11 Havaintoa Dubaista

january 17, 2018, Dubai

Nyt on aika taas perinteiselle havainto-postaukselle! Muutaman kerran aikaisemmin olen täällä ollutkin, mutta viime kerrasta on jo vierähtänyt tovi. En ole aikaisemmin kirjoittanut Dubaista havainto-postausta, joten let’s do it!

•Dubai on uusi Kanaria! En ole nähnyt aikoihin niin paljon lapsiperheitä lentokoneessa. Tämä tuli lentoemännän kanssa myös puheeksi ja kuulemma lennolla lapsia oli yli 40. Moni perheellinen ystäväni onkin hehkuttanut Dubain olevan helppo kohde nimenomaan lapsien kanssa. Täältä voitte lukea esim. Hannan postauksen asiaan liittyen.

•Aikaero ja lentoaika. Muutaman tunnin aikaero ja lyhyt reilun viiden tunnin lentomatka ovat varmasti olennaisessa osassa Dubain suosioon suomalaisten keskuudessa. Lämmin täällä on aina, enkä ole kertaakaan törmännyt täällä sateeseen – eli suurella todennäköisyydellä sää on myös suotuisa.

•Kaupunki kasvaa kovaa vauhtia. Jokaisen reissun jälkeen tänne on rakentunut kymmenittäin uusia pilvenpiirtäjiä, uusista ravintoloista ja kahviloista puhumattakaan.

•Turismi on lisääntynyt huomattavasti. Käytiin täällä ensimmäistä kertaa tasan neljä vuotta sitten ja toki täällä oli sillon jo turismia, mutta nyt sitä on aivan älyttömän paljon. Ne muutamat kävelykadut ammottivat silloin tyhjyyttään ja nyt siellä on ihmisiä ihan ruuhkaksi asti.

•Joka paikassa tuoksuu hyvältä. Vesipiippu tuoksui useassa paikassa, ja Tom Fordin Tuscan Leather -parfyymia muistuttava tuoksu tuntui tulevan jokaisen nurkan takaa.

•Uber toimi jälleen kerran oikein hyvin ja jostain syystä 95% Uber-autoista oli Lexus-merkkisiä.

•Ketjuravintolat eivät tunnu herättävän Dubaissa yhtä suurta suosiota kun muualla maailmassa. Euroopassa ja Jenkeissä olen tottunut näkemään ruuhkaa jonoksi asti Ladureella, Five Guysissa ja NYC:in Black Tapissa, mutta taas Dubain lähes jokaisessa ketjuravintolassa näytti olevan hiljaista.

•Yksi omasta mielestäni merkittävistä huonoista puolista Dubaissa on paikallisten raaka-aineiden (erityisesti kasvisten) puute. Suurinosa raaka-aineista tuodaan muualta maailmasta ja kasvisten maussa ja tuoreudessa huomaa eron vaikkapa Suomeen. Se on varmaankin syy siihen miksi jokaisen ravintolan listalta löytyy myös hampurilainen ja ranut…

•Dubaista huomaa että se on “suunniteltu” turistikaupungiksi, kun kaikkialla on siistiä ja kaikki palvelut toimii moitteettomasti.

•Pidän siitä että Dubaissa ei kulttuurisyistä saa nauttia alkoholia, hotellialueita lukuunottamatta. Se karsii tietynlaista turismia ja pitää kaupungin todella rauhallisena.

•Ensikertalaiselle varmasti yllättävä puoli Dubaissa saattaa olla etäisyydet ja liikkuminen. Liikkumista ei voi jättää kävelyn tai pyöräilyn varaan, sillä se ei ole yksinkertaisesti mahdollista. Keskustassa tai rannalla voi toki kävellä, mutta se rajoittuu aika pienelle alueelle ainakin toistaiseksi. Taksia tai Uberia tulee siis käyttää, mutta ne onneksi toimii hyvin, eikä tule kovin kalliiksikaan. Suosittelen hotellin valitsemista The Walk -kävelykadun läheltä, sillä se on rannalla ja siellä pääsee myös kävelemään. Olemme itse asuneet siinä pari kertaa ja se on ollut sijainnin puolesta nappivalinta. Muita konkreettisia vinkkejä tulossa myöhemmin tällä viikolla!

Matka oli pressimatka, mutta tämä postaus ei ole osa yhteistyötä. 

So I thought that it would be time to share my 10 random thoughts on Dubai! 

•Dubai is like the new Canary Islands. It has become a really popular tourist attraction among Finns and a lot of families travel there together with their kids. 

•The flight time is around five hours from Finland, so no wonder why it’s such a popular destination. 

•Dubai is growing 24/7, it has changed a lot since I visited it the first time four years ago. There are a lot of new buildings, restaurants and cafes. They are actually currently building the tallest building in the world, it’s going to be even taller than Burj Khalifa. 

•Tourism has grown a lot as well. Four years ago there were barely people on the streets, but now there are a lot of people everywhere. 

•Dubai reminded me of two different scents, Tom Ford’s Tuscan Leather and smell of waterpipe. 

•Uber works seamlessly and most of the Uber cars were Lexuses, they definitely have some kind of a deal. 

International chains (like Laduree, Five Guys, Black Tap) aren’t that popular in Dubai. I didn’t see a queue even once, which is pretty unusual comparing to other cities like Paris or New York. 

•One of the downsides of Dubai is the lack of fresh vegetables. I know that most of the ingredients are shipped from abroad and unfortunately I can taste it. That’s probably the reason why every restaurant offers burgers and fries as well…

•You can tell that Dubai is built for tourists, because everything works pretty seamlessly.  

•One surprising thing for a first-timer can be the distances and that you really need a ride to almost everywhere. I would recommend staying by The Walk, because there are many shops and restaurants and it’s a pleasant place to take a walk in the evenings. 

•I have to admit that I love the fact that Dubai is almost an alcohol-free country (except the hotel areas). It eliminates certain kind of tourists and it keeps the city super peaceful. 

19 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *