Tietoa mainostajalle › Tietosuojaseloste ›

10 Havaintoa Milanosta

april 12, 2017, havainto, Italy, Travels

Lähimaksua käytetään joka paikassa ja jopa usean satasen ostoksille. Siinä on ollut myyjillä ihmettelemistä kun maksu ei mene läpi yli 25€ ostokselle. Onneksi myös PIN-koodia käytetään, vaikka lähimaksu on selkeästi ensisijainen maksutapa täällä.

Ravintoloiden henkilökunta on lähes poikkeuksetta koostunut keski-iän ylittäneistä miehistä. Jännittävä fakta sinänsä, mutta palvelu on kyllä ollut aina oikein hyvää.

Most of the shops use contactless payment in Milan. I’m really surprised by that, because in Finland it’s only possible if the purchase is under 25€. I’m wondering how it works if a card gets stolen and pin code is not needed… Fortunately my card has the 25€ limit! 

Most of the waiters in Milan’s restaurants are middle aged men, but they have been absolutely wonderful! 

Englanninkielen taito ei ole täällä kummoista, mutta siitä huolimatta ihmiset ovat todella ystävällisiä ja auttavaisia.

Täällä on huomattavan paljon koiria ja ne saavat kulkea kaduilla ihan vapaasti, ja ravintolassa nähtiin jopa eräs koiraherra pöydän ääressä.

People don’t speak English quite well here, but still everyone has been super friendly and helpful. 

I have seen a lot of dogs here. They are welcome everywhere (even restaurants) and they can run freely. So cute!

Arkkitehtuuri on todella kaunista ja vanhoja taloja on paljon, mutta rakennukset on hiukan matalempia kun esim. Pariisissa.

Kadut on ihanan kapeita ja autoliikennettä on pikkukaduilla todella vähän, eli kyseessä on siis kävelijän unelmakaupunki! Täällä onkin tullut käveltyä n. 20 000 askelta /päivä ihan kepeästi. Pikkukadut tekee myös tästä kaupungista erityisen kodikkaan ja viihtyisän.

Architecture is amazing in Milan. Most of the buildings are old and I have also visited beautiful parks and gardens. I just love this place!

I also love the tiny little streets, It has been such a pleasure to walk around in the city. 

Täällä ei tunnu olevan samanlaista kahvilakulttuuria kun esim. Pariisissa tai NYC:issä. Äidin mukaan italialaiset juovat baaritiskillä espresson ja jatkavat menojaan. Erikoiskahvien hintataso on varmasti laajin mitä olen koskaan nähnyt, nimittäin esim. kuvassa olevassa Galleriassa kahvista saa pulittaa lähes 10€ ja muutaman korttelin päässä kahvin saa parilla eurolla.

Kahvilaketjuja ei myöskään Milanon katukuvassa näe, mikä on sinänsä aika virkistävää muihin Euroopan kaupunkeihin verrattuna.

The café culture isn’t exactly the same as in NYC or Paris and there aren’t many coffee chain companies either. I also saw the most expensive coffee I have ever seen in Galleria, it was about 10€. 

Flamingoja voi bongata keskustassa sijaitsevan huvilan (Villa Invernizzi) puutarhasta. Portit on useimmiten kiinni, mutta aidan takaa pystyy ihastelemaan upeaa puutarhaa.

Milanon keskustassa kulkee useita raitiovaunulinjoja (love it!), metroliikenne on myös sujuvaa ja taksit edullisia.

If you want to see Flamingos, you should go to Villa Invernizzi in the city centre. It’s a gorgeous little garden!

The public transport works seamlessly in Milan (I love trams, reminds me of Helsinki) and Taxis are also pretty reasonable priced. 

23 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *