10 Havaintoa Kapkaupungista

february 8, 2017, Cape Town, havainto
lions-head-cave

-Ihmisten olivat pyyteettömän ystävällisiä ja aurinkoisia. Sain monessa kohtaa tuntemattomilta apua, vaikka en sitä pyytänytkään. Esimerkiksi putkimies auttoi kantamaan matkalaukkuja ja tuntemattomat tytöt auttoivat meitä etsimään dronea puskista, nyt muutaman mainitakseni. Vaikka kieltäydyin (useaan otteeseen) taksi-kyydeistä, niin kuskit silti hymyilivät iloisesti ja heittivät läppää.

-Paikallisten huumorintaju on jotain mieletöntä. Vietin Kapkaupungissa ehdottomasti elämäni hauskimmat taksimatkat, sillä kuskeilla juttua riitti. Enkä nyt puhu mistään kankeasta small talkista, vaan ihan super hauskoista tarinoista jolle nauroin vedet silmissä.

-Paikalliset inhoavat Etelä-Afrikan presidenttiä. Ainoa hetki jolloin näin paikallisten vakavoituvan, oli kun puheeksi tuli maan presidentti. Etelä-Afrikan hallituksessa on kuulemma paljon korruptiota ja arrogantti presidentti käyttää häikäilemättömästi verorahoja rahoittaakseen oman luksuselämänsä. Tästä tuli hiljattain YLE:llä dokkarikin.

-Kapkaupungissa on niin kuivaa että metsäpaloja vuoristossa tapahtuu jatkuvasti. (Alkaako postaus kuulostamaan jo maikkarin uutisilta?) Muutaman kerran tuli suuria paloja itsekin todistettua. Yleensä palot voivat lähteä niinkin pienestä huolimattomuudesta kun tupakantumpista.

-Lion’s Headiin (tunnettu vuori) kipuaminen ei ole todellakaan mikään pikkujuttu! Kun itse lähdin sinne kiipeämään, niin en todella tiennyt mihin olin ryhtymässä. Käytiin ensin tunnetussa luolassa ja jatkettiin vielä ihan vuoren huipulle saakka. Olikin omat haasteensa kiivetä vuorelta alas, kun aurinko oli jo laskenut ja lisävalaistusta ei ollut puhelimen taskulamppua enempää.

-Etäisyydet on pitkiä, eli auton vuokraaminen tai uberin käyttö on välttämätöntä. Emme uskaltaneet alkaa harjoittelemaan vasemmanpuoleista liikennettä (etenkin kun liikenneympyröitä on paljon), joten käytimme Uberia paljon. Autoja oli liikenteessä koko ajan ja yleensä kuskin sai muutamassa minuutissa.

-Kapkaupunkilaisilla on silmää yksityiskohdille. Näin ihan mielettömästi upeita putiikkeja, kahviloita ja ravintoloita. Kaikkia näitä yhdisti loistavasti toteutettu brändäys ja yrityksen ilmeen graafinen suunnittelu. Olisi melkein pitänyt kuvata ikkunoita, materiaaleja ja logoja ja tehdä siitä oma postaus. Tai ehkä olen ainut joka tykkää hifistellä tällaisia random-juttuja :D

-Paikalliset arvostaa turismia. Kuulin lukemattomia kertoja reissun aikana “Thank you for choosing Africa, you guys create more employment here”. Ihanaa että asia osataan ottaa niin ja tottahan se on, että turismi tuo lisää työpaikkoja ja rahaa.

-Ruoka on mieletöntä. Söin aivan älyttömän hyviä annoksia koko reissun ajan. Kaikki on niin tuoretta ja annoksissa on maut kohdallaan. Ehkä me osuttiin vaan oikeisiin ravintoloihin (kiitos vinkeistä Julia!) tai sitten Kapkaupungissa on vaan keittiön taidot hallussa.

-“Healthy lifestyle” -kulttuuri on voimissaan. En ole varmaan missään maailmassa nähnyt noin terveysorientoitunutta porukkaa kun Kapkaupungissa. Pyöräilijöitä ja lenkkeilijöitä on älyttömästi ja ihan ketjukahviloistakin saa vihermehuja ja avokadoleipiä – puhumattakaan vegaanikahviloiden tarjonnasta.

-All of the people I met in Cape Town were super friendly and helpful. And it was so unconditional! For example,  we lost our drone one day and a bunch of girls just appeared to help us search the drone. Then one day we climbed to Lion’s Head when it was completely dark and a couple of strangers just came to show us the route with flesh lights – so nice! 

-They have a good sense of humour. I have never laughed so much during taxi drives than I did in Cape Town. The drivers were hilarious! One insisted that my boyfriend must be from Japan, because he just looks Japanese. I heard so many great stories! 

-The locals aren’t fans of their president. The only time I saw people upset, was when they started talking about their president. He is apparently using the tax incomes to fund his own luxury life. There are a lot of interesting documents about him. 

-Cape Town is really dry place, so there are a lot of forest fires. I saw a couple of huge fires on the mountains and they looked pretty brutal. 

-The hike to Lion’s Head isn’t easy, especially if you want to check the cave and climbe up to the top. But it was totally worth it! 

-The distances are long, so a car is a must in Cape Town. We didn’t want to rent a car, so we used uber pretty much every day. It was cheap and there were a lot of drivers, so it worked out fine.

-They really know how to nail the details! There were so many beautiful buildings, shops and restaurants. 

-The local appreciate tourism. I heard the following sentence a tons of times: ““Thank you for choosing Africa, you guys create more employment here”

-The food is amazing! My favorite restaurants were Kloof Street House and La mouette

-Healthy lifestyle is a cultural phenomenon in Cape Town. There were a lot of awesome healthy vegan cafes and everyone seems to be super fit.

“16 havaintoa New Yorkista” löytyy täältä

16 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *