2 x Kirja joka muutti elämäni

Muutama kirja on vaikuttanut paljon elämääni ja ajatusmaailmaani, ja niitä olen joskus täällä blogissa sivunnutkin. Ajattelin että niistä on ehdottomasti kirjoitettava uudestaan, sillä niin paljon niistä pidän. Kertokaa hei tekin kommenttiboksissa kirjasuosituksia, etenkin kesää ajatellen kaipaan lukulistalleni lisää luettavaa.

The Secret
Rhonda Byrnesin kirjat lienee monelle tuttuja ja Secret on niistä tunnetuin. Kirja kertoo vetovoiman laista ja siitä miten sitä voi hyödyntää elämässä. Luin kirjan nelisen vuotta sitten, mutta olen käyttänyt vetovoiman lakia alitajuisesti jo kauan ennen sitä. Sanon yleensä hulluimmatkin unelmani ääneen ja ajattelen niitä aktiivisesti. Niin jännää kun onkin, mutta useat unelmani ovat käyneet toteen. Jos mieleeni tulee negatiivisia tai pessimistisiä ajatuksia, niin koitan pyyhkäistä ne pois ja keskittyä positiivisiin ajatuksiin ja unelmiin. Jos et ole vielä tähän kirjaan tutustunut, niin suosittelen lämpimästi! Monet ystäväni ovat lukeneet myös Secretin ja kaikki ovat olleet yhtä haltioissaan.

Mielenkiintoisin kappale:
Oli “mihin salaisuutta käytetään”, sillä siitä sai käytännönvinkkejä ajatuksien ohjailuun ja vetovoiman lain käyttämiseen arkielämässä.

Voittamisen Anatomia
Lääkäri Aki Hintsan elämään ja filosofiaan perustuva kirja “Voittamisen Anatomia” on ehdottomasti yksi parhaista lukemistani kirjoista. Aki oli älyttömän fiksu ja menestynyt mies, ja inspiroiduin hänen tarinastaan kovasti. Akin filosofia ja kertomukset olivat erittäin mielenkiintoisia ja pistivät kyllä miettimään ja punnitsemaan omia arvoja. Suosittelen ehdottomasti lukemaan, mikäli kiinnostaa urheilijoiden ja yritysjohtajien luottolääkärin tarinat ja ajatukset.

Mielenkiintoisin kappale:
Oli “core”, joka käsittelee identiteettiä ja arvoja. Se sai todella pohtimaan omaa identiteettiä, mihin se perustuu ja miksi. Onko se katoavaista?  Esimerkiksi monella huippu-urheilijalla identiteetti on perustunut pelkästään uraan urheilijana ja uran jälkeen identiteetti on ollut pahasti kadoksissa.

Seuraavaksi lukulistalla: Big Magic – Elizabeth Gillbert

I don’t read books that often (I should though!), but I have two books that really made a huge impact on me.

The Secret is the first one, I read it four years ago, but I have used the law of attraction way back. The secret teached me to use the law of attraction more consciously, to dream more and say my wildest dreams out load. As crazy as it is, most of my dreams have come through. Most of you have probably already read it, but if you haven’t I totally recommend you to read it. It really changed my life and the way I think. 

The second book is Aki Hinta’s The Core: Better life, Better Performance. The book is all about Dr. Aki Hintsa’s model of holistic well-being. I was impressed by Aki’s life and philosophy, and it really made my think. I enjoyed the stories of his top athlete clients (it’s definitely an interesting world to dive into), but I also found interesting to read about his philosophy.

Next book on the list: Big Magic by Elizabeth Gilbert

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.

14 comments

 1. Eltsiii April 21, 2017

  Mulla just odottelee tuo Voittamisen anatomia- kirja yöpöydällä viikonlopun rauhallisia aamuja :)

  Reply
 2. Jenni S. | big mamas home April 21, 2017

  The Seacret on hyvä kirja ja minäkin voin suositella sitä lämpimästi ihan kaikille. Olen lukenut sen itsekin varmaan viitisen vuotta sitten, mutta nyt vasta olen sisäistänyt sen sanoman. Pitänee lukea uudestaan. Mä olen muutenkin perehtynyt viimeaikoina positiiviseen ajatteluun ja mindsetiin. Ihmeellistä mihin kaikkeen sitä voi pystyä pelkällä ajatuksenvoimalla.

  Reply
  • Alexa April 21, 2017

   Se on kyllä tosi hyvä kirja, jännä miten alitajuisesti ohjailee ajatuksia! ? xx

   Reply
 3. Natali April 21, 2017

  Oh yes, The Secret book and movie changed my way of thinking and living!

  https://lartoffashion.com/perfecttiming/

  Reply
  • Alexa April 21, 2017

   It’s pretty awesome indeed! ? xx

   Reply
 4. Marianne April 21, 2017

  Itse lukenut The Secret ja Big Magic ja molemmat todella omaa maailmaa mullistavia kirjoja :)
  Itse uskon paljon the Law of Attraction teoriaan :)
  xx
  http://mariannelle.com

  Reply
  • Alexa April 21, 2017

   No joo! Seuraavaksi meinaan tosiaan ton Big Magicin ottaa kesälukemiseksi ? xx

   Reply
   • Konkistadori April 24, 2017

    suosittelen Udemysta Gilbertin vetämää kurssia! :) mikäli on vielä tarjolla…

    t. sekä siviilinä että ammatin kautta aiheeseen ihastunut

    Reply
    • Alexa April 24, 2017

     Kiitos, pitää tutustua! ??

     Reply
 5. Anne Malia April 21, 2017

  Aki Hintsan kirja on täälläkin luettu ja voin sitä suositella. Niin mielenkiintoinen ja maanläheinen. On hän ollut viisas mies.

  Reply
 6. n April 24, 2017

  suosittelen anthony de mellon havahtuminen-kirjaa :) olisin varmasti aika erilaisessa elämäntilanteessa tällä hetkellä jos en olisi lukenut kyseistä kirjaa

  Reply
  • Alexa April 24, 2017

   Kiitos, pitää pistää listalle! ? xx

   Reply