10 Things About Me

Alexa-Dagmar-by-Vilma-P.-41. En ole tapojen orja. Tykkään kulkea eri reittejä, maistella uusia makuja ja olla spontaani.

2. En tykkää hiljaisuudesta. Nautin puheensorinasta, musiikin kuuntelusta ja kaupungin äänistä.
Kotona mulla on usein Netflix, YouTube tai Spotify päällä, pienestä “taustamelusta” tulee kotoinen olo. Reissuissa saatan pitää ikkunaa auki nukkuessa, sillä kaupungin äänien kuuntelu saa rauhoittumaan.

3.Rakastan auttaa turisteja. Zarrossa höpöttelen aina turistejen kanssa niitä näitä ja annan mielelläni Helsinki -vinkkejä. Olen suorastaan innoissani jos turisti pysäyttää kadulla pyytääkseen neuvoa.

4.Mun salainen haave olisi olla huumepoliisi Jenkeissä. Jostain syystä rakastan kaikkia asiaan liittyviä leffoja ja esim. “Amerikan rajalla” telkkariohjelmaa.

5.Olen aina ollut yrittäjähenkinen. Kauppasin lapsena kaikennäköistä, esimerkiksi opettelin itse virkkaamaan ja myin tekemiäni pipoja “ovelta ovelle” periaatteella. Otin myös Kevätpörriäisiä aina maksimimäärän (olisiko se ollut joku 40-50 lehteä?) ja sain ne aina päivässä kaupattua.

6.Mulla on kertoa kavereille TMI (too much information) juttuja itsestäni. Kerron yleensä ehkä vähän liikaa, mutta onneksi mun kaverit ovat tottuneet mun hullunkurisiin tarinoihin.

7.Otan toisten huolet omikseni. Huolehdin ehkä vähän liikaakin läheisistäni ja otan usein muiden huolet omille harteilleni kannettavaksi.

8. Mun suosikki Kardashianeista on Khloé. Hän on persoonallisen kaunis ja hänellä on asenne kohdallaan.

9. Meinaan oikoa hampaani. Snapchatissa mua seuranneet tietävätkin jo tästä vähän liikaakin! Olen käynyt nyt kolmella eri spesialistilla ja tammikuussa olisi neljästä kerta toden sanoo.

10. Olen työstänyt koko syksyn yhtä mieletöntä projektia, jonka tulen paljastamaan vielä ennen joulua!

1. I’m not a creature of habit. I like to walk different roads and taste new things, I get easily bored with the same things!

2. I don’t like quietness. I like to turn the Netflix or Spotify on when I’m working at home, because I feel calmer when there’s buzz around.

3.I love to help out tourists! It’s so nice to be helpful and it’s great to give the best tips for them.

4.Sometimes I secretly wish I was a DEA (a special agent of Drug Enforcement Administration in the US). I’m just really curious about their job and I like to watch movies and documentaries about borderline security etc.

5.I have always been entrepreneurial. When I was a kid I learned to knit beanies and I sold them door-to-door. It was so rewarding!

6.I’m such a TMI (too much info) personality. I always tell really awkward things about myself to my friends, but fortunately they are used to my weird stories.

7. I love to take care of my friends and I always take their issues really seriously. The downside is that sometimes I’m worrying so much about their problems that I can’t get any sleep.

8. Khloé is my favorite Kardashian. She is so gorgeous and I love her personality. She also seems so genuine and sweet!

9.I’m going to get braces. I have seen three specialist during this year and I have booked a fourth appointment in January, apparently I’m not the easiest case !

10. I have been working on a project the whole fall and I’m revealing the whole thing before Christmas!

Photo: Vilma P.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

26 comments

 1. Natali December 16, 2015

  Yay!! Can’t wait to see the big reveal of what you’ve been working on the whole Fall! Also, 1&2 are SO me and I have “recognised” myself in couple of other facts too. :)

  http://lartoffashion.com

  Reply
 2. Heini December 16, 2015

  Ihania pieniä paljastuksia elämästäsi! Kiitos myös siitä, että päätit toteuttaa asuhaaste-postauksena, kuinka pukea turkistakki eri tavoilla. Kaapissani onkin muutama pörröinen kaunokainen odottamassa ulkoilua – asuideat ja uudet yhdistelmät ovat kuitenkin tarpeen! <3

  Nostan sinulle hattua hammasrautojen puolesta! Minulla on ollut jo pitkään purentavika, lapsuudesta asti, jota hoidettiin teini-iässä, mutta malttamattona lopetin hoidon kesken liian aikaisin ja hampaat palautuivat vähitellen lähtöuomiinsa.

  Käyn yksityisellä hammaslääkärillä ja olen saanut todella ihanaa palvelua siellä. Vielä kolmisen kertaan pitäsi käydä kiristämässä rautoja (minulla on perinteiset hammasraudat) ja parin kolmen kuukauden päästä olen vapaa niistä ylähampaiden osalta.

  Sovimme hammaslääkärin kanssa, että jatkamme myöhemmässä vaiheessa alakerran hampaiden oikomista, todennäköisesti syksyllä.

  Pitkä ja rahaa vievä prosessihan tämä on, mutta todella palkitseva kokemus – saat kauniin ja suoraan hammasrivistön sekä esimerkiksi jo hoidon aikana olen huomannut selkeän muutoksen yleisessä terveydessä – purentaongelman takia ilmenevä päänsärky on esimerkiksi hellittänyt.

  Hammaslääkärisi kertoo varmasti perushoidosta ja puhdistamisesta, mutta sen verran voin vinkata, että kannattaa jättää ruokavaliosta kova leipä ja toffee ainakin pois. Jäävät inhottavasti kiinni rautoihin! Huolellinen putsi päivittäin ja se on siinä.

  Olen 26-vuotias ja ajattelin kamalasti, mitä muut ajattelisivat hammasraudoista, mutta voin myöntää että esimerkiksi asiakaspalvelutyössä harvemmin kukaan on kommentoinut niitä. Lähinnä olen saanut kuulla olevani söpö näiden takia. Eli pikanuorennus taattu. ;)

  Mutta voin myöntää, että odotan tässä vaiheessa jo innolla rautojen poisottoa, onhan ne olleet jo elokuusta asti suussa. Päätin myös, että vaalennan hampaita palkkioksi kärsivällisyydestä – sen jälkeen kelpaa hymyillä vieläkin leveämmin. Olen hymyilevä persoona, joten en ole välittänyt toisten reaktioista alkujännityksen jälkeen enää ollenkaan, lopputulos kun siintää jo mielessä. Nauran ja hymyilen varmaan nykyisin enemmän! Hah hah. :D

  Eli onnea matkaan, kyllä niihin tottuu ajan kanssa yllättävän nopeasti!

  Mukavaa joulun odotusta sinulle Alexa! <3

  Reply
  • Alexa December 16, 2015

   Voi kiitos kovasti tarinastasi, ihan mahtavaa kuulla! Ja eipä tosiaan yksikään lukija tai ystävä ole sanonut katuneensa oikomisprojektia, joten innolla odotan että pääsisin tositoimiin! Mä olen myös kärsinyt ikävistä päänsäryistä nyt vuoden verran ja voi tosiaan olla että toi oikominen ratkaisisi samalla senkin ongelman, kun tosiaan näössä ei ole vikaa, enkä kärsi migreenistä. Ihanaa joulun odotusta sinnekin ja pidän teidän ajantasalla hammasasioista :D xx

   Reply
   • Aune December 16, 2015

    Voin myös itse suositella oikomista aikuisiällä. Olen 32 vuotias ja sain elokuussa kahden vuoden oikomisen jälkeen raudat pois ja en voi olla kuin tyytyväinen. Pieni yläpurenta aiheutti sen verran pääkipua, että katsoin tämän parhaaksi ratkaisuksi. Ajattelin myös asiakaspalveluammatissani, että kuinka paljon saan kuulla raudoista, mutta kukaan ei sanonut mitään, ja minulla oli vielä valkoiset braketit, joten ne eivät kamalasti pompanneet silmille.

    Reply
    • Alexa December 16, 2015

     Noniin loistavaa! Aina lohduttavaa kuulla positiivisia tarinoita oikomisprosessista! :) xx

     Reply
 3. anni December 16, 2015

  Minä oioin juuri kesällä hampaani, ja kyllä nyt kelpaa hymyillä! Niitä oiottiin lapsena todella paljon, ja kiinteät raudatkin olivat suussani kaksi kertaa. Hampaideni takana ollut kaari (joka pitää ne paikallaan) irtosi kokonaan alkuvuonna, eikä minua neuvottu laittamaan sitä heti takaisin. No, kesäkuussa tilanne oli se, että hampaat olivat jo vähän liikkuneet… Menin Hymyklinikalle oikomiskonsultaation ja tuomio oli läpinäkyvät raudat 3kk ajalle. Aika meni onneksi nopeasti, ja nyt on aivan suora rivistö. Hampaiden takana on uusi kaari ja lisäksi käytän öisin uudenlaista superohutta muottia, joka estää hampaiden liikkumisen! Lisäksi he muotoilivat yhtä hammastani, jotta se olisi samannäköinen toisella puolella olevan kanssa. Tuo paikka on siis erikoistunut aikuisten oikomishoitoon ja esteettiseen hammashoitoon. Suosittelen oikomista! :D

  Reply
  • Alexa December 16, 2015

   Noniin loistavaa! :D xx

   Reply
 4. veeralalala December 16, 2015

  En tiedä missä olet käynyt konsultaatiossa rautojen osalta, mutta kannattaa ainakin käydä oikomishoidon erikoishammaslääkärillä kuulemassa arvio :) He osaavat antaa objektiivisen arvion siitä, mitkä raudat sulle sopivat parhaiten. Hammasraudoissa kannattaa muistaa, että nopealla työllä (InmarAlign) ei saa yhtä hyvää lopputulosta kun hitaammin tehdyllä kiinteillä kojeilla- oikomishoidolla, koska InmarAlignment perustuu hampaiden siirtelyyn joko eteen tai taakse, missä taas kiinteillä kojeilla voidaan hampaita liikuttaa melkein mihin suuntaan tahansa. Lisäksi nopeasti tehdyllä työllä on tapana palautua.

  Itse otin hammasraudat Neossa ja tulee kiinteät kojeet alkuvuodesta :)

  Reply
  • Alexa December 16, 2015

   Joo mulle tulee myös ihan kiinteät kojeet ja oon menossa nimenomaan kunnon spesialistille käymään! :) xx

   Reply
 5. Heidis December 16, 2015

  Khloe on kans miun lemppari :) Eniten tykkään Kourtneyn tyylistä ja Kim nyt vaan on tosi kaunis, ja Kanyen myötä tosi mielenkiintoinen tyyli myös. Mutta Khloe vaikuttaa persoonaltaan tosi ihanalta, välittää muista ja on jotenkin tosi maanläheinen. Toki tuo on realitya eli totuus voi olla ihan toinen ;)

  Miulla laitettiin raudat kun olin ala-asteella. Ja ne oli vuosia… Ja sen pois oton jälkeen oli vielä joku kitalaki systeemi mikä piti hampaat paikoillaan ettei lähteny vaeltamaan takasi vanhoille paikoilleen. Se oli siis irtonainen ja syödessä piti ottaa pois. Nyt 30 v:nä hampaat on tosi suorat, alahampaista yksi on on vähän poissa rivistä mutta se ei haittaa, jos vertaa mitä ne oli :D Onkohan tuo aikuisena kipeempi prosessin kun hampaat on jo jämähtäny paikoilleen kun lapsena vielä hampaita tuli ja ehkä ne oli helpommin oikaistavissa? Kyllä se kipeää silloinkin teki, ja tunnetta että pitäis purra jotain oikein sitkeetä. Tosin en tiedä minkälaiset raudat ja yleensä tuo oikominen on siulle tulossa.

  Reply
  • Alexa December 16, 2015

   Khloe on kyllä ihana! Ja vaikka telkkari on telkkaria, niin jotenkin se aitous välittyy kaiken kautta. Ostin kyseisen mimmin kirjan ja harmittelin että suurinosa sisällöstä liittyi treenaamiseen ja syömiseen, sillä olisin mielelläni lukenut hänen ajatuksia enemmän. Onneksi loppuosa oli syvällisempää höpinää, että siinä mielessä hauska kirja! :) xx

   Reply
 6. annna December 16, 2015

  Esittelit jonkun aikaa sitten videolla sun uusia kosmetiikkatuotteita. Olisi kiva tietää miten nenän varjostukseen ostamasi urban decayn “kynä” on toiminut kyseisessä hommassa ja mahdollisesti videokin olisi kiva :)

  Reply
  • Alexa December 16, 2015

   En oo toistaseks kauheesti innostunut siitä, kun sitä on ollut vähän hankala levittää. Mutta tänään uusi meikkituto tulossa, stay tuned! xx

   Reply
 7. RO December 16, 2015

  Seuraan sua snäpissä ja musta on ollut vaan tosi kiva kuulla sun oikomispläneistä, itsekkin oon miettinyt aikuisiällä oikomishoitoa, joten kiva kuulla muiden kokemuksia! :)

  Reply
  • Alexa December 16, 2015

   Joo pitää ehdottomasti tehdä siitä sitten päivityksiä! :) xx

   Reply
 8. Lili December 16, 2015

  En seuraa sinua snapchatissä, mutta mielenkiintoista kuulla oikomisprojektistasi. Itse päätin alkuvuodesta vihdoin toteuttaa saman haaveen, omat hampaani kun ovat häirinneet minua aina. Ikää siis minulla 22v.

  Mutta siis asiaan, itse valitsin invisalign oikomisen. Varmasti muutkin tavat olisivat olleet ok ja näyttivät hyvälle. Päädyin kuitenkin tuohon ja tähän mennessä olen tykännyt. Vaikka öhöm olen vähän huolimaton ja kalvot olen heittänyt jo kahdesti roskiin vahingossa….. Ja joskus unohdan laittaa ne takaisin ja tulee valitettavaa taukoa niiden pitämisessä, joten ehkä kiinteät olisivat sopineet tälläiselle säheltäjälle paremmin. En kuitenkaan asu Helsingissä ja oikomiseni siellä tehdään, joten invisalign hoidon ansiosta voin hoitaa sitä ns. itse ja käyn oikojalla noin 3kk välein.

  Noita kalvoja tosiaan mainostetaan näkymättöminä, ja no niin ne ovatkin. Mutta. Mikäli hampaisiin laitetaan paikka-aineesta “otekökköjä” niin ei ne kyllä enää niin huomaamattomat ole. Olen itse saanut kuulla ja blogeista lukenut (invisalign blogeja löytyy suomeksikin), että noita kökköjä on luultu hammaskoruiksi. Ei ehkä niin paha juttu, mutta itse tulen saamaan myös tuohon etuhampaisiin jossain kohdin kököt ja niitä odotan kauhulla. Ei tosiaan ole enää huomaamattomat sen jälkeen vaan näyttävät ihan tavallisille kiinteille oikomiskojeille. Mutta plussaa on, että hampaiden harjaus & lankaaminen on mahdollista kuten ennen.

  Pikana vielä siis, itselläni oikominen ei ole sattunut, vain nuo kököt ja kesällä olleet kumivetokoukut ovat sattuneet limakalvoihin. Hampaat eivät ole pahemmin särkeneet, ehkä puoli sekunttia uusien kalvojen pois oton jälkeen, mutta ei muuten. Saa tietty laittaa spostilla kysymyksiä jos olet tätä tapaa miettinyt, mutta tuttavillani on oiottu myös Six month smiles -tavalla ja Inman Alignerilla. Hyviä keinoja saavuttaa kauniit hampaat on siis monia.

  Itse olen siis tyytyväinen, kesällä oli pientä ärsytystä ja kyllästymistä. Sillä onhan kalvojen kanssa pientä säätöä, aina kaivella ne pois suusta ja miettiä, koska voi syödä. Kesällä festareilla ja joskus matkoilla ovat aiheuttaneet vähän päänvaivaa, mutta jokaisella tavalla on siis plussat ja miinukset. Lähtötilanne myös vaikuttaa paljon. Itselläni syynä siis ahtaus ja hampaat on vähän miten sattuu kiertyneenä.

  Reply
  • Alexa December 16, 2015

   Huh olipa pitkä kommentti, kiitos siitä kovasti :D ! Muutama spesialisti on jo todennyt että invisalign ei ole mulle se paras tapa hoitaa, joten todennäköisesti ihan kiinteät kojeet on se oikea ratkasu mulle. Mutta mä pidän teidät ajantasalla! Ja hei suurkiitos omasta tarinastasi, näitä on aina ilo lukea :) xx

   Reply
 9. sk December 16, 2015

  Mä kans aina innostun jos joku turisti tulee kysymään neuvoa! :)

  Toivottavasti voit/haluat tehdä postauksia hampaidenoikomisprosessistasi. Mulla oli kiinteät raudat useamman vuoden teini-iässä, mutta hoito jäi valitettavasti kesken ja hampaat on taas yhtä vinossa kuin lapsenakin. Haaveilen oikomisesta, mutta valitettavasti se ei rahatilanteen takia ole vielä ihan ajankohtaista. Kuulisin kuitenkin mielelläni sun kokemuksia ja ylipäätään koko prosessin kulusta, että tietäisin mihin näin aikuisiällä on varauduttava :)

  Reply
  • Alexa December 16, 2015

   Joo pitä varmasti tehdä postauksia asiasta kun se lähenee! :) xx

   Reply
 10. Viivuli December 16, 2015

  Hei, kiva postaus, mutta ihmettekin tuota kohtaa, että olet käynyt eri spesialisteilla? Miksi? Eivätkö hoitoehdotukset ole miellyttäneet? Sinun tapauksessasi (aikuisortodontia) joudutaan monesti jopa turvautumaan ortognaattiseen kirurgiaan eli leukoja siirretään kirurgisesti toisiinsa nähden. En tiedä purentavirheestäsi, mutta vaikeita purentavirheita ei voi korjata kuin kiintein kojein ja mahdollisesti myös kirurgian keinoin. Nämä Invisible-kojeet sopivat pienten asentovirheiden hoitoon. Purentavirheet ovat muuten perinnöllisiä, joten kannattaa oikeasti panostaa lapsen oikomishoitoon varhain, koska silloin vielä voidaan vaikuttaa leukojen kasvuun ja asentoon toisin kuin aikuisilla. Aikuisilla voidaan lähinnä suoristaa hampaita, mutta purentavirhe on usein luustollinen eli toinen leuka on esim. liian pieni (usein alaleuka) yläleukaan nähden. Sinuna menisin myös suukirurgin juttusille tuosta mahdollisesta alaleuan eteentuomisesta.

  Reply
  • Alexa December 16, 2015

   Heippa! Tosiaan kun kyseessä on tämän kokoinen remontti niin halusin muutamalta eri lääkäriltä “second opinion”, ja kun alkoi olemaan sen verran eroja suosituksissa niin tulin skeptiseksi. Edellinen lääkäri oli reilu ja sanoi että kollegalla olisi parempi erityisosaaminen tähän mun suukalustoon. Ilmeisesti jotain kirurgiaa pitäisi suorittaa, nimenomaan noiden leukojen osalta, mutta se ei kuulemma ole ihan välttämätöntä. Hoidan kuitenkin mieluummin asian kerralla kuntoon, kun tällä purukalustolla mennään loppu elämä! Mielenkiintoinen projekti tosiaan tulossa :) xx

   Reply
 11. rula December 16, 2015

  Love your article. And do not worry about the braces. I had braces years ago for 2 years and a half. It’s not easy at first, for a week or two and then you really get used to it easily. The secret is to always do what your dentist tells you to haha even if it takes time or is hurtful. It is really worth it.

  If not too personal, why do you need braces ? I think your smile is beautiful ! :)

  xxx

  Reply
  • Alexa December 16, 2015

   Thanks for your support :D Well you haven’t seen the whole thing though! It’s a bit complex, but I’ll be probably posting about the whole journey! :) xx

   Reply
 12. Sanna/Beauty Box December 17, 2015

  Ihana postaus taas jälleen! Olen itsekkin ajatellut oikomishoitoa. Hinta on vain aikamoinen. :/ Hankin keväällä purentakiskot, jotteivat hampaat kuluisi narskuttelusta öisin, mutta en ole niitä oikein osannut öisin käyttää. Pitää yrittää ottaa käyttöön. :)

  http://www.beautyboxblog.com/

  Reply
 13. Nancy December 18, 2015

  This was fun to read! :) That’s exciting that you’re gonna get braces! Are you going to get the invisalign type? I actually got braces this year (the regular metal kind) and my smile has changed so much. It’s kind of weird being an adult with braces but the results will be worth it in the end! <3

  Reply
  • Alexa December 18, 2015

   I’m going to get traditional braces I guess :D I’ll keep you guys updated! xx

   Reply