10 x HAVAINTOA KALIFORNIASTA

january 7, 2020, Uncategorized

Yksi jännittävä huomio San Franciscosta oli se, että pistorasiat oli poistettu useammista kahviloista. Kaikilla oli jäätävät vara-akut mukana, sillä puhelimia tai tietokoneita ei voinut juuri missään ladata. Ymmärrän, että kahvilat eivät halua porukkaa sinne koko päiväksi toimistoa pitämään, mutta näin turistin näkökulmasta, se oli hiukan haastavaa. Jos puhelimesta oli akku loppu, niin sai kyllä kissojen ja koirien kanssa etsiä latauspistettä.

Kahviloihin ja ravintoloihin liittyen pistin myös merkille, että monessa paikassa oli “community-pöytiä”. Eli sen sijaan, että olisi 2-4 hengen pöytiä, niin olikin 10-15 hengen pöytiä. Tämmöiselle hiljaiselle suomalaiselle se oli alkuun hämmentävää, joskin ymmärrettävää kyllä, että yritetään maksimoida käytettävissä oleva kapasiteetti. Kahvilassa se oli kyllä ihan hauskaa, kun tuli ihan kouluajat mieleen. Ravintolassa taas vähän vierastin ideaa, sillä oli outoa olla tupladeiteillä tuntemattomien kanssa.

Jenkeissä ja varmasti erityisesti Kaliforniassa muodissa on hyvin brändätyt lisäravinteet. Gummy-vitamiineja oli joka lähtöön ja myös sieni-teetä sekä seksi-jauhetta tuli bongattua Sephoran hyllyiltä.

Toinen selkeä trendi-ilmiö oli CBD-tuotteet, joista oli mainoksia joka paikassa. En ole tutustunut kyseiseen öljyyn / tuotteisiin, mutta kyseessä on ilmeisen suuri muoti- ja bisnesilmiö erityisesti Jenkeissä.

Olin myös yllättynyt siitä, että Lyftiä suosittiin Uberia enemmän ja se oli myös huomattavasti edullisempi aina kun vertailtiin. Losissa kuljettiin jonkun verran metrolla, mutta se oli aikamoista säätöä ja yllättävän hidasta. Suosittelen vuokraamaan auton!

Olin myös yllättynyt siitä, kuinka turvattomaksi tunsin itseni sekä San Franissa että Losissa. Harvoin tunnen itseäni turvattomaksi, mutta molemmissa kaupungeissa oli aika levoton meininki ja kuljin vieläpä paljon yksin. Myös kodittomien määrä teki kovin surulliseksi.

Pidin Losissa eniten West Hollywoodin ja Melrosen alueesta, tosin kaupunki on niin valtava, että sen koluamiseen tarvitsisi kuukauden. Aikaisemmalla kerralla myös Malibu ja Manhattan Beach jäi positiivisesti mieleen. San Franciscossa suosikeiksi nousi Filmore St ja Union Square.

Molemmissa kaupungeissa kiinnitin huomiota siihen, miten moderneja paikalliset ravintolat ja putiikit on. Maksupäätteet on yksinkertaisia tabletteja ja paperikuitteja ei juuri enää käytetä. Joissakin vaatekaupoissa pystyi sovituskopissa muuttamaan tunnelmaa ja tilaamaan tabletin avulla uuden koon.

Myös vastuullisuus näkyi vahvasti sekä ravintoloiden että putiikkien tarjonnassa. Ja tärkeänä lisähuomiona, että iKaffe-maitoa löytyi yllättävän monesta paikasta!

Sää tähän vuoden aikaan oli todella vaihteleva ja jopa yllättävän kolea. Kylmimmillään kelit oli samaa luokkaa kun Helsingissä ja vettä tuli kun saavista kaatamalla. Suosittelen siis reissua Kaliforniaan mieluummin alkusyksystä tai keväämmällä, jos haluaa nauttia aurinkoisista keleistä.

Säästä huolimatta oli kyllä hauska reissu ja varmasti palataan Kaliforniaan joskus uudelleen!

6 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *