10 Havaintoa Kapkaupungista

lions-head-cave

-Ihmisten olivat pyyteettömän ystävällisiä ja aurinkoisia. Sain monessa kohtaa tuntemattomilta apua, vaikka en sitä pyytänytkään. Esimerkiksi putkimies auttoi kantamaan matkalaukkuja ja tuntemattomat tytöt auttoivat meitä etsimään dronea puskista, nyt muutaman mainitakseni. Vaikka kieltäydyin (useaan otteeseen) taksi-kyydeistä, niin kuskit silti hymyilivät iloisesti ja heittivät läppää.

-Paikallisten huumorintaju on jotain mieletöntä. Vietin Kapkaupungissa ehdottomasti elämäni hauskimmat taksimatkat, sillä kuskeilla juttua riitti. Enkä nyt puhu mistään kankeasta small talkista, vaan ihan super hauskoista tarinoista jolle nauroin vedet silmissä.

-Paikalliset inhoavat Etelä-Afrikan presidenttiä. Ainoa hetki jolloin näin paikallisten vakavoituvan, oli kun puheeksi tuli maan presidentti. Etelä-Afrikan hallituksessa on kuulemma paljon korruptiota ja arrogantti presidentti käyttää häikäilemättömästi verorahoja rahoittaakseen oman luksuselämänsä. Tästä tuli hiljattain YLE:llä dokkarikin.

-Kapkaupungissa on niin kuivaa että metsäpaloja vuoristossa tapahtuu jatkuvasti. (Alkaako postaus kuulostamaan jo maikkarin uutisilta?) Muutaman kerran tuli suuria paloja itsekin todistettua. Yleensä palot voivat lähteä niinkin pienestä huolimattomuudesta kun tupakantumpista.

-Lion’s Headiin (tunnettu vuori) kipuaminen ei ole todellakaan mikään pikkujuttu! Kun itse lähdin sinne kiipeämään, niin en todella tiennyt mihin olin ryhtymässä. Käytiin ensin tunnetussa luolassa ja jatkettiin vielä ihan vuoren huipulle saakka. Olikin omat haasteensa kiivetä vuorelta alas, kun aurinko oli jo laskenut ja lisävalaistusta ei ollut puhelimen taskulamppua enempää.

-Etäisyydet on pitkiä, eli auton vuokraaminen tai uberin käyttö on välttämätöntä. Emme uskaltaneet alkaa harjoittelemaan vasemmanpuoleista liikennettä (etenkin kun liikenneympyröitä on paljon), joten käytimme Uberia paljon. Autoja oli liikenteessä koko ajan ja yleensä kuskin sai muutamassa minuutissa.

-Kapkaupunkilaisilla on silmää yksityiskohdille. Näin ihan mielettömästi upeita putiikkeja, kahviloita ja ravintoloita. Kaikkia näitä yhdisti loistavasti toteutettu brändäys ja yrityksen ilmeen graafinen suunnittelu. Olisi melkein pitänyt kuvata ikkunoita, materiaaleja ja logoja ja tehdä siitä oma postaus. Tai ehkä olen ainut joka tykkää hifistellä tällaisia random-juttuja :D

-Paikalliset arvostaa turismia. Kuulin lukemattomia kertoja reissun aikana “Thank you for choosing Africa, you guys create more employment here”. Ihanaa että asia osataan ottaa niin ja tottahan se on, että turismi tuo lisää työpaikkoja ja rahaa.

-Ruoka on mieletöntä. Söin aivan älyttömän hyviä annoksia koko reissun ajan. Kaikki on niin tuoretta ja annoksissa on maut kohdallaan. Ehkä me osuttiin vaan oikeisiin ravintoloihin (kiitos vinkeistä Julia!) tai sitten Kapkaupungissa on vaan keittiön taidot hallussa.

-“Healthy lifestyle” -kulttuuri on voimissaan. En ole varmaan missään maailmassa nähnyt noin terveysorientoitunutta porukkaa kun Kapkaupungissa. Pyöräilijöitä ja lenkkeilijöitä on älyttömästi ja ihan ketjukahviloistakin saa vihermehuja ja avokadoleipiä – puhumattakaan vegaanikahviloiden tarjonnasta.

-All of the people I met in Cape Town were super friendly and helpful. And it was so unconditional! For example,  we lost our drone one day and a bunch of girls just appeared to help us search the drone. Then one day we climbed to Lion’s Head when it was completely dark and a couple of strangers just came to show us the route with flesh lights – so nice! 

-They have a good sense of humour. I have never laughed so much during taxi drives than I did in Cape Town. The drivers were hilarious! One insisted that my boyfriend must be from Japan, because he just looks Japanese. I heard so many great stories! 

-The locals aren’t fans of their president. The only time I saw people upset, was when they started talking about their president. He is apparently using the tax incomes to fund his own luxury life. There are a lot of interesting documents about him. 

-Cape Town is really dry place, so there are a lot of forest fires. I saw a couple of huge fires on the mountains and they looked pretty brutal. 

-The hike to Lion’s Head isn’t easy, especially if you want to check the cave and climbe up to the top. But it was totally worth it! 

-The distances are long, so a car is a must in Cape Town. We didn’t want to rent a car, so we used uber pretty much every day. It was cheap and there were a lot of drivers, so it worked out fine.

-They really know how to nail the details! There were so many beautiful buildings, shops and restaurants. 

-The local appreciate tourism. I heard the following sentence a tons of times: ““Thank you for choosing Africa, you guys create more employment here”

-The food is amazing! My favorite restaurants were Kloof Street House and La mouette

-Healthy lifestyle is a cultural phenomenon in Cape Town. There were a lot of awesome healthy vegan cafes and everyone seems to be super fit.

“16 havaintoa New Yorkista” löytyy täältä

Leave a Reply

Your email address will not be published.

16 comments

 1. Anni February 8, 2017

  Moikka Alexa,

  Pakko tulla kommentoimaan pitkästä aikas että nämä sun reissu postaukset on ollut ihan huikeita! Ja sun vlogeista on tullu ihan mun lemppareita. Etelä-Afrikka on ollut pitkään matkakohde listallani ja inspiroiduin näistä sun postauksista niiin paljon, että oli pakko alkaa etsimään sopivia lentoja Cape Towniin. Haluaisin vielä kiittää kovasti upeasta blogista josta saan niin paljon inspiraatiota❣ Kysyisin vielä että millainen hintataso Cape Townissa oli Suomeen verrattuna?

  Reply
  • Alexa February 8, 2017

   Voi kuinka ihana olet, kiitos paljon! :) Suosittelen kyllä lämpimästi! Hintataso oli alhaisempi kun Suomessa. Oikeasti hyvät “fine dining” illalliset pitkän kaavan mukaan oli n. 20€ / henkilö ja hyvät terveysbrunssit pöytiintarjoiltuna n. 8€ / henkilö. Kävin myös tunnin hieronnassa ja se oli parikymppiä :) xx

   Reply
 2. Jenni S. / big mamas home February 8, 2017

  Kuulostaa aivan ihanalta paikalta. Kapkaupunki pääsi tämän ansiosta yhdeksi niistä paikoista, joissa on ehdottomasti päästävä käymään joskus.

  Reply
  • Alexa February 8, 2017

   Se kyllä on! :) xx

   Reply
 3. Alina February 8, 2017

  That might be the most impressive picture taken in nature I’ve ever seen and it makes me wanna go to Cape Town right now! Thanks so much for sharing! Might be a nice idea for Honeymoon :)

  Reply
  • Alexa February 8, 2017

   Aww thanks so much! :) Exactly! xx

   Reply
 4. Minxyways February 9, 2017

  Tälläset havaintopostaukset “pikkujutuista” ja kulttuurieroista ja muista huomioista on ihan parhaita! Jotenkin näistä saa hirveesti irti. Kapkaupunki kuulostaa ihanalta! Ja btw..

  “Olisi melkein pitänyt kuvata ikkunoita, materiaaleja ja logoja ja tehdä siitä oma postaus. Tai ehkä olen ainut joka tykkää hifistellä tällaisia random-juttuja ”
  Et oo!! Parhaita juttuja, mua ainakin olisi kiinnostanut tää! Ite asun nyt Singaporessa ja hifistelen täällä tavallisten kerrostalojen (ihan public housing) arkkitehtuuria ja väritystä. Kerroin tästä kaverille, nyt se pitää mua vähän friikkinä …

  Reply
  • Alexa February 9, 2017

   Voi kiitos, ihana kuulla! :) xx

   Reply
 5. Westend Mum February 9, 2017

  Upea maisemakuva. Satuitko muuten ottamaan kuvia juurikin ruoka-annoksista tai ravintoloista? Tosin en ole vielä kerinnyt katsomaan tuota viimeisintä videota, jos siellä näkyy?
  http://westendmum.fi

  Reply
  • Alexa February 10, 2017

   Kiitos :) Vikassa videossa näkyy, muuten en juuri ottanut kuvia! :) xx

   Reply
 6. Jo February 9, 2017

  :O Stunning picture!! Sounds like a great place to visit.

  Reply
  • Alexa February 10, 2017

   Totally! :) Thanks! xx

   Reply
 7. Noora February 12, 2017

  Tosi kiva kuulla matkavinkkejä ihan matkakohteesta itsestään, kun usein blogeissa vinkit ovat esimerkiksi tiettyjä hotelleja, joista on hyötyä vasta kun on kohteen valinnut. Ainakin itse en ole Kapkaukunkia kohteena sen kummemmin harkinnut, mutta tämä avasi kohdetta ihan uudella tavalla :) Toivottavasti teet näitä jatkossakin!

  Reply
  • Alexa February 13, 2017

   Jee, ihana kun tykkäsit! :) xx

   Reply
 8. traveller January 6, 2019

  Moikka! Mulla on lähtö Kapkaupunkiin muutaman viikon päästä ja mulla olisi kysymys Uberin käyttöön liittyen. Pitääkö Uberia varten hommata paikallinen puhelinliittymä? Toki esim. omassa majoituksessani on wifi mutta jos haluaa vaikkapa rannalta kotiin päin, niin varmaan netti olisi tarpeen :D Mitä liittymä maksoi ja mistä sen hankit? Kiitos :)

  Reply
  • Alexa January 6, 2019

   Oi ihanaa ? Mä käytin ihan omaa liittymän 3G-yhteyttä. Se on toki kalliimpi siellä kun esim. Euroopassa, mutta kun käyttää enimmäkseen vaan Uberia, niin ei lasku ihan älyttömän kalliiksi tullut. ☺️ Ihanaa reissua! xx

   Reply