Tietoa mainostajalle ›

Skin Care Talk

october 24, 2016, Beauty
alexa-dagmar-ihonhoito

Vielä muutama vuosi sitten pidin ihonhoitoa suht yhdentekevänä, kunhan puhdistin meikit ja joskus kokeilin jotain kosteusvoidettakin. Kun suurempia iho-ongelmia ei teini-iän jälkeen ole ollut, niin en kokenut tarvitsevani ekstra eforttia ihon huolehtimiseen. Tosin ongelma oli ehkä siinä että pidin ihonhoitoa pitkän matikan veroisena taitolajina. Tuotteita ja valinnanvaraa oli niin paljon ja erilaisia hoitoja ihan liikaa. Luulin että huolehtiminen vaatii kaiken maailman kalliit seerumit ja tehotipat, eri rasvat illoiksi ja aamuiksi ja tietysti säännölliset reissut kosmetologille. En edes osannut varata kosmetologille aikaa, sillä en tiennyt mitä ihoni tarvitsee – eikä se olisikaan ollut minun tehtäväni.

Reilu vuosi sitten päätin että asialle on tehtävä jotain, ei kai se nyt niin haastavaa voi olla? Vanhemmaksi tullaan vuosi vuodelta ja pienillä asioilla voi olla tulevaisuudessa suurikin merkitys. Ensin tutustuin Dermalogicaan ja sitä kautta Ihonhoitobaarin ihanaan Hennaan, joka on ollut korvaamaton apu ihonhoitoon liittyvissä asioissa. Henna opetti että kyse on pienistä valinnoista, kun arjessa muistaa “puhdistuksen, kuorinnan, kosteutuksen ja päivänvalosuojan”, niin se riittää jo todella pitkälle. Hennasta sain myös luottokosmetologini, eikä minun koskaan tarvitse tietää hoitoa etukäteen. Kunhan varaan ajan ja sujahdan sänkyyn, niin Henna katsoo että mitä ihoni tarvitsee juuri nyt. Niin sen pitäisikin mennä! Eihän asiakas voikaan tarkkaan tietää mitä iho tarvitsee.

Yksi havannoista oli ymmärtää se että ihonhoitorutiini pitää päivittää vuodenaikojen mukaan. Luonnollisesti talvella tarvitsee enemmän kosteutusta kun taas kesällä pärjää vähemmällä. Nyt olen reilun vuoden ajan hoitanut ihoani näillä pienillä konsteilla päivittäin ja ero vanhaan on suuri. Iho on kuulaampi, meikki pysyy paremmin ja kaulan iho (haha) on nuorentunut varmaan kymmenen vuotta. Samalla pystyy hidastamaan ikääntymisen merkkejä ja näillä konsteilla iho voi varmasti paremmin myös tulevaisuudessa.

Tässä oli niin paljon höpötystä että jätin tuotesuositukset suosiolla toiseen kertaan. Mutta osaa teistä varmaan ne kiinnostaa, joten täältä löytyy puhdistusrutiini ja täältä lempparirasvat ja muut. Ne ovat pysyneet samoina jo pitkään. Jos ette ole katsoneet mun ja Sabina Särkän suosikkituotteet -videoa, niin sieltä löytyy myös paljon höpötystä meidän ihonhoitolemppareista. ♥

alexa-dagmar-ihonhoito2

5 Asiaa miten olen oppinut ihonhoidosta

•Pyrin tarkistamaan kaikki käyttämäni meikit ja ihonhoitotuotteet CosmEthics -appista. Appi kertoo tuoteselosteen ja antaa vihreän merkin, jos tuote on iholle ok.

•Myös käsien ja kaulan ihoa on hyvä hoitaa, jos haluaa ennaltaehkäistä ihon vanhentumista. Kuorin kaulan ja dekolteen Daily Microfoliantilla samalla kun kuorin kasvojen ihon. Ei vie montaa sekuntia päivästä, mutta tämä (+ kosteutus) on selkeästi muuttanut kaulani ihoa niin paljon paremmaksi.

•Salisyylihappo kuulostaa aivan kamalalta, mutta se on loistava ainesosa joka taistelee epäpuhtauksia vastaan.

•Aurinko ei sovi iholleni. Omaan niin vaalean pigmentin ja herkän ihon, että auringossa kärähdän helposti. Pysyttelen siis varjossa ja rantalomilla käytän SPF50. Jos haluan hiukan väriä sääriin, niin käytän itseruskettavaa. Kasvoille tosin en käytä perinteisiä itseruskettavia, vaan sille on ihan oma tuote. Seuraavassa ihonhoitopostauksessa muun muassa siitä lisää.

•Nukkumisella ja ravinnolla on paljon merkitystä. Meistä varmasti jokainen tietää miltä iho tuntuu juhlaillan jälkeen, kun uni on jäänyt vähäiseksi ja kehossa vallitsee nestevaje. Juhlia ei ole joka viikko, kunhan arkielämässä muistaa unen ja riittävän vedenjuonnin merkityksen.

skin-care

A couple of years ago I really didn’t care about skin care. I always removed my makeup and sometimes tried some masks, but that’s about it. I haven’t had any problems with my skin since the early teenage years, so I thought that I wouldn’t really need the extra effort. The problem was that I thought that skin care is pretty much space science; loads of  different products out there and too many “miracle treatments” that I had heard about. It was simply too much! I thought that “taking care of your skin” means using expensive serums, different creams for day and night and so on. 

Over an year ago I found Dermalogica and my current “skin therapist” Henna. She educated me a lot about skin care, it’s really not that complicated at all. Taking care of you skin means cleansing, moisturizing, exfoliating and SPF. Simple things, but that’s what skin care is all about. I found the perfect products for me (you can find the posts from here and here) over an year ago and they really changed the skin care game for me. It’s so simple and it doesn’t take much time or effort, but it has made my skin so much clearer and softer.

5 Things that I have learnt

•I’m always trying to check the products I’m using from CosmEthics app. It check’s the ingredient lists and tells you if it’s ok or not.
•That it’s also important to take care (exfoliate and hydrate) neck and décolleté.
•Salisylic acid sounds horrible, but it’s actually good for your skin and especially breakouts.
•I’m always using SPF and I don’t lay under the sun.
•Sleeping and eating right is the key. Hydrating your skin from within (drinking a lot of water!) makes a huge difference as well!

17 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *