Babler

Tietoa mainostajalle › Tietosuojaseloste ›

14 Havaintoa Pariisista

may 9, 2017, havainto, Paris

Miten en olekaan aikaisemmin tehnyt havainto-postausta Pariisista! Milanosta, Kapkaupungista ja NYC:istä olen vastaavat tehnyt, ja niistä on aina kovasti tykätty. Eli tässä tulee siis havaintoja Pariisista!

Hotellien taso ei täällä ole kummonen. Vaikka maksaisi maltaita huoneesta, niin se ei todella takaa sitä että hotelli olisi hyvä. Olen asunut täällä ainakin kymmenessä eri hotellissa (ja vaikka Tripadvisor onkin olemassa), niin siltikään en voi montaa lämmöllä suositella. Tällä kertaa päädyttiin asumaan AirBnbssä.

Täällä käteiskulttuuri on vahvempaa kun muualla Euroopassa. Harvat taksit ottaa edelleenkään korttia vastaan ja pienissä kiskoissa joutuu poikkeuksatta käyttämään käteistä – eli sitä kannattaa varata jos Pariisiin matkustaa. Sama juttu jäi myös Berliinistä joskus mieleen.

Onneksi Uber toimii täällä(kin) moitteettomasti, niin sen puolesta ei tarvitse käteistä miettiä. Valehtelematta jokainen auto on saapunut muutama minuutti tilauksesta, tuntuu siltä kuin olisi oma autokuski koko ajan käytettävissä.

Tietysti metro on täällä myös erinomainen kulkupeli. Vaikka kartta alkuun näyttää aikamoiselta sokkelolta, niin se on yllättävän helppo omaksua. Lähes mihin tahansa pääsee metroyhteyksien avulla ja jos tarvitsee mennä kauemmas, niin RER-junat kulkee hyvin.

Turistikohteisiin kannattaa varata netissä etukäteen liput, jos haluaa välttää jonottamiselta. Päästiin mm. Louvreen sisään muutamassa minuutissa, kun taas liputtomat joutui odottamaan lähes tunnin. Myös Riemukaaren huipulle olisi ollut mukavaa mennä,  mutta oltiin unohdettu ostaa liput ja jonottamisessa olisi mennyt pieni ikuisuus.

Here even 5 star hotels aren’t necessarily good, yet really expensive. So in Paris I rather stay in an Airbnb. 

In Paris you need cash! Especially if you are using taxis, but fortunately Uber also works really well here. Most of the times I have waited my ride to arrive about two minutes – feels like I would have a private driver. 

Metro is also pretty amazing here. You can get pretty much anywhere in the city by Metro and even though the map looks pretty complicated, it’s really easy to get used to.

I would recommend buying tickets to tourist attractions in advance, If you are not a fan of queuing. We got in to Louvre in less than 5 minutes, because we bought the tickets online earlier. 

Pariisilaiset ovat vaikeasti tavoiteltavia. On ollut muutama hämmentävä kokemus ravintolassa ja kynsisalongissa. Paikka on ollut tyhjä ja henkilökuntaa vaikka kuinka, kun kysyy että onko tilaa niin vastaus kuuluu “Ei todellakaan, mitä kuvittelet?”. Sitten kun ihmeissäni kysyn että “Onko todella näin?”, niin yhtäkkiä tilaa sitten “jostain” löytyykin. Viimeksi tällä reissulla olin menossa (tyhjään) kynsisalonkiin, jossa neljä työntekijää teki sudokua eikä aikaa meinannut löytyä. Kun hiukan kyseenalaistin vastausta, niin tekijä sitten kuitenkin löytyi. Sama on siis toistunut muutamaan otteeseen myös ravintoloissa.

Frenchie on tämän hetken kuumin ravintola ja syystäkin! Päästiin vastapäätä sijaitsevaan Frenchien viinibaariin (jonne ei oteta pöytävarauksia) nauttimaan illallista ja se oli ehdottomasti paras Pariisissa nautittu illallinen.

Pariisilaiset ovat yrittämättä tyylikkäitä. He näyttävät siltä että eivät olisi juuri aamulla peiliin katsoneet, mutta silti onnistuvat näyttämään tyrmäävän hyviltä.

Turvatoimia on nostettu viime vuosina paljon. Jopa tavarataloihin mennään turvatarkastusten kautta, mutta näissä asioissa enempi on ehdottomasti parempi.

Parisians seems to play hard to get. For example yesterday, I went into a nail saloon and they said that they don’t have any appointments available – yet they didn’t have any other customers. After “double checking” they had space for me. The same thing has happened multiple times in restaurants. I just don’t get it! 

Frenchie is the hottest restaurant in town. I’m glad we were able to get in, it was definitely the best dinner I have had in Paris. 

Parisians are effortlessly stylish. It’s not a myth, they just look incredibly hot – without trying too hard. 

There are security checks pretty much anywhere from metro stations to department stores, but that’s definitely a good thing. 

Kukat ovat mielettömän halpoja. Upeita kimppuja saa ihan muutamalla eurolla. Uskoisin tämän johtuvan mm. siitä että kukkien osto on Pariisissa arkipäiväisempää, jolloin kulutus on kovempaa ja hinnat on kilpailukykyisempiä. Suomeen suurin osa kukista tulee ymmärtääkseni Hollannista, joka jo itsessään nostaa kukkien hintaa kun rahdit Suomeen on kalliimpia.

Paikallisista “nakkikioskeista” saa lettuja (crêpes) ja täytteitä voi valita kymmenistä eri (suolaisista ja makeista) vaihtoehdoista. Olen ihan tyytyväinen että näitä ei ole Suomessa, liian hyvää! Kun puhutaan kerran makeista, niin pakko myös mainita että ranskalainen karkkikulttuuri ei ole kyllä mistään kotoisin!

Erityisesti nuoret puhuu englantia hyvin ja asioiminen ainakin turistiasioissa täällä on helppoa. Toista voisi toki olla jos täällä asuisi. Kokemuksia?

Shoppailijan paratiisi löytyy kaupungin ulkopuolelta, nimittäin siellä on useita huippumerkkejä kantava iso outlet-kylä. La Vallée Villagesta olen kirjottanutkin vuonna 2013.

Mielestäni paras aika matkustaa Pariisiin on lokakuun alussa, silloin pahimmat turistirysät ovat takana ja ilma on yleensä todella suotuisa. Talvella ilmat vaihtelee älyttömästi ja kesällä saattaa taas olla paahtavan kuuma.

Flowers are really inexpensive here comparing to Helsinki. You can get a beautiful bouquet for 5€, which is really amazing. 

French crêpes are served at every corner. You can stuff them with jam or nutella or even ham and cheese. Definitely one of my guilty pleasures, It’s probably a good thing we don’t have them in Finland. 

The youngsters are speaking English really fluently here. It’s easy to get touristy things done, but I have no idea how is it like to live here as a foreigner – any experiences? 

The shopping paradise is 45 minutes out of the city, it’s a designer outlet mall called The Vallée Village. 

I think that the best season to travel to Paris is fall. It’s not the busiest tourist season and the weather is most likely amazing. 

36 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *