Tietoa mainostajalle › Tietosuojaseloste ›

Healthy Blueberry Pie

november 22, 2016, Food
terveellinen-mustikkapiirakka

Tätä reseptiä olen kehittänyt elokuusta saakka ja nyt viimein kun sain täydellisen koostumuksen aikaiseksi, niin on aika laittaa reseptiä kehiin. Tämä on niin kätevä resepti, kun tästä riittää jälkkiä useaksi päiväksi. Tämä on ollut meidän taloudessa suuri hitti ja kaveritkin ovat tykänneet.

Tarvitset: 2,5dl mantelijauhoja, 2,5dl muita jauhoja (käytin riisijauhoja), 4 kananmunaa, 4 kypsää banaania, 0,5 dl agavesiirappia (tai muuta makeutusta), 4-5 rkl sulaa rasvaa (kookosöljyä tai voita), 2 rkl psylliumia (tai tapiocaa tai jopa molempia), 1 rkl leivinjauhetta, 1 tl suolaa ja 1 tl kardemummaa. Lopuksi 300g kotimaisia pakastemustikoita.

Lämmitä uuni n. 180 asteeseen. Sekoita kaikki ainekset paitsi mustikat (voit halutessasi jättää myös banaanista sattumia) blenderissä sekasin. Voitele 20 x 30cm vuoka ja kaada seos siihen. Lisää ensin n. 200g mustikoita ja sekoita kauhalla joukkoon, niin että mustikoita on paljon taikinan joukossa. Laita lopuksi mustikoita myös piirakan päälle ja lisää halutessasi vielä extra makeutusta mustikoiden päälle. Seuraavaksi piirakka vaan uuniin ja n. 60min saa paistua. Kypsyyttä on hankalaa testata puutikulla, sillä sulaneet mustikat tekevät piirakasta alkuun vähän kostean. Anna piirakan vetäytyä n. 30 min ennen tarjoilua ja tarjoile haluamasi vaniljakastikkeen kanssa. Itse tykkään Oatleyn kastikkeesta. Nauti!

All you need is: 2,5dl almond flour, 2,5dl dark gluten free flour (or the one you prefer), 4 eggs, 4 ripe bananas, 0,5 dl agave or preferred sweetener, 4-5 tbs coconut oil, 2rkl psyllium or tapioca flour (or both),  1 tbs baking soda, 1 tsp salt and 1 tsp cardamom. First blend these ingredients in a blender until the texture is silky smooth. Then pour the dough into a 20 x 30cm pan, mix 300g frozen blueberries into the dough and bake the pie in 180 C for an hour. Let it cool down for 30 minutes afterwards. Enjoy with your favorite vanilla custard. 

terveellinen-mustikkapiirakka2

14 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *