3D Drafts: Kitchen, Bathroom & Wardrobe

Käytiin elokuussa Espoon Nixi-myymälässä suunnittelemassa asuntoon tulevia kaappeja, ja valikoimasta löytyikin heti toiveidemme mukaiset ratkaisut. Meinaamme käyttää läpi asunnon Nixin Silvia -sarjaa, sillä se on klassinen ja ajaton, ja se toimii hyvin myös modernimman sisustuksen rinnalla. Yllätykseksemme Nixin suunnittelija teki meille 3D -piirrustukset kylpyhuoneesta, keittiöstä ja vaatehuoneesta toiveitamme kuunnellen, ja muutaman päivän kuluessa kuvat olivatkin jo valmiina sähköpostissamme. Kuvat on vielä tehty mittakaavassa, joten kokonaisuus on realistinen ja helppo hahmoittaa – vau tätä nykytekniikkaa! Nämä piirrustukset helpottivat meidän suunnittelua ja päätöksentekoa kovasti, en voi kyllin kiittää Nixiä näin mahtavasta asiakaspalvelusta.

Huom. Kuvissa näkyvä peili ja valaisimet ovat Nixin valitsemia, joten ne eivät tosiaan ole niitä lopullisia vaihtoehtoja. Itse meinaan nimenomaan miksata modernia ja klassisempaa tyyliä, jotta kokonaisuus säilyy mielenkiintoisena.

Here are some 3D drafts we got from an interior designer and I’m really into the results. We have a vision of mixing modern and classic style and we chose to go with a classy “french style” cabinets. Don’t mind the lamps, they are just props for the pictures. We haven’t thought about lighting much yet, but old a chandelier is definitely a must.

kylppari

Kylpyhuone tulee näyttämään suurinpiirtein tältä. Peili ja valaisimet tulevat olemaan erilaisia, ja todennäköisesti WC-istuin myöskin. Lasi seinät vedetään kattoon asti, jotta kokonaisuus näyttää yhtenäisemmältä. Toinen ovi vie olohuoneeseen, ja perimmäinen taas vaatehuoneen kautta makuuhuoneeseen.

keittio1

Keittiökaapit näyttää tältä, mutta muutoin keittiö on toki vähän erilainen! Valaisin tulee tietysti olemaan jotain ihan muuta, ja samoin ruokaryhmä. Tasoksi valitsimme valkoisen marmorin, mutta välitilaan tulee pitkän harkinnan jälkeen klassinen valkoinen tiili.

vhJa vaatehuone! Tästä tykkään kyllä ihan hurjasti. Vaatteet ovat piilossa, ja kokonaisuus näyttää siistiltä. Avohyllyt eivät olisi olleet mulle ratkaisu, sillä en aina ole ihan siisteimmästä päästä… Vetolaatikoihin tulee samanlaiset vetimet kun keittiössäkin, mutta en mahtanut löytää mistään päivitettyä piirrosta.  Takaseinällä olevasta ovesta on läpikulku kylpyhuoneeseen, mutta muuten vaatehuone on makuuhuoneen yhteydessä.  Tykkäsin myös siitä että tunnelmaa kevennettiin yhdellä isommalla tasolla, sillä kokonaisuus näyttää heti rauhallisemmalta.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

21 comments

 1. Kasia October 14, 2014

  amazing *.*

  Reply
 2. Kaisa October 14, 2014

  Näyttää aivan ihanteelliselta remppakohteelta! Oi miten omatkin sormet syyhyää että pääsisi remppaa suunnittelemaan, viime kerrasta on niin pitkä aika. Mutta ehkä vielä joskus. Vinkkinä muuten pocket door joita on näkynyt asuntomessuilla, sopisi mielettömän hyvin tuohon walk-in-closetiin kun kerran kuitenkin väliseinät rakennatte uudelleen. Säästää tilaa ja on tyylikäs! http://www.eclisse.fi/

  Reply
  • Alexa October 14, 2014

   Haha joo mä oon ihan fiiliksissä kyllä tästä kaikesta! Kuulostaa hyvältä, mä tsekkaan! :) xx

   Reply
 3. Laura October 14, 2014

  Moikka Alexa! Olen seurannut sun blogiasi muutaman vuoden ajan ja uskallaudun tämän postauksesi myötä vihdoin jättämään kommenttini tänne. Sisustuspostauksesi ovat olleet todellinen inspiraation lähde. Olemme itse ostaneet alkusyksystä kolmion, jota pitkälti tämän blogin inspiroimana ollaan parhaillaan kunnostamassa pääosin omin kätösin. Olemme myös itse asiassa tilanneet sattumalta keittiön Espoon Nixistä ja en voi muuta kun kehua saamaani palvelua sieltä!
  Mukavaa syksyn jatkoa, tsemppiä remppaan ja kiitos inspiroivista remontti- ja sisustuspostauksista!

  Reply
  • Alexa October 14, 2014

   Voi kuinka kiva kuulla! Ihan mieletöntä, kiitos kovasti. Samoin sinne, tsemppiä projektiin! Pahoittelen sisustuspostausten puutteellisuutta viime aikoina, ei vain ole inspannut tämä nykyinen kämppä kun uusi on jo niin kovasti mielessä! Onneksi tänne remppablogiin pystyn purkamaan suunnitelmiani teillekin :)! Ihanaa syksyä! xx

   Reply
 4. ella October 14, 2014

  Hienolta näyttää suunnitelmat! Minä vuonna talo on rakennettu? Entä aiotteko uusia sisäovet vai onko huoneistossa alkuperäiset ovet?

  Reply
  • Alexa October 14, 2014

   Talo on rakennettu 1920-luvulla, ja uusimme kaikki sisäovet talon tyylin säilyttäen. Valitettavasti alkuperäisovia ei ole enää, ja nykyiset ovat aika järkyttävät :D xx

   Reply
 5. Lauren October 14, 2014

  Wow, this looks amazing!

  http://www.coloursofmyjoy.wordpress.com

  Reply
 6. Johanna October 14, 2014

  Heipä hei, kaapistot näyttävät ihanilta ja sopivilta huoneiston aikakauteen. Sitä mietin, että vaatehuoneessa näyttäisi olevan niukasti korkeita henkarikaappeja (vain kaksi?). Itsellä ainakin juuri niissä loppuu tilat aivan heti kesken :) Minkäslaiset lattiat on tulossa (lautalankku/ parketti/ laminaatti)?

  oceanfrontwalk.blogspot.fi

  Reply
  • Alexa October 14, 2014

   Itsekin pidän kovasti noista kaapeista, jotenkin ihanan kotoisat ja “lempeät”. Moderneilla yksityiskohdilla saa taas vähän särmää kokonaisuuteen! Totta puhut, onneksi toimistoon tulee vielä yksi seinällinen kaappeja, niin ei luulisi säilytystila kesken. Tällä hetkellä meillä on ihan super vähän säilytystilaa, joten toi tuntuu jo unelmalta :D Meille on tulossa parketti ja se onkin jo löyty lukkoon, postailen siitä piakkoin! :) xx

   Reply
 7. Kikka October 15, 2014

  Suunnitelmasi näyttää kivalta. Keittöstä sanoisin että jääkaappi on huonossa paikassa, toimii paremmin lähempänä keittön sisäänmenoa. Katso myös että sinulla on tarpeeksi laskutilaa ja esim. micron ja jääkaapin vieressä on paikka laskea lautanen tai ostokset. Onko laatikot tarpeeksi leveitä jotta saat esim. kaksi kattilaa vierekkäin ettei jää turhaa tilaa? Muista kahvinkeitin, micro, leivänpaahdin etc. Tiskikone tiskialtaan oikealla puolella jos olet oikeakätinen. Pieniä asioita jotka sitten valitettavasti huomaa vasta käytössä. Onnea remontille.

  Reply
  • Alexa October 15, 2014

   Hyviä huomiota, kiitos niistä! :) xx

   Reply
 8. Siiri October 16, 2014

  Moikka Alexa! Muistelen, että teillä oli aiemmassa kodissa keittiönä Kvikin mano? Olitteko siihen tyytyväisiä? Millainen hinta oli verrattuna Nixiin? Teemme parhaillaan remppaa, ja kova arvonta juuri Nixin ja Kvikin välillä, tarkoitus olisi uusia nimenomaan keittiö, kylppäri ja säilytysjärjestelmät. Kiitos jos ehdit vastata, jään muutenkin innolla seuraamaan teidän remonttia!

  Reply
  • Alexa October 16, 2014

   Heippa! Ollaan oltu myös Kvikiin tyytyväisiä! Mammalla on ollut se v. 2006 saakka, ja sielläkin toiminut hyvin. Hintataso on kyllä hieman eri kun Nixillä, sanoisin että tuleva keittiö on tuplahintainen Kvikiin verrattuna. MUTTA käytämme myös kalliimpia materiaaleja, joten hinta luonnollisesti nousee. Kvikin keittiössä meillä oli vain hyllyjä ja vetolaatikoita, mutta Nixin keittiöön valkattiin vähän “spesiaalimpeja” ratkaisuja niiden lisäksi. Nyt meillä oli täyslaminaattitaso, ja tähän uuteen tulee marmori. Laatueron todella huomaa, vaikka Kvikissä ei varsinaisesti mitään vikaa ollutkaan :) xx

   Reply
 9. sonja October 16, 2014

  Näyttääpä upealta :)

  Teettekö mitään työvaihetta itse? Mua tavallaan kiinnostaisi ostaa remppakohde ensiasunnoksi niin saisi valita itse kaiken ja mahdollisesti arvonnousuakin (vaikka otappa noista asuntomarkkinoista nyt selvää…) mutta mietityttää se, että mulla ei ole mitään kokemusta rempasta enkä usko että olisin edes hyvä missään. :D

  Tiedän, että rahajuttujen kysely on aina vähän niin ja näin mutta se nyt vaan on se juttu mikä asunto- ja remppajutuissa vaikuttaa ihan kaikkeen kun joutuu omaan tulotasoon ja säästöihin suhteuttamaan kaikki valinnat. Miten teidän suunnitelma, missä suhteessa rempan hinnassa työn ja materiaalien osuus jakautuu ja onko sun mielestäsi ihan osaamattoman maallikon mahdollista/järkevää tehdä jotain itse vai oletko sitä mieltä että ammattilaiselle maksaminen on joka sentin arvoista?

  Ja ensimmäiseen kysymykseeni liittyen: millä perusteilla valitsitte teettekö jotain työvaiheita itse vai ette?

  Reply
  • Alexa October 16, 2014

   Mehän tehtiin tässä ekassa kämpässä melkein kaikki itse, siis sähkö – ja putkitöitä lukuunottamatta. Itse remppaaminen on tietysti aina järkevää jos on taitoa ja aikaa! Jos ei yhtään tiedä mitä alkaa tekemään, niin se voi loppupeleissä käydä kalliimaksikin. Me saatiin hyvä diili tyypeiltä jotka tekee kohtuu hintaan, ja tosiaan meidän tuttavillekin tekivät oikein erinomaista jälkeä.

   Tehdään nyt aika vähän itse, sillä meillä kummallakaan ei ole kauheasti aikaa alkaa remppailemaan – ja aika on rahaa näissä asioissa :) xx

   Reply
   • sonja October 17, 2014

    Oon sen verran kassalla tässä, että mitä “kaikki” itse sähkö- ja putkitöitä lukuunottamatta tarkoittaa? Lattioiden irrottamista, tapetin repimistä, kaakeleiden irrottamista, kaapistojen purkamista, uuden lattian ja kaapistojen asentamista…?

    Juu mutta ymmärrän kyllä ton, että helposti ollaan plus miinus nollassa ellei jopa miinuksella jos alkaa sitten muun työnteon/tienaamisen kustannuksella remppaamaan. :)

    Reply
    • Alexa October 17, 2014

     Joo nimenomaan just noita mitä mainitsit! :) Mieheni myös asensi lattian, maalasi ja kokosi ja asensi keittiön ja kaikki kaapit! Paljon duunia! :) xx

     Reply
 10. Tiina October 20, 2014

  Hyvältä näyttää ja mä olen tosi innoissani että valitsitte Nixin :) Mun hyvä ystäväni on Nixi-yrittäjä, Ei Espoossa vaan muualla mutta sama firma anyways :)

  Reply
  • Alexa October 20, 2014

   Loistavaa, kiva kuulla:)! xx

   Reply