Tietoa mainostajalle › Tietosuojaseloste ›

Lopetin hormonaallisen ehkäisyn

october 26, 2017, Beauty

Mietin pitkään että kirjoitanko tästä julkisesti, sillä aihe on henkilökohtainen, eikä varsinaisesti kuulu blogilleni tyypilliseen sisältöön. Mutta hitsi vie hyvinvointia on tämäkin, ja aiheena varmasti monelle saman ikäisille ajankohtainen, joten antaa mennä.

Hormonaallisen ehkäisyn lopettaminen on ollut polttava puheenaihe omassa ystäväpiirissäni kuluneen vuoden ajan. Ollaan puhuttu sen terveysvaikutuksista, sekä tietysti ajateltu myös tulevaisuutta ja perheenlisäystä. Ajattelin että lopetan hormonit lähivuosina joka tapauksessa, ihan jo siitä syystä että olen käyttänyt (lähes kaikissa eri muodossa) hormonallista ehkäisyä melkein kymmenen vuotta. Viimeisen viiden vuoden aikana käytössä oli ehkäisyrengas, josta minulla ei ole muuta kuin hyvää sanottavaa. Se toimi itselleni oikein hyvin (Lindalla oli toisenlaisia kokemuksia, hänen kertomuksia aiheesta voit lukea täältä), eikä mitään sen suurempia sivuvaikutuksia koskaan ollut.

Lähtiessäni kuukausi sitten reissuun unohdin ensimmäistä kertaa ikinä pakata renkaan mukaan, ja vasta tien päällä muistin asian. Se oli spontaani startti hormoonittomalle elämälle!

Olin yhteensä kaksi viikkoa ilman hormoneja. Palatessani reissusta päätin että on parempi olla sekoittamatta pakkaa enempää, ja ikäänkuin vahingossa päätin lopettaa ehkäisyrenkaan käytön kokonaan. Myös poikaystäväni kannusti päätöksessä, vaikka ehkäisyasiat täytyykin nyt järjestää toisella tavalla mitä viimeisien vuosien aikana on totuttu.

Vaikka päätös kohdallani tulikin hieman sattuman kautta, olin pohtinut asiaa sen jokaiselta kantilta monta kertaa. Halusin lopettaa hormonaallisen ehkäisyn, sillä halusin ikäänkuin kokea elämän ilman hormoneja. Olen aina liputtanut oman kehoni kuuntelemisen puolesta, ja nyt otan askeleen lähemmäs oman kehoni kuulostelua.

Koin lopettamisen ihan fiksuksi myös tulevaisuuden ennakoimiseksi. Perheen perustaminen ei ole meille vielä ajankohtaista, mutta meille molemmille on selvää, että perheenlisäys on tervetullutta lähivuosina.

Nyt takana on kuusi viikkoa ilman hormoneja, ja uskon että päätös oli oikea. Kroppa on tietysti vähän muutoksesta sekaisin, mutta sitä osasin odottaakin. Olen vähän kirjoitellut päiväkirjaa ylös yleisistä fiiliksistä viikkotasolla, ja voin niitä halutessanne laittaa myös jakoon. Uskon että aihe on myös monille teistä ajankohtainen?

Just a little summary: It’s a little off topic, but I just wrote a little rant about quitting hormonal birth control. I have been using different hormones for the past ten years, so I thought that it’s about time to give up hormones and just see how my body reacts. I have been 6 weeks off now and I feel totally awesome! I’ll keep you guys updated, if you are interested. I know it’s definitely something really different comparing to my usual content, but I think that it’s an important subject (it’s about well-being anyway) and it’s probably something that most of girls on their twenties are thinking about. 

104 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *