10 Havaintoa Milanosta

Lähimaksua käytetään joka paikassa ja jopa usean satasen ostoksille. Siinä on ollut myyjillä ihmettelemistä kun maksu ei mene läpi yli 25€ ostokselle. Onneksi myös PIN-koodia käytetään, vaikka lähimaksu on selkeästi ensisijainen maksutapa täällä.

Ravintoloiden henkilökunta on lähes poikkeuksetta koostunut keski-iän ylittäneistä miehistä. Jännittävä fakta sinänsä, mutta palvelu on kyllä ollut aina oikein hyvää.

Most of the shops use contactless payment in Milan. I’m really surprised by that, because in Finland it’s only possible if the purchase is under 25€. I’m wondering how it works if a card gets stolen and pin code is not needed… Fortunately my card has the 25€ limit! 

Most of the waiters in Milan’s restaurants are middle aged men, but they have been absolutely wonderful! 

Englanninkielen taito ei ole täällä kummoista, mutta siitä huolimatta ihmiset ovat todella ystävällisiä ja auttavaisia.

Täällä on huomattavan paljon koiria ja ne saavat kulkea kaduilla ihan vapaasti, ja ravintolassa nähtiin jopa eräs koiraherra pöydän ääressä.

People don’t speak English quite well here, but still everyone has been super friendly and helpful. 

I have seen a lot of dogs here. They are welcome everywhere (even restaurants) and they can run freely. So cute!

Arkkitehtuuri on todella kaunista ja vanhoja taloja on paljon, mutta rakennukset on hiukan matalempia kun esim. Pariisissa.

Kadut on ihanan kapeita ja autoliikennettä on pikkukaduilla todella vähän, eli kyseessä on siis kävelijän unelmakaupunki! Täällä onkin tullut käveltyä n. 20 000 askelta /päivä ihan kepeästi. Pikkukadut tekee myös tästä kaupungista erityisen kodikkaan ja viihtyisän.

Architecture is amazing in Milan. Most of the buildings are old and I have also visited beautiful parks and gardens. I just love this place!

I also love the tiny little streets, It has been such a pleasure to walk around in the city. 

Täällä ei tunnu olevan samanlaista kahvilakulttuuria kun esim. Pariisissa tai NYC:issä. Äidin mukaan italialaiset juovat baaritiskillä espresson ja jatkavat menojaan. Erikoiskahvien hintataso on varmasti laajin mitä olen koskaan nähnyt, nimittäin esim. kuvassa olevassa Galleriassa kahvista saa pulittaa lähes 10€ ja muutaman korttelin päässä kahvin saa parilla eurolla.

Kahvilaketjuja ei myöskään Milanon katukuvassa näe, mikä on sinänsä aika virkistävää muihin Euroopan kaupunkeihin verrattuna.

The café culture isn’t exactly the same as in NYC or Paris and there aren’t many coffee chain companies either. I also saw the most expensive coffee I have ever seen in Galleria, it was about 10€. 

Flamingoja voi bongata keskustassa sijaitsevan huvilan (Villa Invernizzi) puutarhasta. Portit on useimmiten kiinni, mutta aidan takaa pystyy ihastelemaan upeaa puutarhaa.

Milanon keskustassa kulkee useita raitiovaunulinjoja (love it!), metroliikenne on myös sujuvaa ja taksit edullisia.

If you want to see Flamingos, you should go to Villa Invernizzi in the city centre. It’s a gorgeous little garden!

The public transport works seamlessly in Milan (I love trams, reminds me of Helsinki) and Taxis are also pretty reasonable priced. 

Leave a Reply

Your email address will not be published.

23 comments

 1. Nanne April 12, 2017

  Tuleeko reissusta videomateriaalia ?

  Reply
 2. Natali April 12, 2017

  Oh I miss Milan, haven’t visited it in years… Breathtaking architecture, small, picturesque side streets and lots of dogs on the streets is how I remember it too. :)

  https://lartoffashion.com

  Reply
  • Alexa April 13, 2017

   It’s such a lovely city! ? xx

   Reply
 3. Laura Emilia April 12, 2017

  Aivan ihania ja inspiroivia kuvia kuten aina! <3

  Reply
 4. J April 12, 2017

  Kiva kuulla, että tykkäät Milanosta – oon nimittäin kuullut muilta, että ihmiset ovat keskimäärin todella töykeitä ja mulkoilevat ‘turisteja’ ikävästi. Sama oli itseasiassa oma kokemukseni, kun päivän verran olin kaupungissa pari vuotta sitten..
  Voi olla, että sut ‘hyväksytään’ helpommin paikallisten keskuudessa, oothan kuitenkin tyylikäs ja istut katukuvaan :)
  Mukavaa loppureissua!

  Reply
  • Alexa April 13, 2017

   Oikeesti, onpa outoa! Tuntui että siellä oli niin rento meininki että ei voisi kuvitellakaan tollasta käytöstä, voi kuinka ikävää! ? xx

   Reply
 5. Faijahommia April 12, 2017

  Uh!
  Milano on hieno paikka! Etelä-Italiaa olisi myös kiva koluta :)
  https://faijahommia.fi/

  Reply
  • Alexa April 13, 2017

   No joo! Samaa mieltä! ? xx

   Reply
 6. Annis April 12, 2017

  Toi lähimaksu-asia kammostuttaa itseäni Espanjassa asuvana.. Mun kortilla on ulkomaa-esto, ettei sitä voi käyttää edes pieniin ostoksiin, sillä ensimmäisen kuukauden aikana randomina kynsistudion omistaja sitä ehdotti. Muutenkin myyjät haluavat kortin aina omaan käteensä ja siitä näpyttelevät summat, eikä millään usko ekalla kerralla kun sanon ettei lähimaksuni toimi! Parilta frendiltäni on tililtä viety rahat kun kortti on kuvattu ostoksen yhteydessä ja varmennuskoodi takana päässyt samalla vääriin käsiin. Siksi nykyään oon ihan supertarkka etten anna korttiani kenenkään käsiin ja tarkoituksenani on ollu peittää se takana oleva koodi myös, mutten oo saanu aikaiseksi…

  Reply
  • Alexa April 13, 2017

   No joo itsekin mietin tota että aika hurjaa on! Pitää kyllä olla varovainen.☺️ xx

   Reply
 7. Haidi April 12, 2017

  Hei meillä on äidin kanssa pohdinnassa kesäreissu ja Milano yksi vaihtis. Onko sulla antaa suositusta hotelliin? :)

  Reply
  • Alexa April 13, 2017

   Me oltiin Hotel Manzonissa, sijainti oli ihan huippu! ☺️ xx

   Reply
 8. Elisa April 13, 2017

  Asun itse Itävallassa ja täälläkin koirat saavat tulla melkein minne vain (paitsi ruokakauppoihin). En ihmettele että italialaiset ottavat koiriaan kaikkialle mukaan, täällä se on ihan normaalia :)
  Ja ketjukahviloita ei tosiaan näe, koska tuntemani italialaiset ottavat kahvinlaadun enemmän kuin tosissaan :D

  Reply
  • Alexa April 13, 2017

   Ne koirat tuo kyllä eloa ihanasti katukuvaan! Ja joo totta, pohdittiin myös että Italiassa halutaan varmaan vaalia italialaisuutta henkeen ja vereen ja siksi kaihdetaan ketjuja. Ihme että Laduree oli sinne päästetty, kun Marchesi on vastaavanlainen paikallinen ? xx

   Reply
 9. Westend Mum April 13, 2017

  Ihanaa arkkitehtuuria..!
  http://westendmum.fi

  Reply
 10. Lotta April 13, 2017

  Olipa mukava postaus taas! Tähän asti olen skipannut Milanon sillä ajatuksella, että oma mielikuva kaupungista on “töykeä”, mutta sait TAAS matkakuumeen aikaiseksi! :D

  Täytyy muuten koira-asiaan kommentoida sen verran, että musta on tosi ihanaa kun koiria saa ottaa mukaan julkisiin tiloihin! Asun itse länsirannikon helmessä ja täällä ei ole kyllä ihmisillä juurikaan tapana kuljettaa koiria mukana.. Paitsi ehkä nykyään alkaa näkymään juurikin ravintoloiden/kahviloiden terasseilla kesäisin :) Mutta eron huomaa tosiaan jo täältä Helsinkiin mennessä, että Helsingissäkin koirakulttuuri on tosi erilaista kuin täällä meillä, esim. Stockalla näkee usein paljon koiria.

  Mukavaa pääsiäisen aikaa sinulle Alexa, videota odottelen innolla!

  Reply
  • Alexa April 13, 2017

   Voi kiitos! No siis mulle ei tullu yhtään sellaset fiilikset paikallisista, joten voin vaan suositella. ? Ihanaa pääsiäistä sinnekin, vlogi tulossa vielä sunnuntaina! xx

   Reply
 11. Anne April 13, 2017

  Milanon ydinkeskustassa on autoilua rajoitettu, siksi saattoi tuntua hiljaiselta, mutta annas olla kun siirryt keskustasta kauemmas ruuhka-aikaan… Duomon ympäristössä on autoilta pääsy kielletty, sakot rapsahtaa, jos vaikka turisti vahingossa ajaa keskustaan.
  Starbucks avaa ovensa tänä vuonna Milanoon. Italialaiset kovasti ovat sitä odottaneet.
  Espresso maksaa noin 1€ – 1,20€ normaali kahviossa, keskustassa keskustan hinnat.

  Reply
  • Alexa April 13, 2017

   Oikeesti Starbucks ohoh, aikamoinen yllätys. Jotenkin ajattelin että italialaiset ei tykkää ulkolaisista ketjuista (onhan siellä toki mäkkäri), mutta ilmeisesti olin väärässä ? Huikeita faktoja, kiitos niistä! ☺️ xx

   Reply
 12. xod April 14, 2017

  Nää on tosi kivoja postauksia :) Ja upeita kuvia!

  Reply
  • Alexa April 14, 2017

   Jee ihana kuulla, kiitos! ? xx

   Reply