritän tasapainotella vauva-arjen ja yrittäjän elämän välillä, joka ei ole tosiaan helpoimmasta päästä – etenkin kun oman sometyön lisäksi pyöritetään myös Almadaa. Yritän olla itselleni armollinen sekä keskittyä täysillä vauvaan ne hetket, kun hän on hereillä. Sen lisäksi meillä käy hoitaja pari kertaa viikossa muutaman tunnin ajan, jotta pystyn osallistumaan palavereihin tai hoitamaan muita asioita. Se oli kyllä tosi hyvä päätös, vaikka se alkuun vaikealta tuntuikin – puhun tästä tämän viikon podijaksossa enemmän. Olen kyllä todella kiitollinen siitä, että meillä on hoitajaan mahdollisuus.

Muuten arki rullaa aika mukavasti ja tämä kaikki tuntuu nyt ihanan normaalilta. ❤️

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

35 comments

 1. Lotta April 4, 2021

  Kiitos postauksesta ja tsemppiä sinne! Toivon, että sisältö rempasta ja muista jaetaan myös täällä – itselläni ei ole instagramia. Mukavaa kevättä!

  Reply
  • Alexa April 4, 2021

   Kiitos paljon! ? Ja samoin sinne! xx

   Reply
 2. Anni April 4, 2021

  Mitä käytännössä tarkoittaa „…odotettiin, että hän nukahtaa uudelleen itse.“ ? Ymmärrän tuon niin, että vanhemmat eivät tee mitään, vaan korkeintaan valvovat uudelleennukahtamisen.Mutta entä jos vauva huutaa? Annetaanko huutaa? Tai entä jos ei vaan nukahda? Kaunko max odotellaan? Haluaisitko selventää teidän unikoulun toimintaa ja periaatteita? Olen yhdestä unikoulusta lukenut ja ymmrtänyt idean, en vaan tiedä onko kaikki unikoulut samanlaisia.

  Reply
  • Alexa April 4, 2021

   Unikouluja on hurjasti erilaisia. https://www.mll.fi/vanhemmille/vinkkeja-lapsiperheen-arkeen/kotiunikoulut/ Tuolta löydät tietoa eri vaihtoehdoista. ? Me pistäydyttiin muutaman kerran tarkistamassa että kaikki on hyvin ja toivottamassa uudelleen hyvät yöt. Ekana yönä odoteltiin 35 minuuttia ja toisella kerralla hän nukahti 20min jälkeen. Jokainen toimii tietysti parhaaksi näkemällään tavalla, mutta meillä syöttö olisi ollut sitten vaihtoehto, mikäli unta ei olisi muuten tullut. ❤️? xx

   Reply
 3. ? April 4, 2021

  Siis Milton on hereillä vuorokaudessa vain n.7-8 h? Ja jos käytät ulkopuolista hoitajaa eikä miehesi ole hänen kanssaan niitä hetkiä, milloin sitten kun olen kertomastasi käsittänyt ettei tee etätöitä? Kun puhut kuitenkin yksikössä..?
  Myös unikoulu askarrutti, olisiko syy heräilyihin voinut olla liian suuri päikkärien määrä? Voiko unta kovin kauaa enää 16 h + /vrk riittää?

  Reply
  • Alexa April 5, 2021

   Mieheni on siis etätöissä, mikä on kyllä ihan huippua! Toki hän on silti töissä kiinni päivisin, eikä pääse vaikkapa vaunulenkille. Siitä syystä käytetään siis hoitajaa 1-2 kertaa viikossa, jotta saan lounaslenkin ajan hoidettua pakollisia menoja. Päikkäreitä ollaan koko ajan tarpeen mukaan vähennetty ja nyt selkeästi noi viimeiset päikkärit on enemmänkin tehotorkut ennen yöunia. Tyyppi ei siis jaksa enää nukkua tuossa kohtaa kun 15-30 minuuttia, vaikka kirjasin tuon 45 minuuttia, mikä oli vielä tuossa muutamia viikkoja sitten sopivan verran. Muuten uskon, että tämä määrä unta on aika lailla se suositeltu määrä tässä kohtaa ikää. Ja mieheni viettää kyllä tosi paljon vauvan kanssa aikaa, vaikka töissä onkin. Onneksi isyyslomaakin on vielä pari viikkoa tälle keväälle jäljellä! ? Kirjoitan usein yksikössä siitä syystä, että olen tottunut kirjoittamaan vaan omasta näkökulmastani, vaikka molemmat ollaan ihan 50% 50% vanhempia. Täytynee siis kiinnittää tuohon enemmän huomiota tulevaisuudessa. ? xx

   Reply
 4. Essi April 4, 2021

  Mukava lukea tällaisia ihan peruskuulumisia sun arjesta ? Milton on tosi söötti ja kuulostaa niin ihanalle jutteluineen. Mielelläni minäkin lukisin täältä blogista remppakuulumisia, vaikka ig:ssä jonkun verran käynkin.

  Kaikkea hyvää ja paljon jaksamista arkeen<3 Piristät ainakin mun arkea näillä päivityksillä!

  Reply
  • Alexa April 5, 2021

   Voi kiitos paljon ihana! ❤️ xx

   Reply
 5. Kdr April 5, 2021

  Moi Alexa, kiitos kaikesta vauvasisällöstä, siitä on ollut paljon apua meillekin <3 muistelisin että mainitsit jossakin podin jaksossa vähentäneesi tunnin-pari Miltonin päiväunista ennen tätä nykyistä rytmiänne. Muistatko minkä ikäinen M oli silloin ja mistä päiväunipätkästä oli kyse? Kiitos

  Reply
  • Alexa April 5, 2021

   Voi kiitos ihana! ? Otettiin alkuun 30 minuuttia vikoista päikkäreistä, sitten sen jälkeen aamupäikkäreistä ja nyt lounaspäikkärit on luontaisesti jääneet pariin tuntiin. Nyt myös noi vikat päikkärit on vähän mitä vain 15 minuutin ja 45 minuutin väliltä, kunhan saa pienet tehotorkut ennen yöunia ? Noi rutiinit tulee onneksi aika luontaisesti tässä 4-5kk kohdalla! xx

   Reply
 6. minttu April 5, 2021

  Minäkin toivoisin remppajuttuja blogin puolelle – ne kiinnostavat tosi paljon, mutta minulla ei ole instagramia. Mukavaa kevättä!

  Reply
  • Alexa April 5, 2021

   Kiitos ja samoin! ? xx

   Reply
 7. TarjaL April 5, 2021

  Oliko remppa-blogi erikseen? Kannattaa tutustua “Luomuruokaa lapselle” – kirjaan, olen sen avulla syöttänyt meidän lapset omilla soseilla. Simppeli sormiruoka on myös kätevä tietopankki.

  Reply
 8. Eve April 5, 2021

  Kirjoita remppajuttuja tänne blogiin.

  Reply
 9. Mk April 6, 2021

  Nukahtaako milton itse päikkäreille 2 h valvomisen jälkeen? Onko hän siis väsynyt jo 2 h valvomisen jälkeen? Itse olen myös laittanut vauvani 5,5 kk vaunuihin ja lähtenyt kävelemään sen 2 h jälkeen, mutta ensin tulee huutoa ja vaikuttaa että jaksaisi olla pidempään hereillä, mutta nukahtaa kyllä alle 5 minuutissa. Itse just taistelen tuon hereillä olon kanssa kun en huomaa väsymyksen merkkejä, mutta jos haluaa 3 päikkärit päivään ni aika meinaa loppua kesken jos valvottaa yhtään pidempään kun tuon 2 h ja haluaa saada unille 19-20 aikoihin. :D illalla meillä valvoo 3 h ennenkuin nukahtaa. Just miettinyt että kuinkakohan kauan näillä kolmilla päikkäreillä mennään. Kohta jää yhdet päikyt pois, tai sit vaan pitää valvoa väleissä 2,5 h mutta sit yöunet kyllä siirtyy myöhempään.. vaikeeta :D

  Reply
  • Alexa April 6, 2021

   Joo meillä on tällä hetkellä ainakin ihan naatti 2h valvomisen jälkeen, eli just sen takia pystyy vielä pitämään kolmet päikkärit! Hän nukahtaa yleensä tyytyväisenä itsekseen, mutta harvemmin noi päikkärit kestää enää yhtä pitkään kun tohon meidän aikatauluun laitoin. Lounaspäikkäreiltä hän herää yleensä 1h 45min jälkeen ja vikat päikkärit on ihan tuuripeliä 15-30min väliltä. Aamupäikkärit on jostain syystä tosi smoothit ja joudun jopa herättelemään. Mutta joo ei auta kun katsoa just tyypin tarpeiden mukaisesti, kun kaikki vauvat on niin erilaisia ?? xx

   Reply
 10. Annu April 6, 2021

  Ihana seurata blogiasi Alexa. Kirjoitat niin kauniisti elämästäsi pienen kanssa. Olet hyvä äiti ja ihailen lämmintä ja herkkää tapaasi hoivata vauvaa.
  Kaiholla muistelen aikaa, kun omani olivat pieniä.
  Aurinkoista kevättä sinulle ja perheellesi ❤️

  Reply
  • Alexa April 7, 2021

   Voi miten ihanasti kirjoitit! Kiitos ja samoin sinne ❤️ xx

   Reply
 11. anni April 7, 2021

  Hei Alexa!
  Hiljainen lukija täällä hei. Kiitos että päivität blogia, sisällöllisesti laadukkaita ja visuaalisesti kauniita blogeja ei ole liikaa. Olet myös onnistunut säilyttämään täällä ihanan, myönteisen ilmapiirin! Tykkään että kirjoitat kuitenkin rehellisesti, eikä kaikki ole pelkkää kiiltokuvaa. Ja esimerkiksi äitiyteen tai taloudellisiin asioihin liittyviin kysymyksiin ja kommentteihin liittyy ymmärrettävästi paljon tunteita, mutta sinä vastaat ystävällisesti ja ymmärrät pointin kommenttien taustalla, vaikka ne joskus olisivat kärkkäämpiäkin. Olen aina arvostanut tätä sinussa! Kaikki tällainen tekee blogista paikan johon palaa mielellään

  Ja itse en käytä instaa, joten toivon remppajuttuja ja kaikkia muitakin aiheita edelleen blogimuodossa.

  Aurinkoista kevättä ja kaikkea hyvää!

  Reply
  • Alexa April 7, 2021

   Voi miten ihanasti kirjoitit! Tällaiseen kommenttiin oli ihana herätä. Kiitos hurjasti, että jaksoit laittaa viestiä ❤️❤️ xx

   Reply
 12. miki April 7, 2021

  You two are amazing !
  Miki x

  https://www.littletasteofbeauty.com/

  Reply
  • Alexa April 7, 2021

   Thanks lovely!! ❤️❤️ xx

   Reply
 13. Mk April 9, 2021

  Tuli vaan mieleen, kun kirjoitit, että joudut herättelemään ekoilta päikkäreiltä. En halua kritisoida mitenkään älä käsitä väärin :) mutta kyselin itse tuosta herättelystä neuvolassa niin sanoivat ettei saa/tarvitse herätellä vaikka ekat kestäisi sen 2 h, että antaa aamulla nukkua niin paljon kun nukkuu ja katsoo jos riittää toisetkin pitkät. Ja minulla siin Miltonia muutaman viikon vanhempi poika. Yleensä en herätä ja nukkuukin sen 1,5 h aamulla ja päivällä 2 h ja illalla vielä 30-40 min. Testasin, annoin nukkua aamulla 2 h ja toisetkin unet oli 2 h, ja illalla 40 min. En herätellyt. Ja unta riitti yöllä 20-7! Olin jo valmistautunut, että herätään varmaan aamuyöstä, mutta ei. Nyt ei ole toista kertaa ihan noin paljoa nukkunut päivällä, mutta en koskaan herättele, (paitsi jos nyt yli 2 h alkaa ihan reippaasti mennä). Silti uni riittää yöllä. Itse en vain millään raaski herättää. Mutta ilman muuta on pakko varmaan jossain kohti ottaa myös herättelyt käyttöön jos nuo mega unet jatkuu ja uni ei riitä öihin ja ikää tulee koko ajan lisää ja unentarve vähenee. Itse vain olin ihan ihmeissäni että vielä 6 kk ikäinen tosiaan voi nukkua noin pitkät unet päivällä, kaikki tietty yksilöitä eikä kaikki toimi kaikilla. :)

  Reply
  • Alexa April 11, 2021

   No joo pitää varmaan testata tota myös! ? Viime päivinä on herännyt itse 45-50 minuutin jälkeen, mutta ei mua kieltämättä haittaisi pieni extra oma aika tossa aamulla. Tämä vauvavuosi on kyllä yhtä testailua! ?❤️ xx

   Reply
 14. Lotta April 9, 2021

  En nyt saa tuonne unimäärä-kommenttiin vastattua, joten kirjoitanpa erikseen :) Kaikki lapset toki erilaisia mutta mun lapsi kanssa vaihtoi kaksiin päikkäreihin noin 6kk iässä eli tohon asti nukkui aikalailla noin kuin teillä, kolmet päikkärit. Ja ihan lapsitahtisesti juuri ne alkuiltapäikkärit alkoi lyhentymään ja jossain vaiheessa huomasin ettei vauva ollut enää väsyneen oloinen ja sitten ne vaan vaihtui kahteen. Sitten se on taas sitä hakemista sekä lapselta että vanhemmalta että mites tää uusi rytmi menee mutta kahdet päikkärit oli kyllä tosi jees sitten! Yleensä just klo 12-14 parin tai jopa kolmen tunnin päikkärit ja sitten iltapäivällä tunnin :) Ah muistan kuinka saatoin noiden ekojen päikkäreiden aikana kanssa nukkua ja sitten toiset päikkärit siivoili tai keitti kahvit jne.. Nauti tuosta ajasta täyyysin rinnoin <3

  Reply
  • Alexa April 11, 2021

   No just näin ? Tuntuu kyllä että toi tarve koko ajan vähenee, erityisesti alkuiltaa kohden. Huippua kuulla teidän kokemuksia! ❤️ xx

   Reply
 15. Kiira April 9, 2021

  Kiitos ihan huikeasta sisällöstä ja kaikista vauva arjen vinkeistä ??

  Hei, kysymys. Mistä lähditte hakemaan hoitoapua? Mietin tulevaa vauvavuotta ja mahdollisuuksia hankkia apua kuvauskeikkojen ajaksi ? Asumme myös Helsingissä.

  Reply
  • Alexa April 11, 2021

   Voi kiitos paljon ? Löydettiin ystävän kautta henkilö, jolla on opettajan työn ohella muutamana päivänä viikossa aikaa. Suosittelen kyselemään tuttavapiiristä, niin löytyy luotettava ja tuttu tyyppi ? xx

   Reply
 16. Omppu April 9, 2021

  Vauvanruuat ovat kaikkein tutkituin ja tiukimman seulan menevä valmisruoka.
  Jotkut äidit pitävät kunniatyönä tehdä kaiken itse ja jotkat käyttävät aikaa muuhun ja ostavat.
  Jos tähän itse ähertelyyn ei ole kiinnostusta, kaupan purkit ovat vähintään yhtä hyviä.
  Jos nyt joskus kokisit huonoa omaatuntoa aiheesta, älä !

  On ihanaa lukea teillä nukkumiset menee noin hyvin. Kun lapsi voi hyvin, äitikin voi.

  Ehdottomasti remppablogi. Ig.ssä on hankakampi pomppia ja kysymyksiin vastaukset eivät tule niin helposti näkyviin, kuin blogissa. Mahtavaa, että oot saanut apua. Lapselle tekee ihan hyvää nähdä muitakin naamoja ympärillään. Tästä, etenkin vauvojen, kehityksestä on paljon puhuttu, kun kontaktit ovat vähissä

  Hyvää viikonloppua !

  Reply
  • Alexa April 11, 2021

   Kiitos ihanasta kommentistasi! ❤️ xx

   Reply
 17. Sanna April 9, 2021

  Moikka Alexa!

  Komppaamaan täysin koko tekstin osalta kommentoijaa ”ANNI April 7, 2021”. Ylistystä ja tyytyväisyyttä näin lukijan näkökulmasta sulle Alexa! Laita ne ajatukset tuplana mieleesi ?

  Sain puolisoni kanssa kuulla tällä viikolla, että meidän tuleva vauva voi hyvin ja kehittyy normaalisti sekä poika sieltä on maailmaan tulossa. Nyt ehkä uskaltaa jo varovasti miettiä tulevia hankintoja ja fiilistellä kaikkia ihania pikkuvaatteita.

  Siitä johtuen olisi erityinen toive sinulle Alexa ? Jos vain ennätät olisi kullan arvoista saada tietää hitti ja huti hankinnat lastenvaatteiden osalta, mitkä toimii arjessa, mitkä puolestaan ei, minkä kokoisia vaatteita esim. teillä on mennyt minäkin kuukautena ja kuinka paljon niitä vaatteita ootte hankkinut mistäkin koosta. Tiedän että tämä saattaa olla kreisi pyyntö, mutta oma pää on ihan pyörällä, joten pienikin suuntaviiva voisi auttaa?

  Reply
  • Alexa April 11, 2021

   Hei kiitos ihana ja HURJASTI onnea sinne! ❤️ Hei hyvä idis, yritän tehdä! Olis nimittäin itsellenikin ollut tarpeen ? xx

   Reply
 18. Vierailija S April 11, 2021

  Pakko myöntää, et toi teidän asuntoremppa- ja myös sisustusjutut kiinnostavat ja toivonkin myös tänne blogin puolelle juttua. Itselläni(kään) kun ei ole Instagramia.

  Reply
  • Alexa April 11, 2021

   Jes kiitos tiedosta, tänne siis ?? xx

   Reply