Tietoa mainostajalle › Tietosuojaseloste ›

8 vinkkiä tehokkaampaan arkeen

january 18, 2017, Inspiration
miten-kirjoittaa-kirja2

Minulta usein kysytään yrittäjän arjen pyörittämisestä. Miten pidän työn, parisuhteen, perheen ja ystävät balanssissa niin että riittää aikaa kaikelle?

Tämä on myös asia missä on ollut opettelemista. Parisuhteen kannalta tärkeintä on kehittää yhteistä tekemistä (en osaa vaan möllöttää kotona, jos ei ole tekemistä niin ajaudun tekemään töitä…) ja kavereiden kanssa pitää lyödä aikataulut lukkoon. Äitiä näen lähes joka päivä töiden merkeissä ja isän kanssa puhun päivittäin puhelimessa. Mutta on mulla muutamia kikkakolmosia tehokkaan arjen pyörittämiseen! 

miten-kirjoittaa-kirja

Aikatauluta päivät ja merkitse tärkeät menot puhelimen kalenteriin. Erottele henkilökohtaiset- ja työmenot eri värisillä muistiinpanoilla, sekä laita hälytykset päivää tai tuntia ennen varsinaista menoa.

Kalenteri on minulle elinehto toimivaan arkeen. Perinteinen kalenteri ei toimi mulla ollenkaan (unohdin sen aina kotiin / töihin), mutta puhelin kulkee aina väistämättä mukana. iPhone synkkaa menot kätevästi kaikkiin laitteisiin ja näin hälytykset tulee tarvittaessa myös läppäriin. 

•Omistaudu täysin sille mitä teet juuri nyt. Eli jos päivän ensimmäinen tehtävä on vastata meileihin, niin laita puhelin yötilaan ja somet kiinni. Kun hoidat asian kerrallaan “multitaskaamisen” sijaan, niin olet loppupeleissä tehokkaampi. 

Täytyy sanoa että tässä on ollut opettelemista, kun oma työni koostuu niin monesta palasesta ja etenkin kun työympäristöni on kotona.  Meilejä tulee  jatkuvasti ja somessa pitää olla ajantasalla, mutta samalla astianpesukone odottaa purkaustaan ja pyykkivuori pursuaa. Olen viime aikoina pyrkinyt pyhittämään työtehtävälle x oman aikansa ja sen jälkeen siirtynyt systemaattisesti to do-listalla eteenpäin.

miten-kirjoittaa-kirja3

•Tee listoja ja priorisoi. To do-listoja on hyvä olla esim. puhelimen muistiossa tai vaikka jääkaapin ovessa. Kun tehtävät kirjaa tärkeysjärjestyksessä ylös, niin ne eivät kummittele alitajunnassa ja motivaatio niiden suorittamiseen on suurempi.

Tämä on huomattavasti helpottanut omaa arkeani, sillä saan tällä tavalla paljon enemmän aikaiseksi päivän aikana. Itse listaan askarreet tietokoneeni muistioon joka synkkaa ne puolestaan puhelimeen. Oma tämänhetkinen to do -lista näyttää seuraavalta: “Laskuta, hanki rekvisiitat asiakkaan x kuvauksiin, toimita loppuvuoden kirjanpito, kuvaa kampanjakuvat”

•Vältä alkoholia = krapulaa.

Toki voi ottaa lasillisen silloin tällöin, mutta itselleni krapula on varmasti pahin energiasyöppö joka jatkuu pahimmassa tapauksessa useita päiviä. Muutenkin pidän illanvietot aika lailla minimissä ja vietän mieluummin vapaa-ajalla laadukasta aikaa läheisien kanssa. Toki joskus on hauskaa lähteä isolla tyttöporukalla ulos ja mitä harvemmin sitä tekee, niin sen hauskempia illat yleensä ovatkin. 

_mg_9961

•Pidä paikat järjestyksessä.

Joskus kiireessä kaaos saattaa ottaa vallan, mutta siisti ja inspiroiva ympäristö helpottaa ehdottomasti arjen pyörittämistä. Kannattaa aloittaa vaatekaapeista (vinkkejä siihen löytyy täältä!) ja jatkaa lipastoista. Suosittelen säilyttämään samaan aihepiiriin liittyvät tavarat (esim. laskut ja muut paperit) yhdessä paikassa.

•Pyri nukkumaan 7,5-8,5 tuntia yössä.

Uskon siihen että levänneenä olen tehokkaimmillani. Eli mieluummin nukun hyvin ja toimin seuraavana päivänä tehokkaasti, kun valvon läpi yön töitä tehden. Toki välillä tuntuu hankalalta saada unta tai elämäntilanne ei anna aikatauluiltaan periksi, mutta pääsääntöisesti pyrin siihen että riittävä lepo on arjessani ensisijaisen tärkeää. 

_mg_9925

•Opettele sanomaan ei. Yhdellä ihmisellä ei ole loputtomasti voimavaroja, joten on hyvä tuntea omat rajansa.

Se ei ollut alkuun helppoa, sillä haluan aina olla reipas ja avulias. Nykyään on siis poimittava työtarjouksista houkuttelevimmat ja tapaamisesta järkevimmät. Illat pyhitän yleensä kotona olemiselle ja läheisille, enkä juurikaan käy alan tapahtumissa.

•Vietä aikaa tehokkaiden ja inspiroivien ihmisten seurassa, ja pitämään negatiivisuus minimissä.

Inspiroivat ihmiset antavat elämään potkua ja positiivista energiaa, eivätkä lyttää tai jarruttele.

I get a lot of questions about how to be more productive, so I thought that I would share my best tips briefly!

Write down your schedule to your digital calendar and put on notifications to remind you about them early. 
Avoid multitasking and be fully committed to one task at a time. 
Make to do lists and prioritise. It motivates you to get things done in time. 
Avoid hangovers. Nothing makes you feel as unproductive and tired as hangover. 
Keep your workspace and home organized. It’s definitely inspiring and it helps you to be more productive.
Try to sleep at least 7,5 hours per night. You are more productive when you are energized! 
Learn to say no. It’s harder than it sounds, but try to focus on the things you are really into. 
Spend time with inspiring and productive people. When you surround yourself with like-minded people, you tend to rise to their level. 

22 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *